13. fejezet - Illusions (Richard Bach), ingyenesen regisztrálva ingyen online
Az önzés az ön iránti vágy önbecsülésének mértéke. Figyeljen alaposan tanácsára.
"Mindannyian szabadok vagyunk, amit akarunk" - mondta aznap este. "Olyan egyszerű, világos és érthető. Ez egy nagyszerű út a világegyetem irányításához. "
- Igen, majdnem. Elfelejtett egy nagyon fontos részletet - magyaráztam.
"Mindannyian szabadok vagyunk, amit akarunk, amíg nem ártunk valakit # 8209, vagy", emlékszem. - Tudom, hogy ezt akarod mondani, de hangosan ki kell mondanod, mit értesz.
A sötétségben hirtelen felhúzódott, és gyorsan rápillantottam. - Hallottad?
„Igen. Úgy néz ki, ki az a # 8209, hanem ... Felállt, és belépett a sötétbe. Hirtelen nevetett, és azt mondta egy nevet, amelyet nem értettem. "Minden rendben van", mondta. "Nem, örülni fogunk neked ... miért állsz itt ... menjünk, nagyon örülünk, hogy látlak ..."
Az idegen határozottan hangsúlyozta, hogy # 8209, hasonlóan a románhoz. - Köszönöm. Nem szeretném zavarni a cégedet. "
Az az ember, akivel magával hozta a tüzet, hogy mondja meg, kissé váratlan volt ezen az éjszakán. Felfedezése az volt, hogy # 8209, ez farkas, félelmetes. Tiszta, borotvált férfi volt, kis öltözékben öltözve, fekete ruhával, vörös szatén béléssel, kényelmetlenül érezte magát a fényben.
- Elhaladtam - motyogta. "A mező rövidebb a házamhoz ..."
"Igen ..." - Shimoda nem hitte el ezt az embert, tudta, hogy hazudik, és ugyanakkor küzdött, hogy nem nevetett. Reméltem, hogy túl hamar mindent meg fogok érteni.
- Kényeztesse magát - javasoltam. „Tudunk mint # 8209 ;? Minden segítséget,” Igazából nem volt ez igazán erős vágy, hogy segítsen neki, de megborzongott, azt akarom, hogy pihenjen egy kicsit, kivéve természetesen tud.
Kétségbeesett mosollyal nézett rám, ahonnan megdermedtem. - Igen, segíthet nekem. Ez feltétlenül szükséges számomra, különben nem kérnék. Inni lehet a vér? Csak egy kicsit # 8209, egy kicsit? Ez az én élelmiszerem; Emberi vérre van szükségem ...
Lehet, hogy hibás kiejtéssel, tudta az angol nem annyira jó, vagy nem értettem a szavait, de talpra gyorsabb, mint amikor # 8209; vagy sokat az elmúlt években, a levegőbe emelkedett egy felhő a szalma.
Visszalépett. Általában ártalmatlan vagyok, de nem vagyok olyan kicsi, és talán az arcom fenyegetett. Elfordult. - Uram, bocsáss meg nekem! Sajnálom. Kérem, felejtsük el, hogy azt mondtam, hogy a 8209-es, a vérről van szó! De látod ...
- Mi a fenébe ilyen? - hallatszott a hangom félelemesen. - Mi a fenét akarsz, uram? Nem tudom, ki vagy, talán tetszik neked ...
Shimoda levágott, mielőtt befejezhettem ezt a szót. - Richard, vendégünk mondta, de félbeszakítottad. Folytasd, uram; a barátom kissé türelmetlen. "
- Donald - mondtam - ez a fajta ...
Ez annyira meglepett, hogy lenyugodtam, és félelmesen megnéztem egy idegent, aki a sötétségből a tűzünk fényébe húzódott.
- Kérem, értse meg. Nem az én hibám, hogy vámpírként születtem. Nincs szerencséje. Kevés barátom van. De minden éjjel egy kis friss vérre van szükségem, vagy szörnyű fájdalmat éreztem, és ha nem kapok tovább, akkor nem tudok élni! Kérem, én nagyon rossz - szeretnék meghalni - ha nem engedi inni a vérét ... csak egy kicsit, én jobban padlón # 8209; liter, és nem ... „Egy lépést előre, megnyalta a száját, azt gondolva, hogy Shimoda hogyan # 8209; valahogy irányít és engedelmeskedik nekem.
- Még egy lépés, és vér lesz. Mister, ha csak megérintesz, meg fogsz halni ... Nem akartam volna megölni, de először meg akartam kötni, és folytatnám a beszélgetést.
Hitt volna nekem, mert megállt és felsóhajtott. Aztán Shimoda felé fordult. - Megmutattad, amit akart?
- Azt hiszem. Köszönöm.
A vámpír rám nézett, mosolygott, teljesen ellazult. A színpadon színészként élvezte magát, amikor a műsor véget ért. - Nem fogom inni a véredet, Richard - mondta kedvesen, tökéletes angolul és kiejtés nélkül. Közvetlenül a szemem elõtt kezdett elolvadni a levegõben, mintha a lámpa kialudt volna benne ... öt másodperc elteltével eltûnt.
Shimoda ismét leült a tűzre.
- Nagyon örülök, hogy csak megijedtél!
Még mindig remegettem az adrenalin feleslegétől a vérben, készen a harcra a szörnyeteggel. - Don, nem vagyok biztos benne, hogy alkalmas vagyok erre. Talán jobb, ha elmondod, mi folyik itt. Például, mi volt ...?
"Erdélyi vámpír volt" - mondta még ennél is nagyobb hangsúlyokkal, mint azt a szörnyeteg mondta. "Vagy, pontosabban, Erdély egyik vámpír gondolatformája volt. Ha el akarjátok mondani a # 8209-et, bármit is mondhatsz, és úgy gondolja, hogy nem hallgatnak rád, hozzon létre egy kis gondolkodási formát, hogy bemutassa, mit akar mondani. Gondolod, hogy túlzásba vettem ezt a köpenyt, a karikákat, az akcentust? Túl sokat ijedt?
- A köpeny első osztályú volt, Don. De már szörnyen sztereotipizált, még túl sok ... nem félek különösebben. "
Sóhajtott. - Nos, oké. De legalább megértetted, miről beszélek, és ez a legfontosabb dolog.
- Miről beszélt?
- Richard, amikor ilyen erősen megtámadta a vámpíromat, akkor úgy viselkedett, ahogy akartad, annak ellenére, hogy azt gondoltad, hogy valaki bántana; Azt is mondta neked, hogy rossz lenne, ha ... "
- A véremre részeg lesz!
"Amit mindig teszünk, amikor elmondjuk az embereknek, hogy rossz lesz számunkra, ha nem cselekszenek, ahogy azt akarjuk."
Hosszú ideig szünetet tartottam, amikor mindezen gondolkodtam. Mindig úgy tűnt számomra, hogy szabadon tehetnénk, amit akarunk, ha nem károsítanánk senkit, de ez nem illett. Ami hiányzott.
„Te zavaros” - javasolta - „általánosan elfogadott értelmezés, amely valójában lehetetlen ez a szó” kárt # 8209; valamit. „Mindig választjuk, fáj, ha nem döntünk, és senki más ... . mondta, mert a vámpír, hogy ő rossz, ha nem engedi neki, hogy igyon krovushki ez az ő döntése, ő lesz rossz, hogy ez a választás, és mit csinál ezzel kapcsolatban - .. van a döntés, a választás : adj neki egy italt a véredből, ne figyeljetek rá, kötözzétek meg, lyukasztjátok a szívét egy nyírfa tállal. Ha nem tetszik szabadon meg tudja védeni magát a kívánt módon, és minden másodpercben életét új választási lehetőség elé állítja. "
"Ha ezt a szempontot nézed ..."
- Figyelj - mondta -, nagyon fontos, mindannyian ingyenesek vagyunk.