13 A Downshifter utasításai

Ksenia Volkova: Őszintén mondja meg nekem - hányszor térjenek vissza a következő vakációról, még a moszkvai megközelítésnél is gondolnia kellett: "Miért jöttem vissza valójában?" Vagy csöndesen, csendes irigységgel, hogy megvizsgálja a cserzett és szigorú külföldieket, friss kávékülönlegessé a tengerparton, és lustán tapsolják az ujjaikat laptopokon az esernyők árnyékában? És gondolkodni magamban: "De lehet én ...", és még határozottabban: "Minden, holnap írok egy nyilatkozatot a lemondás és a valuta!".

Merem felismerni egy ismerős helyzetet. A gyakorlat azt mondja, hogy minden jó párt után a fejfájás másnap reggel fáj. Tehát itt: egy kis idő után érkezik "kijózanó valóság", és elkezdesz csodálkozni: "Lehet? És mit fogok ott csinálni? És mi van, ha elfogy a pénz, és nem találom, mit tegyek? ". Általánosságban sok kérdés merül fel. De minden kérdésre előbb vagy utóbb van egy válasz.

Nagyon gyakori eset: minden szép történik velünk, amikor egyáltalán nem várunk rá, de véletlenül. Valahol a lelkem mélyén (különösen a Bali népszerűsítésének hajnalán és az orosz terjeszkedés kezdetén) tett első utazásaim után mindig is szerettem volna megkóstolni a hírhedt "downshifter paradicsomot". De látszólag a bél csak azért volt vékony, hogy mindent eldob, és a világ túlsó végébe menjen a csábító óceánig. Így jegyet vettem egy álomért, vakációra repültem és halkan hazatértem, gondoltam a következő úticélra az úton.

Miután egy kis idő után érkezik "kitaláló valóság",
és elkezdesz csodálkozni: "Tudok én? És mit fogok ott csinálni?
És mi van, ha elfogy a pénz, és nem találom meg, mit tegyek?

Fotó: Svetlana Romantsova

Nem valószínű, hogy történetem klasszikusnak tekinthető. A pályafutásom kezdetét nem a hullámháttér hullámhosszával és a mangó friss reggelizéssel, hanem Európában végzett szakmai gyakorlatával kezdtem. Miután a rádióban több éves rátermettség után nyugdíjba vonultam, egy németországi posztgraduális iskolába költöztem, ahol hat hónapnyi anyagot kellett gyűjtenem a dolgozat elkészítéséhez.

1. Ne aggódj azon problémák megoldásában, amelyek még nem jelentek meg

Bevallom egyszerre: amikor az elején a félév voltam Vnukovo 70 kg poggyász szinte minden alkalommal (könyveket filozófia fedezésére töltött gidrikami, sárkányok, fürdőruhák és még egy sor snowboard ruházat) a gondolataim, hogy valami nagyon végtelenségig. Elöl volt hat hónapos kutatás, a remény, az időszakos razziák kite út (hála a fapados légitársaságok), majd - az abszolút köd. Mindazonáltal rögtön adtam magamnak egy fogadalmat, hogy ne aggódjon, részben elkényezve az orosz szokást, hogy "talán" reménykedik. És azt kell mondani, hogy működött.

Az élet fő elve a mottója volt: "Ne aggódj azon problémák megoldásában, amelyek még nem jelentek meg". Az erkölcsi erők nem adják hozzá, de megmenti az oroszlánrészét a létfontosságú energiából.

2. Tartsa nyilván a pénzügyi költségeit

Az egyik ilyen fenyegető "probléma" a "Nem akarok visszamenni Moszkvába, sürgősen valami sürgető dolgot" a félreértés, és különösen, hogy hol kaphatok pénzt az irodában végzett rendszeres munkák nélkül. Először is magamhoz tartoztam a szokások szerint, hogy minden költséget le kell írnom, és össze kell foglalnom a pénzügyi eredményeket minden hónap végén. Így lehetett kiszámítani az átlagos kiadásokat és a költségvetés tervezését.

3. Keressen munkát a távirányítón

Van, hogy egy kitérőt, és jelentem, hogy én már egy ideje lovaglás a kite, szörf és volt szerelmes az óceán, és a benne rejlő strand életmód, annak minden vidám varázsa, és sós levegőt. A szakmai, tudtam, hogy egy pár támadások egyik legnépszerűbb kite foltok Marokkó - Dakhla, ahol egy időben én voltam az egyik az első vendégek, az orosz. Dakhla mindig is volt és lesz valami különleges: található a dél-marokkói, csodálatosan kombinálja változó fehér homok a Szahara, a hideg vize az Atlanti és a nagy szél több mint 300 nap egy évben, akkor nem hagyott más választást, de szerelembe esni minden jön . Nem csoda, hogy valahogy hat hónap alatt négy-öt alkalommal repültem oda, és a foglalás következő napján minden alkalommal újabb jegyet foglaltam. Közelebb a gyakorlat közepéig teljesen világossá vált, hogy nem akarok visszamenni Moszkvába és az irodába. A végzetes döntés született, és a gyakorlat végén a repülő szárnyas barátja visszavitt a Szahara fehér homokjára.

• 13 A Downshifter utasításai

4. Az összeget összegyűjtse először
5. Próbálj ki egy kite / surf iskolát a helyén

Marokkóban a klasszikus lecsökkentőkkel végzett munkában mindent egyáltalán nem csodálatos. Először is, mert nem könnyű megtalálni, különösen szabad franciák nélkül (az én szintemet ezután "kitesurfernek" nevezhetjük). Az első alkalommal, amikor a jövőre megtakarított megtakarításokat kellett eltöltenie, és párhuzamosan valami mást kell létrehoznia. A munkát azonban igen gyorsan és önmagában találták meg. Egy nap barátaim Kitemorocco, ahol többször is jött, hogy korcsolyázni, meghívott dolgozni velük, meghívtak dolgozni promóció az európai és az orosz piacokon, valamint a szervezet kite Camp. Évad Marokkó ment szinte észrevétlenül, és igen gazdag: néhány havonta rendeztünk kite Camp a legjobb nemzetközi pro-lovasok (-tól Kari Shibevag, Jurij Zunom, Kirsty Jones és más sportolók tetején a ranglistán Kiteszörf VB).

6. Foglaljon egyirányú jegyet

Télen egy kicsit kevésbé szeles és sokkal hidegebb lett, ezért úgy döntöttem, hogy hosszú távú tervet dolgoztam ki a szörfözés meleg vízben való kialakításában és a barátainak hatalmas tárlatán. Ebben az időben, mint minden öntudatos lecserélő, megszerezte az egyirányú jegy foglalásának szokását, és a szabadúszó készségeket a 80-as szintre fejlesztették ki, amikor a távolságok és az időzónák ellenőrzése alá kerülnek. Ezért egy olyan szigeten maradva, amely egyszer váratlanul (vagy várhatóan) egy kék álom előtt állt ki előttem, szinte egy egész évre nyúlt. Nem csoda, figyelembe véve, hogy hány gyönyörű szigetet érdekel a Nagy-és Kis-szunda-szigetek szigete, és sokat utaztunk a barátaikkal.

7. Csatlakoztasson kapcsolatokat

8. Ne költözz fel Boracayba

Bali közel egy éve követte a Fülöp-szigeteket, ahol már régóta szerettem volna - nevezetesen Boracay szigetét. Rólam külön kell mondanom: és a méz lecsengő hordójában van egy légy a kenőcsben. Ha már ezen egyszer (látszólag még a 90-es években), egy gyönyörű szigeten mérete 10 négyzetkilométer, Döbbenten árak, ami jelentősen meghaladta az árak azonos Indonéziában, a forgalmat a helyszínen, és az általános szintje a környezeti helyzet. Azonban szinte minden helyen van előnye és hátránya: de ez az, ahol találkoztam egy csomó barátot a világ minden tájáról, akikkel már átlépték a különböző részein a világ, és dolgozott a különböző érdekes projektek. Ugyanakkor esett a kezdete a következő média válság, így az egyik rendszeres szabadúszó projektek hirtelen bezárt megfizetése nélkül nekem egy tisztességes összeget, és meg kellett próbálni magát, mint egy kite oktató, hogy én soha életemben nem tervezi, hogy nem. A kísérlet nagyon sikeresnek és érdekesnek bizonyult: hirtelen felfedeztem új pszichológiai és pedagógiai készségeket, még a viharos és esős időjárás esetén is.

9. Ne féljen új szakmák kipróbálására

11. Hozd a napi rutinodat

Világosabb rendeletek a nap, én még nem: felkelni kora (5,30-6,30 reggel), gyors töltés, reggeli, néhány órával, reggel Akadálymentesített (néhány óra), majd néhány „szabad idő”, amely, mint általában, szintén dolgozik (szerkesztés, fordítás, levelek), az idő új (francia és marokkói arab) tanulásra vagy régi (spanyol / német) nyelvek fenntartására.

12. Ne féljen, hogy ne maradjon a munkából.

Az első év volt a legnehezebb, mert komoly döntéseket kellett hoznom és sok félelmet leküzdenie a subcortexben. "Mi van?", "És akkor mi?", "Jó vagyok?"), De nagyon sikeres és hatékony. Mindaz, amiről annyira féltem - a munkából való kijutás és az irodába való visszatérés nem történt meg - több olyan projekt is volt, amelyek a jövedelem mellett örömet, tonna terveket hoztak a jövőre és egy teljes energiaforrást a megvalósításukra. És ami a legfontosabb, az a meggyőződés, hogy semmi sem lehetetlen, és meg tudod csinálni az életedet úgy, ahogy látni szeretnéd, és ahol tetszik.

13. Szervezze meg munkaidejét

Minél tovább, annál inkább. Egy bizonyos ponton, a munka egyre annyira, hogy komoly kétségek merültek fel a terminológia: „downshifter” kókusz és kilóg a cső hirtelen átváltozik egy személy, aki megszervezi az idő, hogy végre egy ilyen feladatok mennyisége, amely soha nem álmodott egy közönséges irodai dolgozó, 9-től 6-ig dolgozik. Most a lecserélőt olyan személyként definiálnám, aki egy bizonyos pillanatban megtalálta az erejét, hogy beismerje magát: "Nem szeretnék abbahagyni az érdektelen munkát. Szeretnék, amit akarok. " És nem számít, hogy a világ mely pontja vezet.

Kapcsolódó cikkek