5. szituáció - studopediya

Egy tapasztalt munkavállaló nyugdíjkorhatár elment az iroda a fejét: „Sajnálom, én valahogy nem maga mindenütt telepíteni az új berendezések, ami szükséges, de mivel én munkát kell végezni, amit gondoltam, úgy tűnik, az én tapasztalat jól jön ..?” .

a) Gondolod, hogy az új berendezés van korai?

b) Azt akarom mondani, hogy a technológia nem helyettesíti az emberi?

c) aggódik, hogy hogyan fogja érinti meg az átmenet az új technológia?

g) Szóval ne rohanjon el minket?

"A", "B". Az első feladat -, hogy megértsék a rejtett értelmét a megnyilatkozás hangszóró. A válaszok azt mutatják, hogy a fej, a látszólag figyelmesen hallgatta, mert nem értik a gondolatok a munkavállaló.

"G." Head tudta, mi látogató félt, de tapintatlanul válaszolt egyenesen. A kérdés megnyerõ értelemben, hogy van, hogy eltávolítja a másik fél álláspontját Child, teszi őt ideges.

"B." A válasz magában foglalja az „igen” és tiszteletet mutat a tapasztalat egy veterán, megteremti a legjobb feltételeket őszinte beszélgetés.

Amikor a főnök tette a megjegyzést szolga, nő a nyugdíjkorhatár, azt mondta: „Nos, rájöttem, hogy teljesítettem a dolog, hogy menjen”

a) Hiába gondolod így.

b) ha nincs senki más nem cserélném!

c) Gondolod, hogy szükségünk van egy képzett személy?

d) Gondolod, hogy mindenki megtalálja a hibás?

"A". Bár értelmében ez igaz, de maguk a szavak jelent szülő pozícióban, a tetején egy kiterjesztése, hogy van valami, ami nem kedvez a bizalom kommunikáció.

"G." Konstruktív konfliktus fordítja romboló: ahelyett, hogy beszélünk a munka - javasolt terítés: jó vagy rossz a fejét.

„A”. A válasz azt a benyomást kelti, hogy az észrevételeket nem volt véletlen, hogy a fej a dolgozók megkérdőjelezte a felkészültség. Ez a legrosszabb az összes figyelembe vett válaszokat.

"B." Ahhoz, hogy egy munkavállaló a depressziós állapot, a jó és a „édesíti”. Különösen nyilvánvaló, azoktól, akik nagyon érzékenyek kritika (ami mellesleg nagyon jellemző a nők számára). Egy kedves szó kölcsönöz erőt, és segít leküzdeni a hiányosságokat a munkát. Ez a válasz úgy tűnik, hogy a legjobb.

Kapcsolódó cikkek