20 Kérdések Gerard Butlerhez

Tatyana Matveeva fordítása

Gerard Butler életeket takarít meg - mint az új filmben "The Fall of London", és a való életben. A militáns csillag beszél a hősiességről, és arról, hogy valóban milyen golyót kap.

Itt és tovább fotó Rex / Fotodom.Ru

PLAYBOY A "The Fall of Olympus" terroristák filmjében elpusztult a Fehér Ház, a londoni "Fall of Londonban" a város fele romokban fekszik. A terroristák történetei az új évezred katasztrófái?

PLAYBOY Nem szégyellem, hogy a terroristák félelmeit használják a film alapjaként?

BUTLER No. Ugyanaz volt mindig. Ne feledje a film a világháborúkról, a vietnami háborúkról, a bandit háborúkról, a forradalmakról stb. Hasonlóképpen, mint a "London-bukás", elsősorban puszta szórakozás, látvány. Ráadásul itt erkölcsi értékekről beszélünk - például a bátorságról, az önfeláldozásról és az odaadásról való készségről.

PLAYBOY Feltehetően ezek az értékek Önnek is nagy jelentőséggel bírnak. Ön készen áll arra, hogy valaki golyót szerezzen?

BUTLER Természetesen nem senki számára, de az én nőm kedvéért feltétlenül kockáztatnám az életemet. Ami anyámat, testvérét illeti. Vagy barátok kedvéért. Így van rendezve. De ha megkérdezed, hogy képes vagyok-e elképzelni magam, mint a testőr, a való életben, akkor nem - őszintén szólva, sodródtam. De játszani ezt a karaktert nagyon rohadt hűvös.

PLAYBOY Mit gondolsz, hogy egy valódi hősvé válik?

BUTLER leküzdés. Amikor az emberek küzdenek azok a félelmek, előítéletek, amikor fölé emelkedő maga is azt bizonyítják, bátorsága és elkötelezettsége, hogy kiálljanak az ország és az emberek - ezt hívom hősiesség.

PLAYBOY Milyen bátor legyen valódi ember?

BUTLER Nem tudom pontosan válaszolni erre a kérdésre, nincs egyértelmű kritériumom. Mindez a helyzeten múlik. Például, észrevettem, hogy Los Angeles-ben inkább férfiasnak gondoltam. És amikor Skóciában hazafelé járok, csak egy a sok kemény srác közül. Egyébként tudod, mikor kellett összeszednem az összes bátorságomat?

BUTLER Amikor a bárban a kocsmában - a 90-es évek elején jártam - bevallottam a skót barátaimnak, hogy színésznek akarok lenni. Ez tényleg hatalmas erőfeszítést tett nekem. Először a srácok azt hitték, viccelődöm. Nem csak, hogy egyetlen skót színészet sem ismertek, kivéve Sean Connery-t, de ezt a szakmát méltatlan embernek tartották.

PLAYBOY De ha rugby vagy labdarúgó játékos lettél, akkor biztosan a legelismertebb srác ebben a körben?

BUTLER Ez az! Nos, rendben. Soha nem sajnáltam a választásomat. Nevetni fog, de a militánsok által játszott számos szerep ellenére soha nem tettem fizikai edzést az első helyen. Nos, azt akarom mondani, hogy mindenki pisztolyból ugorhat ki az autóból, tekercselhet és üres patronokat dobhat ki. De nem mindenki tudja kiejteni a jelzéseket, hogy őszinte legyek, és a nézők figyelmét a lélekre vigye. Nem akarok felületi karaktereket játszani - Érdekelnek a karaktertípusok, az érzelmek, gazdag élettapasztalattal.

Felugrottam a vízbe, és szerencsére sikerült úsznom a fickóra, és elhúztam a földre

PLAYBOY És még sokkal könnyebb számomra, hogy bemutassam a tornaterembe, mint egy irodalmi estbe.

De irodalmi olvasmányokat is olvastam. Bár igazad van, követi fizikai formámat. De nem õrültem, mint egy õrült, azért, hogy egy sportos testet lásson. Igazából eléggé szivattyúztattam, mielőtt színészkedtem.

PLAYBOY mondod rettenetesen dühös, amikor az a hír járta, hogy a sajtó blokkolja a szerepét Leonidász király a film „300” elvégezte a számítógépen a Photoshop.

BUTLER Tény, hogy nem hallott az arrogancia. Mindent megtaláltunk, és van jelenem. Ha ősi hősöket játszik, akkor legyen kedves, megfelelőnek tűnik. Vagy tévedek? A "300 Spartans" film népszerűsítésében csodálatos történet történt. A New Delhi-i premieren találkoztam egy fickóval, aki azt mondta nekem, hogy Leonid királyom az élettel telibbé vált. Még mindig szemem van nedves helyen, amikor erre gondolok.

PLAYBOY A bátorság magáról is szól. Igaz, hogy egyszer megmentett egy fuldokló személyt?

BUTLER Igen. Ez történt Skóciában egy vakáció alatt. Egy szép napsütéses napon a Tay folyó partján feküdtem, és megfulladtam, amikor hirtelen hallottam a segítségért. Kinyitotta a szemét, és meglátta a fickót, aki erős áramot hordozott, állandóan víz alatt volt. Kétszer anélkül, hogy kétszer gondolkoztam, felugrottam a vízbe, és szerencsére sikerült úszni hozzá, és kihúztam a szárazföldre. De ez inkább reflex volt. Néhány évvel ezelőtt majdnem megfulladtam magam - és én is megmentettem.

PLAYBOY Mi történt?

BUTLER A "The Waves Hódítók" című film sorozatán állt az észak-kaliforniai parton. Számos veszélyes szörfös jelenetet lőttünk viharos időben, és egy erőteljes hullám szó szerint kiütötte a tábláról. Aztán még néhány hatalmas hullám hullott felfelé, ami nem engedte felemelkedni, és megütötte a zátonyt. Ha nem lenne ez a seggfejtő megmentője, biztosan meghalnék.

PLAYBOY És hogyan érezted magad, miután majdnem elmentél a következő világba?

BUTLER Nagyszerű! Nem lehet ennyire könnyű.

PLAYBOY Tanultál ügyvédre. Miért nem foglalkoztak a specialitásukban?

BUTLER Mert teljesen unatkozik a tanulás, és mindenekelőtt az emberek, ezek az úgynevezett jövőbeni ügyvédek. Ne tévesszen meg: jól tettem, amit követeltem tőlem. De én kevésbé voltam olyan szuper könnyű életmód, amelyet napokban és különösen éjszaka elfogadtak ezeken a körökben. Úgy tűnik, még akkor is elég színészi képességeim voltak, mintha minden rendben lennének. De valójában mélyen boldogtalan voltam. Ehhez több alkoholt adtak nagy mennyiségben, és drogokat - hogy kitöltsék a bennem lévő ürességet.

Sok egykori alkohollik számára az élet akkor unalmasnak tűnik. Nem

Egyszer azt mondtad, hogy nem tudsz abbahagyni az ivást.

BUTLER Egy ördögi kör volt. Tudod, nagyon társaságos ember vagyok, szeretek kimenni és beszélni az emberekkel. És persze, munka után sörözöttünk. Két vagy három sör nem volt gond, de nem tudtam abbahagyni. Gyakran ébredtem valaki más ágyában, vagy véres egy árokban - és nem emlékszem, hogyan jöttem oda. Egy pillanatra a tükörbe néztem, és nem vettem észre magam. Azoknak, akiket ott láttam, már nem akartam lenni.

PLAYBOY És mit tettél?

BUTLER Az első dolog, amit tettem, részeg volt. És most, majdnem 20 éve, egyáltalán nem iszik. És nem veszek kábítószert. Sok egykori alkoholistának, az élet akkor halálosan unalmasnak tűnik. Nekem - nem. Mert megváltoztattam ezt az önpusztító létezést a legérdekesebb szakmára, ami lehet.

PLAYBOY Nagyon sértődsz, ha nõi nõnek hívják?

BUTLER Egyáltalán nem. Vannak még rosszabb jellemzőik. De vajon igazak-e velem - erősen kétlem.

Oké, kérlek másképp: Gerard Butler playboy?

BUTLER Határozottan nem. Valójában házas férfi vagyok. Emellett hosszú ideje egy lányom, akivel nagyon boldog vagyok. Igaz, tegnap nagyon vitatkoztunk.

PLAYBOY Egy másik nő miatt?

BATLER rosszabb! Mivel most már készen állok, gyakran hívunk fel és kommunikálunk a Skype-on keresztül. És tegnap ültem a számítógép még mindig az úton, nem változott, és a film a karakterem házas, én viseltem egy arany karikagyűrű. Amikor a barátnőm látta a gyűrűt, ő rettenetesen felszámolják és kezd szemrehányást nekem: „Te házas a ravasz gazember?!” Persze, ez csak vicc volt. És nagyon szeretem, amikor szórakoztatjuk egymást. (Tény, hogy úgy néz ki, ez nem volt vicc Gerard beszélt Morgan Brown, az amerikai designer, akikkel éppen elváltak - .. a szerk.).

PLAYBOY El tudod képzelni, hogy egy napon tényleg házasodik?

BUTLER Tudod, meglepően gyors voltam szokni az esküvői gyűrűhöz. És be kell vallanom, örömmel viseltem.

BUTLER Elnézést, de nem tudom. Még a Playboy számára is túl erős.

Ez érdekes:

Kapcsolódó cikkek