3 Különösen értékes önkéntes ima

3 különösen értékes önkéntes imádság

3 Különösen értékes önkéntes ima

A hívő egész élete a Mindenható Allah imádata

A hívő egész élete a Mindenható Allah imádata. A Mindenható Allah parancsai ne terheljék meg súlyos terhet, hanem alkalmuk találni az Ő megelégedésére, hogy közelebb kerüljenek hozzá. És mindenben ezt a lehetőséget keresi, és nem korlátozza magát kötelezővé. Az önkéntes (nafil) imádság Allah áldása, melyet neki adnak a hívőnek.

Tahajjud-namaz különleges méltósággal rendelkezik az önkéntesen teljesített imák között. 2-12 rak'aat szükséges. Kívánatos, hogy a következő lépés az éjszaka, vagy az isha-Namaz után. A Próféta (békét reám) azt mondta, hogy minden, ami az isha után történik, éjszaka (Tahajjudnak tekintendő). Az Allah Küldötte (béke legyen rajta) hadísztjában azt mondják:

"A legjobb namaz az imafát után - ez az ima, az éjszakai halottban, - namaz-taksajd."

"Vypolnyay nochnoy namaz taxadzhzhyd - ez ppiblizit tebya hogy Allahy mintegy elleni védelem zla, zappetit gpex és ochictit tól bolezney tvoe telo".

"Namaz-tahajud megtartja az embert a bűnök elkövetéséért, és közelebb hozza őt Allahhoz."

Tahajjud-Namaz-t egyedül kell olvasni. Az imádság végrehajtása után a hívő duóhoz fordul a Mindenhatóval, segítségét kérve, megbocsátó bűnöket és hálát fejez ki. Az éjszaka utolsó harmadája, a hadeeth szerint, különösen áldott idő, amikor az igaz hívő, az álma elhagyása, megjelenik a Mindenható előtt, és Őfelsége a legközelebb áll hozzá:

"Minden éjjel az Úr nagysága" az első harmad után érkezik az alsó égre. Felkiált: "Én vagyok az Úr! Van valaki, aki felszólít rám? Én válaszolok neki. Van valaki, aki tőlem kérdez? Adom neki. Van bűnbánó, hogy megbocsátani tudjak neki? "És folytatódik, amíg a hajnal el nem kezdődik."

Zuha-Namaz - a reggeli önkéntes asszony, 2-12 rak'aat.

A Zuh-Namaz-ot a nap teljes idejéről és a nap előtt olvassák el. Ez az imádság sok áldást tartalmaz, és a muzulmán termelési napjának egyik titka. Ennek az imanak a jutalma egyenértékű azzal, ha egy személy almát adott a testének minden csontjának nevében. Ráadásul a hívő élénk és energikusnak érzi magát egész nap. A Hadit mondja:

„Annak, aki tette a reggeli ima a Jamaat, majd hagyni kell ülni, és emlékszem, Allah, amíg a nap jött fel, majd tett két rak'ahs ima, ez lesz a jutalma mind a jutalék teljes, teljes, teljes Hajj és Umrah. " „Aki elvégzi 2 rak'at ima-Zuha kell soha nem tekinthető lusta; aki 4 rak'áat végez - a bhakták között lesz; aki 6 rakaát végez - szabad lesz minden nyugtalanságtól az egész nap folyamán; aki 8 rak'áat végez - a jámbor között lesz; és az, aki elvégzi a 12 rakaats, Allah épít Paradise palota arany. "

"Ha valaki folyamatosan elolvassa a Namazah-Zukha 2 rak'atát, a bűnöket (kicsieket) megbocsátják, még akkor is, ha annyi hab van a tengerben."
"A Paradicsomban vannak kapuk, amelyeket Zuha-nak hívnak. Az ítélet napján, Allah nevében, az angyal azt fogja mondani: Ó, Allah szolgái, akik szorgalmasan teljesítették a Zuch imáját, hol vagy? Ez a te kapád, belépsz azokba Allah kegyelméből! "

Az Istikhara-namaz két rakaatasból áll, és minden idõben olvasható a Namaz számára. Az Istikhara-namaz hatalmas erővel bír, és elolvassa, ha valaki bonyolult választással néz szembe, vagy valami fontos, hogy kérje a Mindenhatót, hogy segítsen ebben a kérdésben és rámutatni a legjobbra.

„A Próféta (béke legyen vele) azt tanította nekünk, hogy istikhaarah minden esetben ugyanúgy tanított bennünket a suras a Korán, mondván: Ha valaki közületek megy, hogy egy üzletet, akkor hadd tegye 2 rakaats mellett kötelező imákat, majd azt mondják:” Ó, Istenem, azt kérem, hogy válassza ki a legjobb a te tudás, könyörgöm hozzád erejével a te erőddel, sőt, lehet, de nem tudok, tudod, és nem tudom. Ó, istenem, az igazság az, hogy ez az én dolgom, (a továbbiakban: mit kíván tenni), ha jó nekem, én a vallás világi ügyek, hogy végre a tervem, világi és ahiratskih, akkor csináld a sors nekem, és küldj nekem kegyelmet (barakat) ebben az ügyben, és könnyebbé tegyem, hogy elkövetjem. És ha ez a helyzet (itt is hivatkozott, hogy mit szándékozik tenni) rossz nekem és a vallás, a világi ügyek az enyém, az a tervem, világi és ahiratskih, elfordul tőlem, és megközelítette, mi a legjobb, bárhol ez nem volt, és elégedett velem.

Lásd még:

Kapcsolódó cikkek