8 - Kőfaragó Nugr
A következő napon a főépítészei összeg megrendelt ácsok kellékeket a felső réteg a föld, és a kőművesek ütni a rock részeket.
sokan küldtek a folyóba. Volt, hogy kirak a tutajok érkező kőbányák blokkok gránit.
Az emberek fel csomók sínen húzott nyolc pár ökör, és szállítják a munkaterületen. Ökör alig vonszolta maga után a futók. De hajcsárok kiabálva vadul kergették ökröket éles darts. Állatok és ordított panaszosan lépésenként hozzáadjuk.
Nugr néhány kőművesek hibázik mérésére egy nagy szikla, kréta körvonalazza a bejárat helyét. Elrendelte, hogy megtörje az áthalad a sírkamrák. Ez volt a kemény munka. A kő súlyosan és réz fúró alig tönkretette. Nugr döntött egy lapos darab gránit, alkalmas standpipe ajtó kattant Kenny és fűrészelt neki egy hosszú réz piloyu gránit. Most azt faragott a tányérjára, és Nugr ment dolgozni.
Chief kőművesek ugyanaz volt írnok, amely engedelmeskedtek thébai. Egy reggel, amikor Nugr és Kanye legkevésbé számítasz rá, volt egy hordágyon előttük. A hordágyon jött egy írástudó, nézte a munkáját kőművesek és kattintott művezető.
- Miért van az emberek dolgozni az Ön számára, mint álmos? - kiáltotta. - Nem hallottad, mit mi Istenünk és Atyánk készül el a palotába az örökkévalóság? Siess, szolga, vagy én parancsolok, hogy szakadjon le a bőrt, majd tegye meg a tét!
Rémülten művezető igazolható, hogy kőkemény, és rosszul erőfeszítéseinek az emberek.
- Küldök még néhány embert. De jaj néktek: A szolga, ha a munka fog mozogni!
Mivel ez a nap, a művezető lett egy másik személy. Ő svirepel a gondolat, hogy a jegyző tud foglalkozni vele „hogy valaki másnak a hibája.” Ezért aztán nem kímélte az emberek, és felszólította őket. Beach egyre vérfoltos. Nugr és Kenny is kapott tíz stroke, és milyen, és nem tudom.
Este, amikor a kőművesek ettek kenyeret és a hagymát, mosott le vízzel, Nugr mondta:
- Ez az, amit a testvérek. Ha a művezető, és holnap kigúnyolják minket, a munka lassan. Hagyja, hogy a harag az írnok, hogy meg!
A következő napon a művezető verte az embereket újra. A munka lassan ment. Sem fenyegetések sem fúj nem tudta megtörni kőművesek. A művezető rájött, hogy túlzott szigorúság megkeserítette az emberek, és megállt a kínzás.
Ebben a kis harc kőművesek nyert. Hozzáállás feléjük drámaian megváltozott. A művezető látszólag behízelegni velük. Aggódott, hogy nem volt zavar, hogy a szállítás a víz, hagyjuk pihenni az emberek túl a törvényes időben.
Néhány nappal később a főépítészei ellenőrző munkáját.
- Örülök veled - mondta a művezető. - Csak szigorú intézkedéseket lehet a jó teljesítmény eléréséhez.
A munka javában. Minden nap, egy kört a Nílus gránit oszlopok.
A felhasználók gyakran zsörtölődött. Kemény munka és gyér élelmiszer sújtják őket. Sokan meghaltak a betegségektől. Helyükre új embereket. A táplált olyan rossz, mint az elején a munka: a reggeli kenyér és a retek, hagyma leves a délután, este kenyeret fokhagymával. Ivóvíz nem volt elég, mert ez hozta a nagy zavarok. Az emberek gyakran azzal fenyegetett, hogy alvás után (aludtak két órával étkezés után) nem fog működni. Rémülten művezetők, attól tartva, a harag az írástudók, küldés víz teherautó a Nílus.
- Anélkül, hogy a Nílus víz vár ránk a halál, - az emberek azt mondta, így nagy kancsók.
Hasznos és kellemes az íze a Nílus víz volt kegyelem a hőhullámok alatt. Ez volt a kávé, tejes, és mielőtt inni, hagyjuk állni: önteni a porózus üvegekbe kapacitása néhány vödör.
Áztatás, a víz folyt egy nagy tálba, így egy sárgás-vörös kancsó il, és a csésze érkezik a kis erek.
Nugr ritkán aludt délután. Hallgatva a horkolás Kanye, ivott nílusi vizet és gondolkodás család, körülbelül egy fiú, aki hamarosan váltak írnok.
Telt az idő, és a nyári termés betakarítása gabona. Ismét közeledik az ideje, hogy öntsön a Nílus. Hírek otthonról kevés volt. Csak egyszer kaptam egy levelet Nugr. Fia azt írta, hogy ő küldte a három betű, és vajon mi az apja nem reagál (Nugr nem kapott ezeket a leveleket). Úgy tűnik, hogy az anya dolgozik egy napszámos írástudó - el kell menni minden nap, hogy Théba.
„Ha kapok vissza, - írtam Nugr fia - akkor képes lesz arra, hogy feleségül. És bár nem tudom támogatni a családot, ez a kötelessége, mint a legidősebb fia, testvérek, hogy cserélje ki az apja. De még több adósság -, hogy vigyázzon az anyja. Emlékszel, fiam Mimuty, hogy megígérte, hogy neki nyugodt öregkor? "
Egy délután Nugr feküdt gondolt a családban. Eszébe jutott, hogy a fia írt családok kőfaragók és kőművesek: „Minden nő, mint az anyám, dolgozó Théba. Keményen dolgozni. " Tehát, minden nyomorúság.
Nem hallotta Kenny felébredt, és leült mellé.
- Nem alszik? - kérdezte Kenny.
Nugr felé fordult.
- Nem, Kenny. Gondolatok kísérteni.
Nugr halkan, és körülnézett:
- Sokáig azt hiszem, nem mondom el senkinek. Ramses meghalt - sok kincs őt a sírba. Miért arany halott? Elviszem az ékszereket, és megoszthatja azokat családok falunkban. Legyen az emberek békében és megelégedettség. Hagyja, hogy a nő a pihenni túlmunka. És hagyja, hogy a gyerekek is teljesülnek.
- Te nem hagyja jóvá a tervem? - vonakodva sírtam Nugr. - Mi lehet nagyobb, mint az övé?
Kenny felnézett.
- Csodálom akkor, Nugr! - mondta izgatottan. - De hát gondoltam, hogy milyen nehézségekkel várnak minket? Tegyük fel, hogy mi lesz a csarnok, az örökkévalóság, az emelkedő csapóajtót. De bátorság, hogy álljon fel az isteneknek. Ők dühösek, és mi lesz sztrájk egy ilyen feladat.
- Gyáva? - gúnyolódott Nugr.
- Nem, nem gyáva. De attól tartok, a bírók az alvilág, amikor a lélek a halálom után jelenik meg előttük.
- És én nem félek a bírók, mert az üzleti igaz.
- Akkor miért habozik?
- Félek a kudarc. Az istenek ijeszteni bennünket, hogy folytassa ... A sötétben is könnyen eltéved, és éhen hal.
- És mégis, ha megyünk, Kenny! Ne menj lehetetlen. De ha félsz, Kenny, azon kapom magam, műholdak.
- Nem, Nugr, nem félek! Megyek veled!
- Tudom, hogy egyet fog érteni, Kenny! Bár tudta visszautasítani. Elvégre, ha senki sem maradt életben.
- Igen, van ott rokonai. De örülök, hogy segítse az éhes, mert én vagyok a szegény ember élt mindig szükség van.
- Ne hozz nekünk segíteni néhány ember? - javasolta Nugr.
- Tulipa régi és fia Ani.
Kenny szélesen elmosolyodott.
- Azok az emberek, tudjuk, hogy sok-sok év - mondta. - De várj, hogy elmondja nekik. Miért zavarba őket békében? Mondd meg nekik, a napon, mikor temetni Miamuna.