11. fejezet, sötét történetek a Nelly Látható, a szerző hivatalos honlapján
Nagy szemmel nézegettem a rektorra. Nem hiszem el.
- Azonban - folytatta az ember -, be kell vallanom, hogy a tiltott mágia használatának oka az irányítás elvesztése volt, amit nyilvánvalóan az Adept Kors replika okozott. Kifejezett beavatkozás a harc során. Ebben a tekintetben. Adept Kors, bűnösnek találják, holnap a büntetésről szóló információkat fogják kapni. Ami a párbajt illeti, az eredmény érvénytelen.
Sóhajtottam. A rektor pillantást vetett rám.
- A vesztes Eric és a tapasztos Victoria közötti párbajot délelőtt elhalasztják, és napkelte előtt kerül sor.
Élesen megfordult, a rektor elhagyta az arénát. Csalódás sóhajtozott a teremben. Eric továbbra is kerek szemmel nézett rám, aztán morgott és mosolygott. Eric a standokra mutatott, és üdvözölte a kezét, és elhagyta a jelenetet. Utoljára elhagytam az arénát.
Cors nagyot okozott nekem. Most Erik tudja, mire számíthat, és biztosan felkészül. Megvettem volna ezt a Corsa-t! Éreztem, hogy a mágia reagál az érzelmeire. Itt van egy démon! Nem volt elég arra, hogy büntetést lehessen okozni, ami fizikai károkat okozott egy másik tapasztaltnak. Megpróbáltam megnyugodni és elment a könyvtárba. Hirtelen Dem még mindig tud valamit ...
- Menj ágyba, hölgyem. Itt az irodában. Aludj, de felébredek, ne aggódj.
Ésszerű. Csak az alvás nem megy.
- Hölgyem, próbálj meg aludni. Azt akarod, hogy meséljek neked egy meseat?
- Anya gyermekkorában? Önkéntelenül mosolyogtam.
Egy utazó érkezett a Land of Fire Lakesbe. A helyi emberek szívélyesen üdvözölték őt, és könnyen meghívták otthonukba, örültek a látogatásaiban, és nagy örömmel beszéltek magukról. Az utazó meghívást kapott az uralkodó palotájára is. Fájdalmasan érdekli a herceg és a menyasszonya, az íratlan szépség lánya, a távoli földekről és azok lakóiról szóló történetek.
Az utazó látta a gyönyörű menyasszonyt, és szeme rossz fényt égett. Azóta visszavonult és komor, de röviddel az esküvő előtt a herceg újjáéledt. A helyi gondolat örömmel fogadja mindenkinek a fiatalok boldogságát.
Az esküvő előtti éjszakán eltűnt a menyasszony, és reggel megtudta, hogy az utazó elrabolta. A herceg rohant a hajsza felé. A napot üldözi az utazó, a másodikat üldözi, felkapta a harmadik, a Tűzoltó-tavak határán.
Az utazó és a herceg halálra harcolt. És kiderült, hogy az idegen nem annyira egyszerű. A herceg elveszett, és amikor úgy tűnt, hogy a lépése elválik a haláltól, a lány beavatkozott a harcba. Rohant a harcot, és képes volt, hogy a legtöbb hétköznapi utazó mozgalomhoz, esett, és a herceg vette a lehetőséget, és nyomja meg a tolvaj.
A herceg és a menyasszony visszatértek a palotába, esküvőre jártak, és a Fiery Lakes országainak lakói megtudták, hogy az utasokat nem lehet megbízni.
- Hölgyeim, felébredj. Hamarosan a napkelte, vissza kell térned a harcok csarnokába.
Kinyitottam a szemem.
- Tartson, - a tálcán Dem tartott egy csésze teát és egy csokoládét.
- Milyen luxus! - csodáltam, és azonnal vettem egy csészét.
Úgy tűnik, hogy a tea Dem-ban hozzáadott néhány gyógynövényt, érezte, hogy könnyű savanyú és kissé szokatlan a tea ízére. A fejemben kitisztult. Éreztem magam, ha nem pihentem, akkor nagyon vidám.
- Dem, mondja meg, - szakítottam ... - Most Eric tudja, mit várhat tőlem.
- Hölgyem, sajnálom, de itt vagyok tehetetlen. Próbáld meg szabályozni az animált mágiát. Végtére is, egy dolog egy érzelmi túlfeszültség, a másik egy tudatos, ellenőrzött cselekvés. Adept Eric fogalmazza meg a védelmet, és a feladata megkerülni vagy megtörni.
Könnyű mondani. Felhívott egy irányító fényt, és elindult a Harcok Csarnokára. Most az összehangolás egyáltalán nem kedvem.
Eric lépett be az arénába:
- Én, Eric Adept, hívd a képzett Victoria-t.
Most az ünnepi ceremóniát lerövidítik - elég éjszaka kaparás.
- Én, Victoria ügyész, elfogadja a kihívást.
- Igen, becsületes párbajt tartanak, - a rektor az első sorban ül, és tapsol a kezébe. Kezdheti.
Eric tudatosan és engedékenyen mosolygott. Biztos vagyok a győzelemben. A félelem hidegsége ismét elkezdett feltérképezni. A mágia könnyedén reagált, mint a múltkor. Felismerve, hogy Eric "pók" forgatókönyv készen áll, adta erejét a venus flycatcher akciójához - koncentrálni és szoros összeomlással.
Eric épített egy pajzsot körülötte. Úgy éreztem, most már átfoghatatlan a csapatomra. Hogyan mondta Dem? Több mágiát adott ki. A csapda várja az idejét, de még mindig érett leszünk. Meg kell védenünk magunkat, és megpróbáljuk legalább rövid időre eltávolítani Erica pajzsát.
Eric ismét vigyorgott, befejezve a bonyolult szövést. Valami lebegett bennem. Rémülten válaszolt egy tornádóra. Meglepő módon tettem. A szövés megszakadt, nyugodt voltam, és a varázslat, a végső kibontakozás helyett, valami újat váltott. A standokon harmonikus sóhaj állt. Úgy tűnik, Ericnek van valami számomra, amit nem minden helyi szakértő ismételhet meg.
Bár lázasan azt akartam, hogy a varázsom védekezővé váljon, a varázslat rám csapódott. A szemek sötétedtek, és amikor minden elmúlt, az arénában a rektor már állt.
- A párbaj megtörtént. Te, adepts, tanúk, hogy a küzdelem őszinte volt. Net győzelem az ügyes Eric felett.
Alig tudtam lélegezni. Nem tudom, az ok egy feltűnő varázslat volt, vagy az a felismerés, hogy minden giblethez ütköztem.
- Adept Eric, meddig elégedik meg az áradással?
Nem tudom, Kors, de ígérem, hogy válaszol. Megkérdezem a pokolról, ami előttem van. Talán a pokolba mindent? És kihasználja a Dainich által szerzett ismereteket? Nem, még mindig ásnak.
- A megváltás nem elégíti ki nekem - felelte Eric.
- Adept Victoria volt az oka annak, hogy elvesztettem a hagyományos vadászat trófeáját. Kértem, hogy Victoria Victoria adjon nekem a trófeát.
Hallottam valami rosszat? Halálos csalit akar a rabszolgaság helyett? Igen, kész vagyok elkapni egy tucat cipőt! Engedje meg, hogy egészségét mérgezzék. És azon tűnődtem, hova csatolnia kell egy kúszó akvizíciót.
Minden erejével megpróbálta elrejteni a belülről kiszakadt örömöt. Nem álmodtam ilyen boldogságról. Csak az én kedvem rektora nem osztozott.
- Adept Eric, bevallom, hogy a követelésed megengedett, de senki sem vesz részt önként a Hunt-tól. Victoria Adept elutasítja, és a jobbján lesz.
Én? Viccel? Rektor, ne mersz elrontani!
- Adept Eric, meddig leszel elégedett? Ebben az esetben két napot vesz igénybe, de az első kereslet miatt kész vagyok beismerni a héten.
Nincs cenzúra szavam.
- Azt akarom hallani, hogy megtagadta a trófeát a tapasztaltaktól.
A rektor vállat vont, és bólintott. És rájöttem, hogy komolyan hiszi, hogy a rabszolgaság jobb, mint egy trófeával való elválás, mivel a Charta bizonyos státuszt kapott. Mit tartalmaznak ezek a mágusok az agyukban? Remélem, ez nem fertőző.
- Victoria, tudós vagyok, elfogadja, hogy elégedettségként közvetíti a hagyományos vadászatra készített trófeát.
A teremben szinkronban felsóhajtottak. A rektor és a mesterek bámultak. Csak Eric nem lepődött meg. Ismét elmosolyodott, és rám kacsintott.
- Adeptka? - a rektor zavarba ejtette, - tudjátok-e, hogy mit akarsz?
Azt akartam mondani, hogy egy mérgező csúszó tvaryuschki, de én korlátoztam magam:
- Legyen az utat. Ansei Mester, kérlek, ellenőrizd a trófeát. Ansei összerezzent. És miért van ilyen hatalmas és szinte univerzális reakció itt? Nagyon jól értem.
Mindhárman lépett a szintemre. Előre lépök, és megérintettem a követ:
Az akvárium még mindig a folyosón állt. Ansei néhány lépést megállt, és bólintott. Nem szándékozott megközelíteni a cipőt. Eric, miután megvizsgálta, megbotlott:
Igen, igen. Késő volt, és nem tudja, hogy pontosan miket húztam be az Akadémiába.
- Shoyra, trófea - Nagyon boldog voltam Eric és szélesen elmosolyodott. A fickó rám nézett, az akváriumon, és ismét rám.
- Shoira. Egy kicsit sápadtan fordult, homlokán függőleges ránc jelent meg, ami valószínűleg intenzívebb gondolkodást jelentett.
- Egy csiga - állapítottam meg -, gyere, vegye ezt a piszkos trükköt és bélyeget. Azt hiszem, az akvárium és a trófeák rendelkezésére bocsátják.
Eric visszalépett, és megrázta a fejét.
- "Adept," Ansei közbeavatkozott, ami szerintem a szóban forgó helyzetben mulatságos, nem kevesebb, mint én, "vigyázz a trófeára."
- Hands, természetesen. Csakúgy, mint a tapasztalt Victoria.
- A mosogatóhoz, "kérdeztem.
- Adept, ez elég! A kérésed teljesült. Vedd el.
- Úgy tűnik, leveszem a kihívásomat.
- Késő, ügyes. A párbaj megtörtént. És most vegye el ezt a cipőt, vagy menjen a rektorhoz, hogy magyarázza el a trófea átadásának szabotázsát.
Eric egy pillantást vetett az én irányba, tele egy csendes kérdéssel. Valószínűleg nem illett a fejébe, mivel a shaurát a meztelen kezével hozhatja. Eric tétován lépett az akvárium felé, és tiszta undorral kifejezve az arcán két ujjal felvette a csigaot.
- Vedd el! Victoria pedig igaza van, az akváriumot és az ételeket azonnal szállítják. Még korábban is, mint eléri a szobát.
A bajba jutott shoyra elkezdett támogatást keresni, és minden irányban megfordult, és megpróbálta eljutni Erichez.
- Igen, neked! Motyogta. A keze érezhetően remegett.
- Hivatalosan igazolom, hogy az átruházás történt. Hagyja a női szintet, az ügyes. Azonnal!
Eric óvatosan odament az ajtóhoz. Nem vette le a szemét az új akvizíciójáról. Ansei csak bólintott, és elment utánam. Az akvárium és az élelmiszer zsákja eltűnt.
Mennyire könnyen kiszálltam! Örvendeztem a kezemet. Elkésett az ágyhoz, és túl korai volt reggelizni, ezért időt fordítottam a vízkezelésre. És az étkezőben frissen és örülök az életben. Az adeptusok értetlenül, zavarodottsággal és elítéléssel néztek rám, de nem láttam a korábbi ellenségességet és elidegenedést.
Tim mellett ült.
- Ó, ha Kors nem lenne, akkor pár órára megvettem volna Eric-t - mondta álmosan.
- Igen, Cors kitörtem az összes málna.
- Személy szerint én dühös vagyok rá - mondta Tim, és nagyon kifejezetten rám nézett. A tekintet élesen elakadt és figyelmes volt.
Tipp? Az ajkámhoz egy csésze támaszkodott, hogy néhány másodpercig tükrözze. Nem ismert, hogy a bosszú hogyan fordulhat meg. De miközben nem teszek semmit ...
- Cors szándékosan felkiáltott, hogy leüsse le, és adjon esélyt Ericnek. Haverok.
- Rektora megbüntet.
- Valószínűleg ő fog kinevezni egy tanfolyamot, amelyen biztosan el fog menni. Semmi igazán komoly.
- Egy fekete mágus számára a bosszú szent. Javaslom, hogy egyesítsek erőket.
- Szent, azt mondod? Miért nem bosszantott Eric?
- Ha! Tehát, amennyire én tudom, nyíltan megakadályozták őt. Van megoldatlan problémája. Ez volt. És Korsus elnyomott egy győzelmet, de közvetetten, kiabálva. Az eljárás megsértése miatt büntetést kapott. Sértésért kihívhatod őt párbajnak. De az a tény, hogy nem hagyta, hogy nyerjek, bosszút kell viselnem.
- Nem fogom biztosan hívni - vont vállat vontam.
- Így van. Egy fél napi sértésért, a megváltásért. Moroki több. De bosszú .... Később beszélünk róla, itt az ideje, hogy menjek az osztályba. Tim visszahúzta a lemezt, és gyorsan felállt az asztaltól.
És siessem is. Ma elkezdtem a "Történelem és a kínzás jelenlegi" kötelező tanfolyamát. Ahogy eszembe jutott, annyira rossz volt a reggeli miatt. Rose, megérintette a karkötőt, ami fényt vezetett és követte.
A tanár fekete szemű fiatalember volt, éles vonásokkal.
- Dogan mester vagyok. Ajánlom az első íróasztalt, mert te, Victoria, idegen eredete miatt nehéz lehet. Adept Kors is, ne menjen messzire. Ha jól értettem, akkor nem csak a büntetésnek nevezték ki a tanfolyamomat, hanem időbeli korlátozásokat is a tanulmányra.
Alig tudtam megakadályozni magam, hogy kinyitottam a száját. Itt van a verseny? Az utolsó dolog, amit akarok látni. Az első asztalhoz mentem, a központi helyet választottam. A következő, a bal oldalon Cors csatlakozott. Én összevonta a szemöldökét. A mester azonnal látta és azonnal reagált, de saját arckifejezését értelmezte:
- Adept, kevesebb érzelem. A történelemben megyünk keresztül. A gyakorlat a következő lépés, és mindent megítélve Ön is kinevezhető.
Most kinyitottam a száját, és az arcom szomorú lett. A Mester vidáman felnevetett:
- Kezdjük, uraim és hölgyem. Mivel két újoncunk van, a felmelegedés egyszerű lesz. Tiszta papírlapokat vettünk és írtuk a kínzás célját. Például információt szerezni a megkérdezettek közül. A feladat egyértelmű? Megkezdődött. Hét perced van. Ki fog listázni a legtöbbet, kap egy díjat.
Nem akartam megismételni a Mesteret, de tényleg nem tudtam hozzáadni a listához. Írt "az engedelmesség elérésére" és a "büntetés az elutasításra". Ebben a fantáziám kimerült. Magister Dogan ránézett a lapomon, szándékos sóhajtott, és azt mondta:
- Ne aggódj, ügyes, én vigyázok rád, teszek egy férfit, tudni fogsz mindent a kínzásról.
A győztes szakértő bemutatta a huszonnégy pontot. Az ígért díj kavics volt. A következő könyv háromdimenziós formában? Miért nem csak a könyvtárban?
- Is akar? - kérdezte tőlem Dogan. Megrázta a fejét, amikor a mester vidáman felnevetett.
- Adept, de tudod, hogy minden jogom adni neked a házi feladatot?
- Igen, nekem a tanfolyam kötelező.
- Először is, vegye be az időt, hogy előkészítse a következő alkalommal a tanítási útmutató bevezető részének felidézését. Ez neked egy megbízás, Adept Cors. Másodszor, futtassa újra a mai edzés feladatát. A listának legalább harminc pontnak kell lennie.
Végül depressziós voltam. Szükséges a kötelező tanfolyam törlése eseteiben a célzott keresés. És miközben leírtam a házi feladatot, rájöttem, hogy újra segítségért kell menni Demouba.
- Ma a témát írjuk: "A ostor evolúciója". Vannak azok, akik már tudják? One? Adept, és a téma: "Az áldozatok rögzítésének módja az ókortól a mai napig" ismerős?
- Csak nemrég kezdte, Dogan mester.
- Akkor menj tovább. Lesz kérdése - felszólítom, de nem fogom magam - a lecke végén.
- Adepts és adepts, a ostor tekinthető egyik legegyszerűbb eszköz.
Ezután barátságosan törekedtünk a diktálásra. A lecke vége felé a mester úgy döntött, hogy bemutatja nekünk a ostorokat. Leginkább attól féltem, hogy Dogan a gyakorlatban megmutatja a ostor használatát. Nem viselnék egy ilyen látványt. Kiderült.
- Adept, állj meg, mondta a mester, és bejelentette, hogy a lecke vége. Elmentem az asztalához. Ezúttal enyhe szimpátiával nézett rám.
Köszönöm, persze. De szagolhatok, azt mondta, hogy egy undorító dolog: a díjat minden részletében figyelembe veszem, és minden erőfeszítést megteszek annak elkerülése érdekében, hogy a győztesek között a bemelegítés. Miután eltávolította a kavicsot a többiek közé, elment az osztályra, hogy tanulmányozza Harpu Mestert. Számomra nem kérdéses, hogy tanulmányozom.
Úgy látszik, Harp kitalálta az arcomat.
- A bosszú valójában egy fekete varázsló számára szent?
- Általában igen. Ha az ok jelentős, akkor a fekete bűvész bosszút áll. Más kérdés, hogy fanatikusan kereshetsz okot az ok miatt. Kinek kell tanítani az összegyűjtött életet?
- Tim Adept közösen felajánlotta, hogy bosszút álljon az adekvát Korsuban, hogy megzavarja a győzelmet a párbajban.
Harp hátradőlt a székében.
- Valamiben igaza van. By the way, és ez a settenkedik nézd meg a veszteséged, hogy oldalán fáj?
- Adept Eric pár órát akart.
- Most nyilvánvaló, miért lépett be Kors. Ő barátja Ericnek Tim ellen.
- És Tim azt akarja, hogy társam legyen?
- Bosszút fogok venni - mindenki tudni fogja, hogy visszahúzódom.
- És ha a legtöbb, Tim nélkül, akkor nem fogok bejutni a leszámolásba?
Tim a vacsorán támadott. Ismét leültem az asztalomhoz:
- Bon appetit. Van valami ötlete, hogy mit tegyen Corszával?
- Tim, lassítson.
A srác nem hozta a kanalat a szájába:
- Ne mondd meg, hogy legyőzi őt!
- Nem mondom, de lelassítom a tempót. Nem akarom, hogy válaszoljon rám, amikor a Корса vidám üdvözlete megérkezett.
- Egyáltalán nem bánok - horkoltam.
- Rendben. Lassítsd le a sebességet. A javaslatok?
Az első pont az, hogy kiderüljön, miért, Tim, úgy tetszik neked, mint egy kádlevél. Hangosan, sajnos, ez nem mondható el, ezért vállat vontam:
- Először gondolkodnom kell. És akkor bosszút álljon a teljesítményében, magyarázza?
Tim hirtelen közel került.
- Ne add fel nekem - suttogta egyik ajkával.
Eric leült az asztalunkra, anélkül, hogy megkérdezte volna az engedélyt.
- Tim, látom, meggyőzni az újoncot, hogy töltse ki a vesztesek sorát? Tehát elég problémái vannak nélküle.
Azt mondja, hogy nem vagyok itt. Nem számít, békésen hallgatom és énekelek. De ott volt. Eric hirtelen átállt rám.
- Victoria, ne hallgasd meg ezt a gúnyt. A párbaj mindannyiunk között eldöntötte a problémákat, és úgy gondolom, hogy az eredmény mindkettőnket elégedett. Meghívom Önt, hogy látogassa meg a holnap megrendezésre kerülő pártot.
- Eric, nem hiszem, hogy érdekelnék senki javaslatai.
- Meghívást küldök, majd válaszd ki Vika-t, akivel együtt vagy.
- Szeretné azt mondani, hogy a "önmagában" opció nincs megadva?
Ránézett, hogy hol ül Tim. Valami, amit a fiú sokáig hallgatott. Kiderült, hogy már elment. Csendes módon. És valóban járókelő. Megint visszament Eric szemébe. Világossá válik, hogy Tim bajba sodor, hogy foglalkozzon azzal, ami a sajátja, Tim maga a pálya szélén áll, mint most. Mit mondhatok most?
- Együnk enni! - Nagyon felháborodott és határozottan elfordultam Erictől.