1. fejezet
Nos! Repülési késleltetés. Moszkva ellenáll a behatolásnak, és világos, hogy miért. Úgy tűnik, nem kell egy kicsit fizetnem a bolondságért! És egy olyan muzulmán bizalmatlanságért, aki a gyönyörű ajkak valótlan hazugságai ellenére nagyon őszinte volt velem. Meglepett, értem? Nem, most már a fejemben vagyok. Végtére is, nem tudod, mit fedeztem fel ma korán reggel, nem azért, mert azt mondják, hogy bölcsebb, mint az esti órákban.
Szóval, ma reggel az agyam felszabadult, és megnyílt egy portál az Égbe. Abszolút derülnek ki világosan előttem, nem egészen felébredt szemet, a kép, amelyet a beszélgetés Bashlamom, nagyon élénk színű, mindenekelőtt a hülye elképzelések láthatatlan érzések söpört zenész, rosszul teljesítő a jól ismert játék. Hosszú látható, nem hallgatott kedvenc Garrettre. Csak a hegedűje vezethet minden reggel az igazán szép érzelmek extázisába. A képek villognak, mint egy földalatti film. Egymás után egymás után.
Hol volt az agyam ezen a ponton. Ha nem sikerült, amikor a következő próbálkozásukban elkapni és felszínre hozni, nem vette észre a merényletet saját fantáziájukban és saját hazugságukban, amely úgy működött, mintha valaki mocskos mutatója lenne. Olyan nyilvánvaló, oh Istenem!
Van egy epizód a szemem előtt. De a második és a harmadik. Végtére is, valójában elmondta ezeket a szavakat! Hallgattam, de nem hallottam a jelentését, állandóan buta a hülye fantáziákkal és csodáltam magam. Milyen bolond vagyok!
Itt a tengerparti kávézóban ülünk a tablettáikkal, elmélyítve a kommunikációban, de nem egymással. Itt nevet és beszél valami hülye lányról, aki ismét lelkes szeretettel vallja be. De a nevetés után járó jegyzőkönyvek hiányoztak. Miért? Ezek nagyon fontosak a vallomásai. Átkozott Twitter! Egy virtuális barátdal beszélt, és csak a félfülbe hallgatta a Bashlama-t. Végtére is, akkor bevallotta nekem az ő hihetetlen történetét egy lány, amely meglepte őt csodálatos lelki tulajdonságait. Igen! Jól emlékszem! Beszélgetett anélkül, hogy a szemembe nézne:
- Nézd, barátom még egyszer olyan szavakat ír, amelyek megolvadják a szívet.
- Milyen barátnő? Azt mondom, miközben üzenetet küldök egy másiknak.
- Képzeld el! KÉT ÉV VAGY A KORLÁTOZÁSBAN. Meglepően vékony lélek és tiszta lány. Megpróbál erkölcsileg támogatni. Csak lenyűgözött. És tudod, úgy tűnik számomra már készen állok arra, hogy ne láthassam őt a való életben, hogy felajánlhassa neki egy kéz és egy szív ajánlatot, ahogy mondják.
Ezek az ő szavai, és nem hallottak. Nem lehet. Milyen arrogáns bolond, ó, Uram megbocsát! De ma reggel végre meghallgatom őket. Túl késő, hülye nő? Azt mondta, hogy megígérte, hogy elhallgatja őket a találkozón! Igen! Ezt mondta nekem. Mit jelent ez? Ellenőrizte a reakcióimat, tudni akartam, milyen érdekes volt rá, hogy felismerje őt. De hallgattam, és nagyon különböző szavakat mosolyogtak. És ebben a kulcsfontosságú pillanatban, hogy megkérdeztem őt, lenyűgözte a beszélgetést a neten:
- Elbrus! Kérem, emlékeztessen a vezetéknevére! Nem nagyon emlékszem.
- Miért kell a nevem most? - felelte meglepetten.
- Itt a twitteren üdvözlik, és azt mondják, hogy ma ismerik a vendégemet. Szóval mi a neved, barátom?
- És ki ez az öntudatos? Személy szerint nem mondtam el senkinek, hogy hol vagyok és kivel. Adtad a titkomat? Hagyd be!
Nem szükséges azonban megismételni a rossz jeleneteket. Most a végzetlen figyelmetlenségemről van szó.
A 2. kép. Vacsorán beszélgetünk mindenféle apróságról a vacsorán. És a tettek között ismét kinyilatkoztatom. Elmondta nekem, hogy egész életének hullámai után elhatározta, hogy hagyja el az érzéseket, a szeretetet és más eretnekséget a múltban, és teljesen felhagy a szexel. A viharos zavartan aztán egy rövid kifejezéssel hűtött le, amit persze jól emlékszem: "Lehetséges szex nélkül élni, és ami a legfontosabb, hogy van egy szimpatikus lélek ember!"
Mindez teljes hiányosságnak tűnt! És persze, a figyelmemben ismét kihagytam a fontosakat. Ó, jaj!
De ezen a józan reggelen nem éreztem a bashlamov szavait, mint a delírium. Most már az volt az érzésem, hogy a legtitalmasabb titkokat átadta nekem, mintha különösképpen nem vonnám túlzott figyelmet abszurd és félrevezető elképzeléseire. Nem semmiért, hogy gyakran írta nekem online: "Rosszul figyeltél rám, amikor elmondtam."
Most nézze meg a harmadik. A tengerparton vagyunk. Fényes nap, meleg kövek, nyugodt tenger. Bliss. Béke és lelkiismeret. Hirtelen azt mondja:
- Amikor megadtam a szót, mindenképpen megtartom. Tehát itt vagyok egy különc. Egyszer azt mondtam a barátnőmnek, hogy szerelmes voltam rám, és az anyám gyűrűjét adta a szerelmem jele. Azt mondta, hogy ha azt akarja, hogy feleségül vegyek és szeretjek, akkor ígérem, hogy ezt teszem és megtartom a szavamat. De miután egy fiktív ürügytől elvitte a gyűrűt, de egy évvel később könnyek törtek ki, és megkértek, hogy megbocsátja, mert az a fiatalember, akit elvittek, elhagyta. És mivel ígértem, mindent megbocsátottak, és elvittem a nyilvántartó hivatalhoz. Igen. Így kerültem feleségül.
Nem vicces? Annak ellenére, hogy nem tudtam elfelejteni az Elbrus szavait, később sikeresen el is felejtettem. Most a mozaik fejlődött ki!
Érdemes megbocsátani, uram? Hogyan nem tudhattam meg, hogy miért elvesztettem egy embert anélkül, hogy meghallgattam őszinte vallomásait? Milyen jó volt, mondván, hogy mindig csak magára hallgatta. Igen. Hallgattam rá, de oly gyakran nem hallottam. És mindezt, mert a gondolataim mindegyikében elfoglalták saját érzéseiket és késztetéseiket a saját életük késett szerelme és elrendezése miatt. Milyen önelégültség, milyen ostobaság vad és narcisztikus! Nem bocsájtom meg magam ezt az idióta viselkedést.
Amikor a Twitter-ből lelkesen kiáltotta a lelkét, mesélte neki a szerelmét és csodálta az elméjét, és hihetetlen odaadást tett neki, minden nem ért el a dolgok valódi állapotát. Mindent elfoglalt az a gondolat, hogy hülye, hogy megverte a verbális Devil pókerjében, minden döntött arról, hogy mi lesz a következő lépés, hogy elgyőzzön róla, hogy hazudjon. Ismét az övé, a fájó.
Köszönöm a mágikus reggelet! Köszönöm a Legfelsőbb Erőknek a kegyet, amit mutatott nekem a ködös szemek megnyitásával! Most már megvan!
Végül bejelentik a leszállást. Krímben sokáig nem akarja, hogy menjek, akkor csábító meleg őszi napok, izgalmas beszél kedves húgom, hogy tetszett nekem az érkezési idő, hogy a szó szoros értelmében megmentett alá egy nehéz melankólia. Látható, hogy ez a betegség fertőző! Saját hangulati változások, mint a szélkakas, hogy ma nincs ideje, hogy megforduljon a vihar szél, amíg nem tette lehetővé, hogy vegye le a gépet.
A TVI szalag utolsó beszélgetése során azt gondolom, hogy több ezer kilométeres távolságban energiatakarításra vállalkozunk - tehát nem tudom eloltani a mosolyt. Az örömteli izgalomtól azonban a tüdő könnyebbé válik, ha egy mosolygós mosollyal dolgozik. Pár órával ezelőtt őt megdöbbentette a hihetetlen ravaszsága és szellemének érzése, írta neki a hatalmas fizetésről szóló örömteli felhívást. Végül is, úgy tűnt számomra, hogy a póker adta a fogadalmat, ami arra kényszeríti a csecseneket, hogy mutassák meg az erejét, és találjanak egy teljes csaló és zsaroló. Idióta!
Ezt az őrületet kínoztam. Erõteljesen sietettem, ilyen felelősségteljes mozdulatot tettem, nem gondoltam át az összes lehetséges következménnyel, és nem számoltam ki biztonságom minden szintjét, kedvezőtlen számomra a megtorló lépés. Nem, nem az. Úgy néz ki, hogy a póker nem az én játékom! De ez megtörtént. Most meg kell szüntetni a csomót, amely annyira indokolatlanul szorította a nyakát, bár Bashlam torka felé mutatott.
Most óvatosan gondosan át kell gondolkodnunk. Ezenkívül új szöveget is hozzáfűztek, amit nem vártam. Itt van a lényeg. A régi barátom, a tatár valahogy felajánlotta a befolyásos moszkvai bácsikád szolgáltatásait, akik kétszer is segíthetnek nekem, Elbrus elrendezésében a fővárosban. Így éppen az én távozásom előtt egy barátom felhívta és ünnepélyes hangon bejelentette a nagybátyjával való veszekedését. Azt mondta, hogyan vágja le. Egyik támogatásom és reményem, hogy kijavítsam a hibámat, kevesebb lett.
Most lelkemben zavaró. Csapdába esettem, ugyanazt a helyet egy vad hegymászónak. Ez rossz szerencsét! Miért van ennyire bonyolult ebben az életemben? Kell elkerülhetetlen, hogy megtérüljön a bajban levő ember iránti undorító hozzáállásomért? Az idős asszony elkezdett játszani az út mentén. Semmi nem jut eszembe, ami ésszerű. És hirtelen a szerencse teljesen megfordult és pontosan ugyanazt a történetet kaptam, mint a zavart barátom egy szerencsétlenségben? Akkor - a baj katasztrófa!
Tehát a megerősítés a Mennyből származik - a repülőnk nem tud repülni az erős szél miatt. Már hosszú ideje ülünk a futópadon a kabinban, és várjuk az időjárást a tengeren. Hiba a baj után. Imádkozom és könyörögök Istentől való megbocsátásért.