12 A dolog, amit minden újoncnak ismernie kell, hivataltalan életet
Nomadic Matt az egyik legismertebb digitális nomád, ezúttal megosztja a tanácsot, amely fiatalkorában megadta volna magát:
Remélem. Félelem. Gerjesztés. Az első út sok ellentétes érzést tartalmaz. Amikor először elindultam egy utazáson, nem tudtam, mire számíthatok. Felkészületlen sárga nő voltam. Egyik barátom nem utazott. És valahogy kompenzálni a felkészültség hiányát, mindenben követem a vezetőt, és eltűnt a túrákon. Fiatal voltam, tapasztalatlan és sok hibát követtem el a kezdők számára.
Igen, fölöttem a lemez nem ragyogott: KONCEPCIÓ NÉLKÜL, AMELYET KÉSZÜLT.
És most több mint tíz éve utazom, és többet tudok az ügyről. És ha most találkozhatnék magammal a múltból és adnék nekem egy pár tippet:
A félelem hatékony elrettentő. Természetesen félelmetes lépni az ismeretlenbe, de végül is te vagy az első, aki eldöntötte az utazást. Nem is nyit meg új kontinenseket, és nem tanulsz fejletlen területeket. Ezt mondom, hogy pihenjen. A világnak számos igazolt útvonala van az utazásnak és az emberek számára, akik elmondhatják az utat. Ha évente több millió ember utazik a világon, akkor megteheti. Lehet, hogy félsz, de képes vagy az utazásra, mint bármely más.
- Ne éljen az útmutatóban
Az útmutatók egyszerű általános leírást adnak a helyről, de soha nem fogják megtalálni a legérdekesebb friss helyeket, bárokat és éttermeket. A legjobb helyek megtalálhatók a helyiekkel való kommunikációban. Mindig elmondják. Kérjen tanácsot a többi utazótól vagy munkavállalótól.
Néha nagyon szeretnél időt látni mindent. Mi gyakran korlátozott kiadás időtartama, és így gyakran próbálja megragadni minden -, hogy nézze 10 város 14 nap, illetve 100 országban, miközben járja a világot. Végül mindazok, amelyekben maradunk, a képek, a stressz, a tapasztalat, de nem igazán érthető, hogy hol vagyunk.
Egy ilyen faj után Ausztráliában csak kiéghet, és rájön, hogy mindent láttál, és mégsem látott semmit. Lassabban kellett utazni. Ne rohanj. Engedje meg magának egy pihentető napot egy parkban vagy egy helyi kávézóban, figyelve az embereket. Lassíts le. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértsük a helyi kultúrát.
- Vigyél más emberek kapcsolatait
Gyakran új ismerősöket fogsz utazni. Néhányan barátságokká válnak az életben. De néha elfelejtheted, hogy még csak egy e-mailt fogsz kapni, amelyet egész életedben megbánsz (megkérdezed magad, mi történt a csodálatos párval Panamából!). Ma hihetetlenül könnyű kapcsolatot tartani a levelezés és a facebook segítségével. még sok éves utazás után is. Szóval más emberek kapcsolatfelvételi adatai! Ne hagyja, hogy az új barátai emlékezetben maradjanak.
- Ne húzza körül egy csomó szemét
Amikor megy a Costa Rica, azt szeretnénk, hogy hozzon magával egy hátizsák minden haszontalan ostobaság - hegyi bakancs és nadrág, meleg pulcsik, túl sok ruhát, csak egy csomó kozmetikumokkal. Mindez egy helyet fog szerezni a hátizsákban, amelyet az ország egész területén át kell húzni. A lecke ez: utazási fény. Meg kell tanulnod magaddal viselni egy kis dolgot. Vegyél egy kis hátizsákot, hogy ne kísértsd meg azt a lehetőséget, hogy "újabb dolgot tegyen". Ha tényleg szüksége van valamire, akkor úton lesz. Hidd el nekem, csak nem kell sok szemetet!
- Kövesd a hangulatot
Ha az egész napot tervezik, és még egy szigorú ütemezés is van, akkor állandó stresszel üldöznek. Szörnyű stressz. Mindig a szappanban vagy. És ha túl sokat tervezel, akkor nem lesz idő kellemes meglepetésekre. Hagyja rugalmasan ütemezni menetrendjét, hogy lehetősége legyen a hangulat elnyerésére. Tervezzen néhány helyet, és a nap hátralevő része saját maga fejlődik ki. Tehát élni sokkal boldogabb és nyugodtabb. Maga fog lepődni, hogy ez megtörténik (például barátok meghívják őket, hogy menjenek el egy olyan szigetre, ahol egy egész hónapig élni fognak). Legyen az élet kiszámíthatatlan.
- Vásároljon pénzt egy árréssel
Az utazás nem annyira drága, mint ahogy gondolod - Ázsián keresztül 15 dollárért utazhatsz naponta, Európában 40 évig. De hamar megtanulod, hogy sok kiszámíthatatlan hulladékot találsz. Adjon egy ellátást! Nem számít, milyen a költségvetés, soha nem lesz képes tervezni a katasztrófákat és a váratlan kiadásokat (például úgy döntesz, hogy repülni a Fidzsi-szigetekre és ott merülni). Nem számít, mennyire sikerült kidolgozni a terveidet, valami még mindig kijut benne. Vegyen még több pénzt veled, mint gondolná. Hidd el nekem, ezt a tanácsot hálás leszel nekem. Ne mentse a megjelenítéseket.
Tudom, hogy introvertált vagy. Tudom, hogy aggódsz, hogy mások gondolni fognak rád. Sok bátorságot igényel az idegenekkel való beszélgetéshez, de bízz bennem - mindannyian ugyanabban a hajóban vagyunk. A világ minden egyes magányos utazója barátot keres. Új emberekkel is akarnak találkozni. Csak azt mondja: "Hello", és minden a helyére fog kerülni. Hívja meg az embereket, hogy játsszanak veled vagy csevegjenek a szállóban. Senki sem tagadhatja meg. Csak tegye meg az első lépést. Vegye le a fejhallgatót, forduljon a hozzád legközelebb álló személyhez és mondja neki: "Hello!". Nem veszít semmit, és ebben a folyamatban képes lesz leküzdeni a félénkséget és barátaidat.
Tudom, hogy nem tetszik a magasság. Tudom, hogy nem szereted a sportot. És mivel eltaláltad a Coccyx-et, nem igazán akarsz ugrani a Galapagos egyik hajójáról. Lehet, hogy sikoltozott, mint egy lány, de igazán szerettél az alap ugrásra. És azok a lárvák nem olyan rosszak, nem gondolod?
Vegyük a kockázatot. Próbálj ki új dolgokat. Nem fog sokat szeretni. de soha nem fogod megbánni, hogy kipróbáltam. De sokkal magabiztosabb lesz magadban.
- Nem kell utazni
Ha nem szeretsz utazni, akkor állj meg és pihenj meg. Töltsön el pár napot Amszterdamban, Sydney-ben. Lazuljon el. Ha még mindig betegnek érzi magát, menjen haza. Semmi szégyen nincs ebben.
Hol lehet jobban megpróbálni megérteni, hogy ez nem a tiéd, mint soha. Mindig ne feledje, hogy ha nem szórakozol, akkor haza lehet. Nem kell tenned, amit nem szeretsz.
Bárhová is megy, nagyon sok utazó van mindenütt, akik barátokká válnak, tanácsokat adnak, vagy csak segítenek. Segítenek megtalálni az utat, mutatják be a helyes irányt, tanítanak valamit. Nem vagy egyedül a világon. És barátokat fogsz találni. És minden rendben lesz. Hagyja egyedül utazni, sőt soha nem vagy egyedül.
És végül is. Tudom, hogy aggódsz és félsz, hogy az ismeretlenbe utazol. Ez normális. Ilyen az emberi természet - aggódni, de az utazás jobbá tesz.
Tehát mély lélegzést, pihenjen és élvezze!
Travel.