52 Állítólag nem összecsukható hátsó csomópontok
Elölről megváltoztattam a kerékcsapágyakat az Automatistban - a japán NSK-t a 38BWD12CA133SD kóddal helyeztem. Az autó legmagasabb minőségű csapágyai természetesen az SKF svédek (az első csomópont VKBA 3729), de az NSK szintén nem Kína ;-)
De a hátsó csomópontokkal elvesztettem ...
Most már tudom, hogy a csökkenő minőség érdekében vannak csapágyak SKF, Koyo, NSK és valahol messze a lista végén a kínai (és korábban a igzist volt információ, hogy a személyzet) GSP. Azonban a Toyota elhelyezett hátsó hubot az E11 koronával a ZDT és az ABS rendszerrel nem szerelhette össze. Nem láttam ezt a posztot abban az időben. Ezért nem vásároltam külön a hátsó hub csapágyait, de a hubok összeszerelték a GSP atr. 9400092:
Az eredeti ár többször különbözött.
Most például ötször különbözik O_o
De mi a minőség? Ugyancsak ötször különbözik? Elvileg nem, természetesen ...
Ez a kínai csomópont 45.7-es menet után:
Nem volt probléma vele, de az autó másik oldalán a hub csapágya volt ütközésgátlóval, és látszólag a töltődobozt nyomásmentesítette:
A lovaglás során nem zümmögtek, hanem külsõ hangokat adtak ki. Általánosságban és általánosságban a GSP kínai minőségét illetően meg kell tennie azt a fenntartást, hogy télen még nem ütköztem a jobb oldali küszöbön. Az első csapágyon ez a hatás nem volt hatással, de hátulról valószínű, hogy a kerékcsapágy lassú és fájdalmas halálának oka.
Tehát, hogy vegyen vagy ne, hogy a kínai termékeket - mindenki úgy dönt, hogy ő maga ... nem minden gépet használnak sok éven át ;-)
A natív hátsó csomópontok, amelyeket a kínai helyettesítés után mentettem meg, még akkor is kielégítő állapotban voltak, amikor már 220 szálon átmentek, csak a kenőanyag szörnyű volt:
Anélkül, hogy értelmezném a hubot, megpróbáltam megváltoztatni a kenőanyagot: meg kellett mosni a régiet, és új töltsön ...
A régi zsírt először a WD-40-vel, majd féktisztítóval lemostam. Amikor elkezdtem új kenőanyagot feltölteni, rájöttem, hogy nem jutok a golyók második sorához a csapágyon anélkül, hogy értelmezném az agyat. És mivel megszüntették, logikus volt új csapágyakat felvenni. A Toyota felajánlja, hogy megvásárolja a teljes agyszerelvényt, valószínűleg időt takarít meg, de jobb lett volna pénzt megtakarítani.
Az elektronikus katalógus tartalmazza az eredeti csapágyszámot: 42409-19015. Az eredeti ár nagy, bár kicsit olcsóbb lehet, ha jobb SKF művészetet vásárolna. VKBA 3731. De mivel már a japán NSK szigorú csapágyai előtt állok, akkor úgy döntöttem, hogy az NSK-t art. 28BWK12Y2CP4.
Továbbá el kellett távolítani a régi csapágyakat az agyból és újakat is be kell nyomni - csak üzletet!
A csavaranyát a forgócsap hornyába zúzza össze, és az ABS forgórész lezárja felülről.
A forgórészt gyengéden összeszoríthatja a csavaranyával és a lemezzel ellátott saját készítésű húzó segítségével.
De egy kicsit másképp tettem: levágtam az anya egy részét, ahol összezsugorodtam és csavartam ki, miközben maga az anya eltávolította a forgórészt, és kevés karcolást hagyott maga után:
Az anyacsavarokhoz lazítsuk meg, hogy könnyebben kopogtassuk őket a kalapács minden oldalán a csavarkulccsal, majd csavarja ki a karabiner kulcsot a 27:
Ezután el kell távolítania a csapágyakat a hubokról. A rögtönzött szerszámokból álló házak M10 × 60 csavarokkal, anyákkal voltak ellátva,
A csapágy feszes, de egyetlen könnycseppel ugyanúgy, de részben is, mert a belső klip fele maradt az agyon: