15 Az angol nyelv szükséges nyelvtani kifejezései

Egy cikket Pauline szívek, megalapította a képzési központ „angol Pauline szívek”, és kifejlesztette saját módszert tanított meg fogja tanulni a leggyakoribb köznyelvi kifejezések, amelyeket tényleg használnak anyanyelvű, és megtanulják, hogyan kell használni őket.

Az angol nyelv nagyon különbözik az élő beszélt nyelvtől. Angol vagy amerikai nem fogja használni a nagyszerű kifejezéseket a tankönyvből, amikor kommunikál a barátaikkal, vagy elmagyarázza neked, hogyan juthat el a városközpontba.

Próbálja megjegyezni az alapvető beszélgetési fordulatokat, ne hajlítsa őket. És ne próbáljon egyszerre mindent megtudni, mert nem lesz hasznos. Emlékezzen egy napra egy kifejezésre, gondoljon össze egyesületekre, emlékezzen érdekes esetekre az életetekről mindegyikükre, és természetesen alkalmazzon beszélgetést.

Önre - önmagáért döntsön, rajtad múlik

Olyan esetekben használják, ahol a megfelelő választást szeretné adni a beszélgetőpartnernek.

- Menjünk Rómába vagy Barcelonába. Hol akarsz menni?
(Rómába vagy Barcelonába megyünk.) Hol akarsz?
- Nem tudom, veled.
(Nem tudom, magad döntesz.)

Kitörni - nyitott

A jól ismert szó analógja nyitva van. amelynek használata nem tévedés. de ahhoz, hogy a beszéded kevésbé formális legyen, használhatod a kitörést.

- Tegnap kivetted a cookie-kat?
(Kinyitotta a cookie-kat, mit vásároltunk tegnap?)

Menj, menj, menj

Ez a kifejezés szó szerint és figuratív módon is használható. Például azt mondhatod, hogy egy bárban vagy kávézóban jársz, vagy azt mondhatod, hogy valaki gondot okoz, vagyis ez a személy felé halad.

- Tegnap este elindultál a strandon a naplementére?
(Tegnap este a tengerpartra mentél, hogy megnézed a naplementét?)

Fogás - kereszt

A "fogás valakinek" értelemben használva mind közvetlen, mind figuratív értelemben.

- Sajnálom, most elfoglalt vagyok.
(Sajnálom, most elfoglalt vagyok, legfeljebb 5 óráig kell csomagolnom egy zsákot.)
- Rendben, semmi gond, később foglak.
(Nem probléma, később találkozunk.)

Van egy nyom

Ezt a kifejezést használjuk, amikor azt mondjuk, hogy tudunk vagy nem tudunk semmit. Leggyakrabban negatív értelemben használják.

- Nem tudok jegyeket vásárolni Európába.
(Fogalmam sincs, hogyan vásárolhat charter jegyet Európába.)

Ugyanaz, mint mindig (ugyanaz a régi öreg)

A jól ismert analóg ugyanaz.

- Hogy vagy ma?
(Hogy vagy?)
- Ugyanaz a régi, öreg
(Mint mindig.)

Szar - ez szar.

Hosszú ideig a szavak nem használnak ilyen kifejezéseket. mint a kár, vagy szégyen. Ehelyett egyszerűen azt mondják, hogy szar.

- Elvesztettem a pénzt és az útleveleket.
(Elvesztettem a pénzt és az útlevelet)
- Ó, szar.
(Szar.)

Megéri - megéri

Lenyűgöző kifejezés, amely mind a jelenben, mind a múltban és a jövőben használható. Vegyük észre, hogy érdemes a melléknév ebben az esetben, ezért ezt a kifejezést különböző időpontokban használva, ne felejtsd el megváltoztatni az igét.

- 1 678 lépcsőn felmentünk a hegy tetejére, nagyon fáradt vagyunk, de megérte.
(A hegy tetejére felmászottunk, megszakítva az 1,678 lépést, hihetetlenül fáradt voltunk, de megérte.)

Kitalálni - megérteni, hogy tisztában legyen vele

Az ilyen szavak analógja. hogyan lehet megérteni és megvalósítani. Ha valakit / valakit ki akarsz alakítani, akkor olyan helyzetekben is alkalmazható, amikor végül megérted valakit vagy valamit, vagy megoldottam a problémát.

- A tengerpart felé haladtunk.
(A tengerpart felé hirtelen rájöttem, hogy hazavittem a strand fátylát.)
- 2 órát vett igénybe, hogy kitaláljam, hogyan juthatok el a repülőtérről a szállodámból.
(Két órát vett igénybe, hogy végre megértsem, hogyan juthatok el a repülőtérről a szállodámból.)

Mindent megtettünk - minden készen áll

Mindannyian meg akartam menni a városközpontba, de rohanni kezdett, és nem tudott megnyugodni.
(Mindent készen álltam a városközpontba menni, de nem tudott megnyugodni.)

Kick off - start

A szavak szinonimája elkezdődik. kezdődik. Ne feledje, hogy a kick-off után a következő verb végződik -ing (gerund).

- Megkezdtétek a tánctanfolyamokat?
(Elkezdtél táncolni?)

Behatol, ütköznek - ütköznek, véletlenül megfelelnek (s)

Ezeknek a kifejezéseknek a fő jelentése, hogy összeomlik. Lehet, hogy összeomlik egy pillérbe vagy egy személybe, de ezeket a kifejezéseket is használjuk, amikor bejelentjük, hogy véletlenül találkoztunk valakivel, nem terveztük.

Tegnap a legjobb barátommal futottam, ezért beszéltünk egy darabig.
(Tegnap találkoztam a legjobb barátommal és kicsit beszélgettünk.)

Csavarja fel - hogy elrontsa a helyzetet

Abban az esetben, ha valami rosszat csinálsz. Egy ember, aki folyamatosan mindent elront, egy csalónak nevezik.

- Elmondom neki, nem akarom felborítani a napot.
(Megmondom neki a rossz hírt este, hogy ne rontsák el a napját.)

Értelme - értelme van

- Nincs értelme menni a boltba.
- Nincs értelme a boltba menni, egyedül tudok menni.

Fogd - megragad, megragad

Ez a szó bármilyen helyzetben használható. Például egy étteremben, egy kávézóban vagy pizzában egy csomagot, egy gyermeket és még kávét is megragadhat.

- Fogd meg a kávét a kávézóban!
- Kávét a kávéházba!

Kapcsolódó cikkek