6 jel, hogy kapcsolatokat a házasság előtt nem helyes

Perry Noble - ismert amerikai prédikátor és hangszóró, Pastor alapító megachurch „új forrás” (16 000 fő.) A kapcsolat a házasság előtt.

№1. Ön nem kompatibilis lelkileg ...

Hallom, hogy poctoyanno „De Perry, tudom, hogy ő / ő nem keresztények (szóbeli), de a kapcsolatunk mindent meg fog változtatni.” Hadd mondjam egyenesen ... az Úr arra hívott mindannyiunkat misszionáriusok, de nem a kapcsolatot a másik nemmel. Nagyon világos igéjében, hogy a keresztények és nem keresztények nem fordulhat elő (2Kor 6: 14-15.). És hidd el, ez mindig problémákhoz vezet - mindig!

És ... te nem a Szentlélek - egyedül ő megváltoztatja az embereket - és nem pedig a kapcsolatot. „De, Perry, tudom, egy pár, hogy ...” Igen, tudom ... tudod, egy vagy két történetet a happy end - de hidd el - tudom, hogy sokkal több történetet, hogy már véget ért sokkal rosszabb.

Egy másik pont ebben a témában - akkor is, ha a partner nem keresztény (szóbeli), el kell dönteni, hogy hogyan kompatibilisek szellemileg - különösen, ha a kapcsolat komollyá válik. Ehhez szükség lesz néhány komoly beszélgetések és átgondolt önképző szentírás. Be kell, hogy kitaláljuk, mit hisznek, és miért. (1 Péter 3:15)

№2. Be kell, hogy folyamatosan igazolja a kapcsolat - különösen azoknak, akik szeretik a ...

Lehet, hogy valaki mondjuk - a szerelem vak ... és az a tapasztalatom, olyan gyakran előfordul. Ő / ő kezd valakivel találkozni, majd pár látogatások, az „értelmes megoldás” kidobják az ablakon. Az emberek jönnek, megpróbálnak meggyőzni, hogy ... de nem akarja hallani, mert én úgy döntött, hogy ő / ő - csak az (TA) a / leginkább. (Ha azt mondják, hogy körülbelül minden / minden, találkozott - van egy nagy probléma ...)

A Biblia azt mondja Pr.27: 6, hogy „Hű a sebek egy barát”, hogy gyalázat barátai lehet megbízni. Tehát kérdezd meg magadtól, hogy mit tegyünk, ha a barátok, akik szeretnek, továbbra is érdekel. Figyelmen kívül hagyja, vagy inkább ad kezébe az Úr és mondja, hogy meg barátaival.

№3. Az összefüggés látható nyilvánosan ...

Elegem párok, akik a saját kapcsolatát a kijelzőn! Egy napon a feleségem és én repültem egy repülőgépen Lucretia. Előttünk ült egy pár év alatt a 40. és erősen kacérkodott. Amikor a gép felszállt, leengedték a helyüket (és nagyon megszorítottam!), Majd elkezdett „előjáték”. És néztem meg! Szörnyű volt!

Persze, ez jó, ha a pár megerősítette egymás iránti szeretet nyilvános; Mégis, ez valóban szükséges, hogy elérje a hátsó zsebébe egymást?

OEM (nyilvánosan bemutatta kapcsolat) általában akkor jelentkeznek, amikor az egyik vagy mindkét fél úgy érzi, nagyon védtelen. Ők úgy vélik, hogy mutatja ki a kapcsolat válnak közelebb vannak egymáshoz, hogy a kapcsolat erősebbé válik. A gyakorlatban ez pusztulásához vezet a kapcsolatok.

Az igazi szeretet a bizalmon alapul, és ha a bizalom nincs jelen, amikor az emberek a szomszédban, mint amilyennek tűnik, amikor nincsenek együtt? (A férfiak hajlamosak OEM általában a tulajdonosok ... A lányok, akik így viselkedett az a fajta hírnév, mert az emberek azt gondoljuk: „Ha úgy viselkednek a nyilvánosság - mit csinálnak a saját?”)

Az én tanácsom - újraolvassa Ef. 5: 3, és aszerint éltek ez az igazság.

Ha azt szeretnénk, hogy egy kapcsolat bizonytalanság, bűntudat, bizalmatlanság és zavarodottság -, akkor természetesen szexuális kapcsolatot. De ha szeretné, hogy a kapcsolat leírt „1Kor 13”, ahol az Isten dicsőült -, akkor a szex kell zárni - semmilyen módon.

Találkoztam egy pár, akik őszintén szerette Istent, és akik úgy döntöttek, hogy a szex. Ez létrehozott feszültséget a kapcsolatukat Istennel és egymással (hívom, hogy „esik abba a csapdába, sex”). Azonban az emberek soha nem megy csak úgy, majd csökken és a szex - „hoppá, bocsánat, hogy ez történt” - ez egy tudatos választás. És az eredmény ez a választás - most már nem próbálja meg, hogy jobban megismerjük egymást. Most manipulálni ideje, körülményei, és még mások is egyedül és szexelni.

Sex - egy erős kísértést. De 1Korinthus 10:13 ígéri, hogy képesek leszünk megbirkózni kísértésnek. Tudom, hogy nagyon nehéz visszautasítani az a házasság előtti szex. Hidd el, és Lucretia találkoztunk 4 évvel korábban házasodtak. DE ... léptünk be a házasság nem sajnálja a kapcsolatunkban - ez nem volt mindig könnyű ... de ez volt a helyes döntés.

№5. Azt reméljük, hogy a házasság megváltoztatja az embert.

Azt szokták mondani, hogy az egész - a házasság egy nagyító ... Ha ő / ő viselkedik bármilyen módon a házasság előtt, mindig az esküvő után is jól viselkednek.

Ha úgy dönt, hogy férjhez, meg kell higgadtan értékelni az embert. Ez azt jelenti, hogy úgy dönt, hogy feleségül ezt az embert, akkor mi / ő, és akkor is, ha ez a személy soha nem fog megváltozni, mit ígérnek, hogy szeretem őt, amíg a végén élete, annak minden hiányosságot.

Milyen gyakran párok lép kapcsolatba, abban a reményben, hogy az esküvő után, minden megváltozik ... és így még soha nem volt. Be kell vallanom, hogy mielőtt teszek Lucrezia kínálnak sok rágondolok. Nős vagyok, hogy egy csodálatos nő, de én még nem fordult be a - volt ELŐTT feleségül.

№6. Elkezdi alkudni Istennel

Ha elindította a kapcsolat, és amikor imádkozol, és komolyan keresik az Urat ebben a kérdésben, akkor világosan megértse -, hogy valami baj van - ez azt jelenti, tényleg valami baj van.

Emlékszem, egyszer volt egy kapcsolata, és nyilvánvaló, hogy nem kellene fejleszteni őket - de nem tudtam megérteni, hogy miért. Ő egy csodálatos lány, aki szeretett Jézus, és mi volt jó együtt - de valami nem stimmelt.

Ha Isten azt mondja, hogy valami nincs rendben, akkor nem meggondolja magát. Soha nem mondja: „hoppá”, vagy „az én hibám”, és nem bocsánatot kérni. Tudtam, hogy nem kell, hogy továbbra is a kapcsolatot, de folytatta -, mert az én személyes problémák egyfajta bizonytalanság. A végén, már engedelmeskedett az Úrnak, és vett boleznennnoe döntés engedelmeskedni Istennek, mint a vágy, hogy megfeleljen. Isten vezetett ez a tapasztalat, és ennek eredményeként már épített egy erős barátság a legszebb és csodálatos nő a világon - ami végül lett a feleségem!

Az Úr mindig jelen van a kapcsolatban. Házasság - ez az ő ötlete volt. És amikor a kapcsolatot, mielőtt a házasság és a házasság maga megy útban - jól működik.

Kapcsolódó cikkek