5 oka annak, hogy olyan nehéz változtatni

5 oka annak, hogy olyan nehéz változtatni

Mint vezető, tudom, hogy a legnehezebb feladat a szolgálatomban az, hogy az embereket a változás folyamatában vezesse. Valójában a változások mindig körülöttünk zajlanak. És ha nem változunk meg, maradunk hátra. A változás a növekedés egyik eleme. Semmi sem változhat változatlanul. Az ember megváltoztatásának elve az, hogy a változások nem jönnek el a tudatos döntés megváltoztatása nélkül.

A vezetőnek ösztönöznie kell az embereket, és segítenie kell a változást elősegítő klímát. A legtöbb vezetői szabályhoz hasonlóan könnyebb mondani, mint kész. Rájöttem, hogy valójában öt oka van annak, hogy a változások miatt ilyen nagyszámú ember nehéz. Igazából saját tapasztalataimról tanultam róluk. Ezért azt javaslom, hogy elkezdjem a tanulást és a növekedést, és ezért változtassak együtt!

1. Nem akarom ezt tenni. Néha makacsul vagyunk. Mi csak küzdünk a változások ellen. Ez azért történhet, mert nem értünk egyet a változásokkal, vagy a romlott kapcsolat valakivel való keserűsége miatt. Függetlenül attól, hogy honnan származik ez az ellenállás, és miért okozta ezt, nagyon nehéz lehet a vezetőnek legyőzni. Úgy gondolom, hogy ilyen helyzetben meg kell próbálnunk megtalálni a probléma gyökereit, és kényelmesen vezetnünk kell egy személyt a változáshoz.

2. Nem látom a dolgot. Ez a leggyakoribb ok, amiért az emberek nem fogadják el a változásokat. Ez nagyobb mértékben a vezető hibájából is megtörténik. Oh-oh! Igen, az igazság az, hogy a vezetőknek kommunikálniuk kell másokkal, miért kell változtatni. Az embereknek meg kell érteniük a változás okait, hogy megértsék jelentésüket. Ez nyílt párbeszéd és kitartás útján történik, amíg az emberek maguk nem tudnak.

3. Számomra és így jó. Bánjunk vele. Életünkben sok dolog van, amit használunk, és nem érezzük semmi kellemetlenséget ebben a tekintetben. És a változás gondolata azt jelenti, hogy keményen kell dolgoznod, vagy valami rendes dolgot kell tennie. A megszokott rend és szokások a mi komfort zónánk, és megakadályozza a változásokat. Ha rájövünk, hogy "ott" jobb, mint "itt", akkor könnyen elhagyhatjuk komfortérzetünket és továbbléphetünk.

4. Úgy tűnik, hogy már elmúlt. Ez az oka annak, hogy mindenhol behatolnak és megölik a szőlőben való változtatásra tett kísérleteket. Rájöttem, hogy gyakran a régi út, amely egykor nem működött, most kiválónak bizonyulhat. Ez általában azért van, mert a múltban nem voltak azok a megfelelő alkotóelemek, amelyek mostanában vannak. De amikor az emberek azt gondolják, hogy már megpróbálták ezt megtenni, és kudarcot vallottak, nehézségek merülhetnek fel, amelyeket nehéz lesz legyőzni. A vezetőnek meg kell szabadulnia, és gyakorlati alkalmazással bizonyítania kell, hogy a régi út működhet, annak ellenére, hogy korábban nem dolgozott.

Facebook portálunk:

5. Ez túl sok erőfeszítést igényel. Már beszéltem a komfort zónáról. De ez nem minden. A változások lényegükben nem csak egy nagyszerű munkát jelentenek. Gyakran változások hoznak velük egy új rend a dolgok, új folyamatok és még az új emberek. A változás kemény munka, és kivonatokat igényel másoktól. Csak a végeredményre kell összpontosítania. A legfontosabb dolog, amit egy vezető tehet, szemben az akadályszámmal 5: összpontosítson a célra. A változások közvetlenül kapcsolódnak az elérni kívánt célhoz, és ha nem változik, akkor nem felel meg hivatásának, és a legrosszabb esetben elhalványulhat.

Ez az öt akadályom a változásra. És, mint mondtam, befelé nézett. Beismerheted magadnak, hogy bármelyik ürügyet használtad, hogy ne változzon?

Mi a Telegramban, iratkozz fel:

Kapcsolódó cikkek