7 Basic kérdések agresszió

7 Basic kérdések agresszió

Anna és Natalia Kornienko Kundryukova

„Mi az agresszió? Ki és miért? Hogyan foglalkozni vele?” - folytatta a témát megkezdődött a pszichológiai belső, már válaszolt a leggyakrabban feltett kérdésekre azoknak, akik érdeklődnek az agresszivitás, és hozott gyakorlati példákkal.

Meghívjuk Önt, hogy beszélni akit érdekel a tanulmány az agresszió, aki tartja magát túl agresszív, akik félnek a külföldi agresszió, aki azt hiszi magáról: „Számomra nincs agresszió”, akik hajlandóak tanulni kontrollálni az agresszió, és kölcsönhatásba lépnek egy idegen.

NK: Itt az ideje, hogy egyértelmű. Hogyan dolgozunk ebben a témában, azt veszi észre, hogy a legtöbb esetben az emberek azt hiszik, hogy az agresszió - ez a támadás egyik emberről a másikra, azzal a céllal, hogy kárt okozni, hogy a rendkívül destruktív viselkedés. Bár a valóságban nem így van.

AK: Tény, hogy az agresszió - az energia, amely attól függően, hogy a tudat és az akarat az, aki kezeli azt, lehet irányítani akár előnyére vagy hátrányára.

NK: Ez egy módja samopredyavleniya alkotnak és a túlélés.

AK: Már beszéltünk arról, hogy mi szükség van az agresszió.

NK: Hát, igen. És ez - a következő kérdést.

AK: Megteheti, hogy segítségével az agresszió? Meg tudja védeni vagy támadni. Akkor így pozicionálja magát. Én egyszer ezt az utat: a természetben, vannak kis kis lények, amelyeket festett furcsa és szörnyű. Ez egyfajta védelem. Azt is mondtam mindenkinek, hogy szörnyű volt, és szörnyű, hogy nem támadnak.

NK: Kiderül, hogy az agresszió - életformát.

AK: Igen. És lehetetlen élni nélküle.

NK: Nem tudom elképzelni, hogy nem volt agresszió egy élőlénynek. Mivel minden élőlény kontúrok, egy élőlény, hogy így a világ hozza, ezért is fáj a többi áramkör, még akaratlanul.

AK: Ha ragaszkodunk az elmélet Darwin, mint a legerősebb egyéni fejlődik? Köszönhetően agresszivitás. Meg kell mutatni az erejét.

NK: És vigyázni, hogy leszármazottai továbbra is versenyezni: megőrizni élőhelyek halo, figyelje meg a hierarchia, amely a természetben ...

AK: ... a túlélés érdekében. És kevesen tudják, hogy én kell a túléléshez. Vannak elvek, amelyek a személyes értékek, hogyan szeretnék kapni szükséges. Mindegyikben megértését, hogy mit kell csinálni, és lehet, hogy - ha nem. Mindegyiknek megvan a maga mértéke, hogy mennyi ember megengedi, hogy agresszív.

NK: Mikortól kezdjük agresszív viselkedést mutatnak, talán még az anyaméhben?

AK: az anyaméh, keveset tudunk. Ez a tapasztalat nem lehet ellenőrizni, és látni.

De a baba, aki kéri, hogy kell etetni, felöltözött, ha nedves, és felmelegítjük, ha hideg - konkrétan. Először sírni, amikor a tüdő nyitva vannak, akkor nyissa ki, mint egy virág, ezzel kezdődik az élet. Creek - a lehetőséget, hogy lélegezni.

NK: És ez a látható megnyilvánulása az agresszió. És akkor, ha nem kiabál, akkor valószínű, hogy az ő igényei kielégítésének nem akkor és nem abban a formában, amelyre szüksége van. Ez akkor megtudjuk, hogy finoman mindent megmagyarázni, és udvariasan kérj.

AK: Azt akarom mondani, hogy a helyzet nem néz egyoldalú, hogy a baba egy másik módja annak, hogy elérje, amit akar. Ő tanulhatnak anyám mosolyát, majd rávenni a kellő figyelmet és gondoskodást, hogy kielégítsék a szükségességét érzelmi intimitás.

„És ha nincs agresszió, ez mit jelent?”

AK: Igaz, hogy vannak olyan emberek, akiknek nagyon alacsony szintű agresszivitás - ez veleszületett. Amikor beszélünk, a négy temperamentum, akkor mondjuk, és megyek az utcán, és látni megvert kutya. Meg kell válaszolni a sok energiát, én is növekedett, mint a melankolikus nagyon alacsony szintű agresszió.

NK: A rendelkezésre álló agresszió.

AK: Igen, ez a jelenlét. A kifejezés az agresszió, akkor lehet dolgozni: növelheti vagy csökkentheti a kifejezést, és a jelenléte már nem csinál semmit.

NK: Ez ugyanaz a mechanizmus, mint az anyagcserét. Nem tudom megváltoztatni, hogy elég lesz egy másik személy. Tehát, csak akkor tudjuk tanulni kezelni.

AK: Igen, ez az első rész - a benne rejlő szinten. És a második rész - körülbelül tudatosság vagy éberség. Azt nem lehet tisztában, hogy úgy gondolja, hogy én nem, blokk. A csúcs esetén, ha azt mondom, hogy nem volt agresszív emberek.

NK: Mint, én csak jó.

AK: Igen, jól vagyok. Vannak anyák, akik azt mondják: „A gyermek nem tud semmit, hogy vigyen ki magam.” Ez egy extrém megnyilvánulása fejletlen agresszió.

NK: Ennek az anyának nincs pontosan megfelel a bűntudat. Spontán kifejezése agresszió gyakran vezet az a tény, hogy egy személy hibáztatja magát erre kitörést.

„És ha a sok, és nem tudom, hogyan kell kifejezni azt? Hogyan kell csinálni?”

NK: Gondolja, ha van bármilyen megfelelő módon kifejezni az agresszió?

NK: Hívom ép.

AK: A definíció nem csak én, hanem a biztonság mások biztonságát. Mivel én leginkább dolgozni az anyák és gyermekek nem csak az anya kell menteni, hanem a gyermeket.

NK: Nem csak én, hanem a partner.

AK: Igen. A helyes út - az egyetlen, amely megfelel az Ön és környezet. Minden esetben az övé.

NK: Vannak, akik hajlamosak rendezni a dolgokat, mint ahogy az olaszok: zajos, különc.

AK: Néhány megesküszik trágárságokat.

NK: És valaki intelligens beszélni egy csésze teát. Meg kell kompromisszumot, hogy az illeszkedjen a másik oldalon.

AK: Or kitombolja egyedül. Még egy gyerek is meg tudja csinálni.

NK: Emlékszel, azt mondtam, hogy illeszkedjen a papír elszakadhat apró darabokra, vagy írjon szavakat. Mindent. Csak írjuk le mindent, ami eszébe jut. Szeretem a puha érintést az ujjait, hogy a kulcsokat.

AK: És ez illik rám csak kiabálni: „Aaaaaaaaaaa!”. Rendszeresen szervez mentesítő amikor egy élelmiszer a kocsiban. Bekapcsolom hangos zene és a sikoltozás, érezte a fizikai megterhelés ki.

NK: Talán tanulni sírni.

AK: Miután a tréning.

„Hol van a határ az egészséges és egészségtelen agresszió?”

AK: Ha olvassa az elmélet, hogy a szerkezet a személyiség neurotikus, borderline és pszichotikus. A kóros pszichotikus agresszió. Miért? Ő nem a bűntudat és a szégyen. Nem ezeket a korlátokat.

AK: pszichotikus személyiség is, ez az ő belső érzés. Emlékszel, amikor beszéltünk az értékelési tényező, amely azt a jogot, hogy nem, és én nem? A pszichotikus személyiség ezt a különbséget is.

A következő, hogy úgy mondjam, lépésről akik magas szintű agresszió, de nem ugrott kezelni azt. Ők azok, akik verik a gyerekeket, nőket. Lehet, hogy van értelme a bűntudat, de mint mondják: „Ez az én hibám”, vagy „Megérdemelte”, „Ő provokált engem”. Ez nem „az én hibám”, és „az ő hibája.”

NK: A következő a létrán, úgy tűnik számomra, egy pár, amely bármilyen ellentmondás van megoldva agresszió. Anélkül, hogy tárgyalni, megvitatása, prodavlivaya.

AK: Igen, mint a nem harcolni, de ugyanazon a magas szinten. És az ilyen emberek közelednek, és elválik.

NK: nem látnak más lehetőséget, valamint azokat a korábbiak.

AK: Nem látja azt. Kapnak egy másodlagos előnye, csökkenti a stresszt, kifröcskölődésüket agresszió.

NK: Nos, ha ez megfelel mindkét fél párok ...

AK: Csak azt akartam mondani, hogy ugyanazt a dolgot.

NK: Véleményünk szerint ez pár ruhák egyaránt. Rendben van. Tehát az agresszió tárgyát kell, hogy mindaddig, amíg mindkét fél hajlandó elviselni.

AK: Igen. És minden kapcsolatot. Sok lépett a metró, rámenős. Bizonyos, hogy a múló esemény, de valaki - egy tragédia.

„Te is tanítani, hogyan kell helyesen válaszolni agresszív embereket?”

AK: Ha válaszolni, tudnunk kell, nem csak magamnak, mit tehetek -, hanem a többi: milyen a temperamentuma, agresszió szintjét, elveket.

NK: Jó lenne, hogy van egy pár különböző módon kifejező agresszió. Egyikük - verbális.

AK: Minél több módon a könnyebb. Van egy nagyon fontos tényező, véleményem - ez a félelem.

NK: Mert tényleg, ha valaki valami határozottan előírja, vagy elvárja tőled, akkor nagyon ijesztő, hogy megfeleljen az a tény, hogy ereje nagyobb, mint az enyém.

AK: Először is, el kell ismernünk, egyáltalán, attól félek. Bár nem ismeri fel, a válasz nem kielégítő. Egy olyan helyzetben, a félelem, akkor nagyon agresszív tud lenni.

NK: Vannak ugyanis az esetekben, amikor az életveszélyes helyzet, az anya is vegye fel a babakocsi a gyermeket egy másik gyermek, és fut fel a lépcsőn, hogy a 16. emeleten. És előfordul, hogy viszont van csúnya, és az emberek egyszerűen nem mond semmit válaszul, mint például, hogy megvédjék magukat.

AK: Két reakciókat. Egy reakció: ha egy személy megijedt, és beleesik egy kábulat, tapasztalható sokkos állapotban, csak nem tud semmit. Aztán azt mondja: „Nos, a fenébe is, mondhattam volna, és ez mit tettem valamit?! ..”

Tovább reakció: ha a személy tartozik az állam a szenvedély.

NK: Kiderült, csak egy reakció - „magam előtt, szerdán”, és egy másik reakció - „vissza magát benne.” Stupor - a reakció az önálló, kontroll, és a tudattalan. Azt hiszem, csak csendben, így tapasztalt, képzett. Bár igazából nem a legjobb, hogy tartsa vissza.

AK: Igen. Vannak emberek, akik félnek, és ez a félelem annyira elviselhetetlen számukra, hogy azonnal esnek az állam a szenvedély, és bizonyítottan nagyon magas agresszió. Egy személy lehet majd mondani, hogy „Istenem, mit tettem viselkedett annyira annyira jó?”. Amikor a határ agresszió, akkor gyakran eltörik közül legfeljebb súlyos testi sérülés.

NK: A felhalmozódott agresszió, mint egy bomba, megtöri az egész.

AK: Passzív agressiruyuschy elnyomja az agresszió, mint általában nélkül marad a kapcsolat. Mivel semmilyen kapcsolat agresszió. Még keresés kapcsolat megköveteli, hogy megpróbáljuk, hogy az agresszió.

NK: Aki elnyomja az agressziót, úgy véli, hogy az agresszió - ez rossz, akkor elutasítja kísérletet, hogy találkozzon vele. Úgy érzékeli, hogy a másik megtámadja a világon.

„Ha én lesz agresszív, hogy az emberek gondolnak rám? Nem értik meg ... És akkor mi lesz?”

AK: Ez a kérdés módszerével kapcsolatos véleménynyilvánítás az agresszió.

NK: Miért a kérdés merül fel?

AK: Az anya. Anya tudja mondani, hogy a gyermek mutat példát: Ne sírj, én hiszem, rosszul rád. A gyermek akkor átültetés egyáltalán. Anya így gondolja, akkor minden így gondolja. Emlékszel, amikor mi voltunk a műhelyben résztvevő, aki megkérdezte, hogy emelje fel a kezét, aki nem gondol rá, mert az a tény, hogy ő volt az agresszív viselkedésre. Kiderült, hogy az a csoport, 20 fő, csak két vagy három.

NK: emlékszem. Örülök, hogy megtalálta a módját, hogy ellenőrizze.

AK: ő van tapasztalata. Most ösztönző hogy újra meg újra és újra, még egy kevésbé biztonságos környezetben, mint az edzés.

Ez egy bizonyos szakaszában, amikor jöttünk, hogy ezt a megértést, igen, én vagyok agresszív, van agresszió, megérteni az értékek: Igen, van egy jobb, és azt akarjuk védeni ezt a fontos. És akkor kezdődik: mit gondolnak mások?

NK: Ez azt tönkre a kapcsolatom? Hirtelen prestanut szerelem? Vagy kirúgták a munkájukat, kérdezze meg, ha egy emelést - ez az agresszió.

AK: Természetesen! Ez a következő lépés, ahol megáll magunkat. Lehetetlen ez nem attól egyáltalán. Nos, valami emlékezni ezt a mintát tesztelni. Ez egy fontos pillanat. Odamegy minden kérdést, hogy megbeszéltük. Az agresszió egy másik - nem állandó, akkor lehet, hogy ellenőrizze az adott helyzetre. Csakúgy, mint az agresszió. Talán egy főnök rendesen érzékelni a kérdés a fizetés és a másik nem. Ez a fajta információ, hogy lehet, hogy ismeri.

NK: A kért közvetlen kérdés.

AK: Vagy kérje a többiek, akik növelését kérte, és tudja, hogyan végződött.

NK: Ez hogyan védheti meg magát, és előkészíti, és kap egy új élmény.

AK: Azt akarom mondani, mi a különbség a érzések és cselekvések. Jogom van, hogy megtapasztalják minden érzés, jogom van önmagában önkényesen agresszív. De mi, emberek - ésszerű. És ez a racionalitás, hogy adagoló megnyilvánulása agresszió ...

NK: ... és válassza ki a forma, situationally megfelelő expresszióját.

AK: Ez is nagyon fontos.

NK: Visszatértünk oda, ahol elkezdtük - saját maga és mások. Hogy mit jelent a tanulmány a agresszió volt, hogy megtudja valami újat az agresszió, és megtanulják, hogy kifejezzék azt, hogy én és mások élne.

AK: tanítani vagy tanulni - azt jelenti, hogy minden ép maradt.

NK: A hallgatók nem hiszem, hogy ez hasonlít a cím futam: aki jobban kifejezi, aki a legtöbb expressz. Nincsenek abszolútumok, és az a törekvés. Van egy mozgalom, hogy megértsük, mi vagyok, készen arra, hogy bármilyen kapcsolata, hogyan nem áll készen.

AK: Hol vannak a határok, az idegenek.

NK: Gyere gondolatok önértékelés, a rugalmasság, az alkalmazkodóképesség. Arról, hogy mi nevezhető agresszív egyáltalán semmi értelme, érzés, minőség: harag, düh, a kedvesség, a szeretet. Bármely!

AK: Bár a depresszió lehet agresszív.

NK: Igen, de van még egy korlátozás: hogy a mi képzési csak felnőttek.

Közzététele előtt Cikkünkben adta, hogy ellenőrizze a szeretteit, hogy visszajelzést. Ennek eredményeként fogalmaztunk fontos Amellett, hogy a megértés az agresszió.

A közhiedelemmel: észrevenni agresszió csak az akció irányul egy másik személy. De a belső tapasztalat - rendkívül dühös.

Mi, a megértés, kiegészíti az agresszív fellépés még agresszív állapotban, és azt mondják, hogy akkor jár el nyugodtan egy agresszív állapot.

Egy ember haragszik a B személy, mert B nem valami rossz. De B ​​vagy fizikailag nem elérhető, vagy erősen nyomja vissza, vagy egy megtiltja magának, hogy dühös, mert B - a kedvenc, vagy a szülő, vagy gyerek. És akkor kezd tartani a harag magát.

Holding a harag - ez a frusztráció, hanem a frusztráció, mint tudjuk, van az agresszió. És most benne, és van két állam - harag B egy egyedi jelenség, és az agresszió.

Továbbá az agresszió, tennünk kell valamit. Egy személy is megfogja, és felhalmozódnak a robbanás előtt, vagy egy elindíthatja elszakadjon a család többi tagja, vagy a biztonságos ember, aki nem adja meg a dátumot.

Ennek leküzdése gubanc lehet különböző szakaszaiban.

1. Lehetséges, hogy foglalkozik a düh és élni egészséges módon.

2. Lehet, hogy foglalkozzon egy agresszív állam - keresni egy egészséges módja annak, hogy dobja, hogy ne sérülést okozhatnak maguknak vagy másoknak.

3. És akkor már foglalkozik a kifejezés az agresszió, és megszabadulni a következményeit.

Kapcsolódó cikkek