5 A tökéletes burgonyapürével kapcsolatos szabályok, a főzés receptje
És nem valószínű, hogy azt hinné, hogy a burgonyapüré (és kell!) Legyen igazi csemege.
Miután sok éven át kommunikáltam különböző szakácsokkal, magamhoz jutottam öt fő szabályt az ideális mártott burgonya elkészítéséhez. A konyhában ismételten teszteltek, és mindig kiváló eredményt adnak.
Az első szabály
A burgonyapürét tisztítják, de nem vágják, különben elveszíti az ízét. Főzni egy nagy serpenyőben a fedél alatt magas hő.
A második szabály
Ez a püré nagyon nagy mennyiségű vajat igényel. A híres párizsi szakács mesterkurzusainak egyikén saját szememmel láttam, hogy 500 gramm vajat használt 2 kg burgonyára. Párizsban azt mondta, ugyanazt az olajat használja 600 g burgonyára. Nem kockáztattam, hogy tanácsot adjak, mindenki meghatározza a maximális mennyiségű olajat (annál inkább, annál nagyobb a püré, ízlésesebb, de természetesen kalória).
Fotó: Mann, Ivanov és Ferber
Harmadik szabály
A burgonyát egyetlen csomó nélküli burgonyapürével meg kell törölni egy speciális szerszámmal - egy kézi malom. Ha igazán szereted a burgonyapürét, ne sajnáld az erőfeszítéseket, találd meg ezt a malomt és vásárolj. Nem lehet összehasonlítani a felhasználásból származó textúrát más eszköz segítségével készített burgonyapürével. By the way, a malom tökéletesen kap minden zöldség-és gyümölcs pürék, beleértve a gyermekek.
A negyedik szabály
A következő fontos lépés a burgonyapüré elkészítésében: egy kis tejet öntünk a megrepedt burgonyára vajjal. A püré előállításához használt tej mennyisége teljes mértékben a burgonya minőségétől függ. Az a tény, hogy a tej funkciója - a burgonya ízének azonosítása. Meghatározhatja a burgonya és a tej pontos arányát.
Az ötödik szabály
A valódi burgonyapüré nem a második frissesség, másnap nem hagyható el.
Más receptek a világ minden tájáról találhatók Olga Baklanov új könyvében, a Kitchen Unlocked című kiadványban, melyet Mann, Ivanov és Ferber adtak ki.