10 Tiszta otthon titkai - Női Klub - Anya Klub
Helló, kedves Mummies MK. Ezúttal én és a múlt héten szinte biztos voltam benne, hogy nem tudnék folytatni a projektben való részvételt, mert Vasárnap a legfiatalabb gyermek rotavírust indított (látszólag a kórházból, amelyet hoztak). Tehát a fiatalok betegsége, az elmúlt hét kórházban felhalmozódott stressz, a gyermekek lerobbant rendszere életünket egy kis káoszgá változtatta. A gyerekek nem aludtak a nap folyamán, lefeküdtek és felálltak velem, szeszélyesek voltak. Természetesen nem beszéltünk semmiféle takarításról, de a hétvégén újra sikerült bejutnunk a mindennapi életbe, és most, szinte az utolsó pillanatban ezt a blogot írom.
Ami a Helyiségek, még mindig olyan alacsony, hogy ha írtam egy blog arról, hogyan mennek a dolgok, akkor valószínűleg vette a bekezdés 2-3, így először úgy döntöttem, hogy hozzon létre egy listát a titkaikat, hogy fenntartsák a tisztaság a házban, majd mondd közvetlenül a tisztításról.
Tehát, ahogy ülök egész nap otthon a gyerekekkel, és igyekszem figyelni rájuk, és nem otthon, ezeket az egyszerű szabályokat segíteni, hogy többé-kevésbé fenntartani tisztaság egész héten, és csak hetente egyszer, tiszta alaposabban:
1.Zastilat ágy és nyissa ki az ablakot a hálószobában azonnal alvás után
Ez az első dolog, amit jól csinálok, miután kiléptem az ágyból. A hétvégén a férj kötelessége.
2. Napi 30 perc tisztítása
A gyermekek rendszert alkalmaznak, a reggeli után azonnal, 20-30 perc szabadidővel rendelkeznek. Általában ebben az időben rajzokat (angol ábécét vagy dalokat) tartalmazok, és ideje, hogy gyorsan megkerüljek a lakásban. Ebben az időben gyorsan vákuumom, nedves szalvétával törölem a port, összegyűjtöm a piszkos dolgokat, mosakodom, betöltöm az ágyakat az óvodában.
3.Nyári ételeket a mosogatógépben azonnal étkezés után
Bár ez a szabály a konyhára vonatkozik (mert csak az asztalnál eszünk), közvetlenül érintkezik a nappalival, mert a konyhával együtt. Ennek megfelelően egy tiszta konyha = fél tiszta nappali (és fordítva).
4. Ha szükséges, törölje le a felületet, és vesse ki a padlót
Ez a szabály a konyhára is vonatkozik. Megpróbálom törölni az asztalt és vigyázni a padlót az asztal alatt minden alkalommal evés után (gyerekek). Ami a hamisítványokat illeti és a rajzot, az asztalt és a padlót azonnal eltávolítjuk.
5.A gyermekek megtanítása a rend fenntartásához.
A gyerekek tiszták a játékokat, és nem csak az igazi. A reggeli menetrendet veszünk részt. Különösen azért, mert a ház legnagyobb és legfényesebb szobája egy osztályban volt.
Az osztályteremben vannak szabályok és menetrendek, időről időre a gyerekeknek emlékeztetniük kell róluk.
2 egyszerű szabály segít az osztály tisztaságának fenntartásában. Egyikük, miután befejezte a játékkal való játékot, be kell állítani, és csak utána lehet a következő.
Másodszor, közvetlenül a tanórák után, a tanóránként fél órát osztogatunk az osztályteremben. A lecke véget ér, mi csengetjük a csengőt és elkezdjük énekelni a dalunkat a tisztításhoz. "Tisztítsd meg, tisztítsd meg, mindenki mindenhol. Tisztítsd meg, tisztítsd meg, mindenki megteszi a részét. " Ez szó szerint: "Távolítsuk el, tiszta, mindenki és mindenütt. Eltávolítjuk, eltávolítjuk, mindenki teljesíti a kötelességét. " Gyermekeknek ez egy jel, és azonnal húzza a porszívókat és a nedves szalvétákat. És együtt a séta előtt sorba rendeztük az osztályt.
6. Ne tárolja a felesleget
Ezt megtanultam, vagy inkább tanultam a sógoromtól. Számomra ez a tisztaság színvonala. Tehát a legfontosabb dolog a család kimondatlan szabálya, semmi sem felesleges. Soha nem zsúfolt szekrények ruhát a fürdőszobai polcok sampon 1 gyermek, 1 tusfürdő, 1 üveg sampon és egy kondicionáló és minimalizmus mindenben. Ennek köszönhetően sokkal könnyebb a rend fenntartása a házban.
7. Szezonális dolgokat változtatunk
Ahhoz, hogy a szekrényekben voltak tágas és ne hozzon létre a hatása rendetlenséget téli ruhákat a meleg évszakban, megy a padlásra, és nyáron tárolják a szekrényben, és fordítva.
Három havonta egyszer átdolgozom a dolgokat, próbáld meg nem bánni, és hűvösen megszabadulni a felesleges dolgoktól. Adok néhány dolgot, eladom a másik részt. Most már a padlásomban olyan felesleges dolgokat helyeznek el, amelyeket szeretnék eladni, de hosszú időbe telik. Ezen a héten, még mindig sikerült eladni néhány közülük, és ennek eredményeként már összegyűjtött az összeg, amellyel megszerezte ajánlott lányok projekt gőz tisztítót Karcher, de róla magyarázat alább.
9. Mindegyik helynek van helye, azonnal használatba véve
Itt is vagyok még a folyamat, gyakorlatilag minden, ami a házban megvan a maga helye, kivéve a hálószoba (megjelenése óta még mindig nem hozott fel, hogyan szeretnék, hogy legyen) is, és a tetőtérben is még kaotikus, a remény hamarosan eljut a szervezetéhez.
10. Sok fény, friss virág és gyümölcs
Nos, az utolsó szabály, annál több fény, annál nagyobb a tisztaság érzése. Ezért szeretem a fehér színt a belső térben, és nem szeretem a függönyt.
A kedvenc helyem kupola itt ezred, szeretem, hogy felvegye a friss virág, változó tartalmát, illetve a szezonban, ez létrehoz egy ünnep hangulatát. És friss virágok és gyümölcsök a konyhaasztalon frissességet adnak hozzá ehhez.
Ezek olyan egyszerű titkok. Ami a tisztítást illeti, nem tisztán tartja a tisztaságot. Az én akcióim algoritmusa a következő:
- A ház egyik végéből indulok, és fokozatosan átváltok egy másikra.
- Először összegyűjtem azokat a dolgokat, amelyek nem a mezőn fekszenek, és azokat a helyiségekbe szállítják, ahol a helyük van.
- Amikor minden szobában találkozunk, az első dolog, hogy ezeket a tárgyakat helyeken elhelyeztem.
- Letörölem a porról a polcokat, a bútorokat és az ablakpárkányokat, dörzsölem a kereteket.
- Letörölöm a padlót.
- Tisztítom az ablakokat és a tükröket.
Mindezek mellett ezt a tandemet használom (egészen a közelmúltig, nem egy gőztisztító, hanem egy szokásos mop).
Van egy építési porszívó, hiszen az előzőek egyike sem volt elég erős. Ez a helyes megoldás, ha a szőnyeget a nappaliban és az autó tökéletesen megtisztítja. A napi takarításban vezeték nélküli (már említettem).
Az összes felületet nedves szalvétákkal törölgetem. Törlik a laptopot is. Nincs televízió.
Nos, a közelmúltban lettem a tulajdonos, akit már ismert a projekt minden résztvevője, a kerher gőztisztítója. Rövid ideig sikerült megtalálni a pluszokat és a mínuszokat is.
Az előnyök: tökéletes a hűtőszekrény, padló, falak mosható tapéta, nehezen elérhető helyek tisztítására.
Között kevés hátránya: a fürdőszoba nem megbirkózni (látszólag van egy rossz esetben), így a padló nagyon nedves, távolítsa el a festék festett falú nélkül háttérkép. Talán valami rosszat csinálok.
Már kedden jön a fúvóka az ablakok tisztítására, nagyon remélem. sok ablak van. Ezúttal az ablakok nem mossák; Most csináljuk a homlokzatot, és nincs értelme lemosni.
További számunkra a meleg tavaszi napok.