25 Bölcsesség, amely megtanított minket a kis herceg - fenikss szórakozás

Kérem a gyerekeket, hogy bocsássanak meg nekem, mert ezt a könyvet egy felnőttnek szentelték. Igazságosan fogom mondani: ez a felnőtt a legjobb barátom. És újra: megért mindent a világon, még a gyerekkönyveket is. És végül Franciaországban él, és most már éhes és hideg van. És valóban szüksége van vigaszra. Ha mindez nem indokol engem, akkor ezt a könyvet a fiúnak fogom szentelni, amely egyszer felnőtt barátom volt. Végül is minden felnőtt gyerek volt, csak néhányan emlékeznek rá.

Szóval, kijavítom az elkötelezettséget: Leon Vertnek, amikor kicsi volt

(a fenikssfun is kijavít egy kicsit: kedves olvasóink, amikor kicsiek voltak)

Nem akartam bántani. Maga akarta, hogy megszelítsem.

Vajon miért ragyognak a csillagok? Valószínűleg tehát, hogy előbb vagy utóbb mindenki megtalálhatja a sajátját.

Soha ne hallgasd meg, mit mondanak a virágok. Csak meg kell nézni őket, és lélegezniük kell az illatukat. A virágom adta az egész bolygó illatát, és nem tudtam, hogyan örülni.

- És hogyan van - szelídíteni?
- Ez egy rég elfeledett koncepció. Ez azt jelenti, hogy létrehozzunk egy kötést.

Végtére is, hiú emberek úgy képzelik, hogy mindenki csodálja őket.

Nem válaszolt egyik kérdésemre sem, de amikor elpirul, akkor azt jelenti, hogy "igen", ugye?

Az emberek gyorsvonatokat érnek el, de nem értik meg magukat, hogy mit keresnek. Ezért nem ismerik a békét és rohanják ezt az utat, aztán egy másikat. És hiába.

És ha minden alkalommal máskor jössz, nem tudom, hogy milyen idő alatt készítse el a szívemet.

A rózsa annyira kedves neked, mert megadtad az egész lelkedet.

Minden út emberhez vezet.

A virágok gyengék. És egyszerű szívű. És megpróbálnak bátorságot adni maguknak. Azt hiszik, ha tövisük van, mindannyian félnek.

Szép ott, ahol nem létezik.

Ha valóban viccesen akarsz lenni, néha kényszeríteni fogod.

Két vagy három hernyót kell elviselnem, ha meg akarok ismerkedni a lepkékkel.

Olyan szilárd szabály van. Korán reggel felkeltem, mostam magam, rendbe hoztam magam - és azonnal rendbe hozta a bolygót.

Furcsa emberek ezek a felnőttek.

- És hol vannak az emberek? A magányos sivatagban.
- Az emberek között is, magányos.

A szavak csak megnehezítik egymás megértését.

Mi vagyunk felelősek azokért, akik megszelídítettek.

A szemek vakok. Szükség van a szív keresésére.

Minden embernek saját csillagai vannak.

Tudja, miért jó a sivatag? Valahol rejtett rugók vannak.

Ha magadnak adsz magadnak, akkor ez történik és sír.

A felnőttek soha nem értenek semmit magukon, de a gyerekek számára nagyon fárasztó, hogy végtelenül elmagyarázzák mindent nekik, és magyarázzák meg őket.

Nehézbb megítélni magadat, mint mások. Ha helyesen ítélheti meg magát, akkor igazán bölcs vagy.