3 - Cthulhu maszkja
Két nappal később a Ponape-szigetre mentünk menetrend szerinti gőzhajóval. Úgy gondoltam, hogy ebben az ügyben Shrewsbury professzor hajót bérel, de azt válaszolta, hogy nem ez a terv. Amikor a hajó elhagyta a kikötőt és kilépett a nyílt tengerbe, összegyűltünk a fedélzetre; Hamar rájöttem, hogy társaim kiderült, hogy nagyon nyugodt volt az a tény, hogy a megfigyelést mögöttük hozták létre.
- És te - mondta Shrewsbury professzor -, nem vette észre az árnyékolást, Mr. Blaine?
Megráztam a fejét.
"Mindazonáltal észrevettem azokat, akik követtek." Kik azok?
- Mély lakók - felelte Phelan. "Mindenütt vannak, de vannak lények és veszélyesebbek." Azonban kőstarral vannak őrzve; amíg velünk vannak, a Deepek nem félnek tőlünk.
- Nekem is van egy csillagom, Blaine úr - mondta a professzor.
- Kik ezek a Deep lakosok? Megkérdeztem.
Shrewsbury professzor elmagyarázta nekem. Mély lakók, Cthulhu hívei. Egyszer csak vízben éltek; annak ellenére, hogy most olyanok, mint az emberek, valójában kétéltű vagy hal. Az a tény, hogy közel egy évszázada, a déli része a Csendes-hajóztak egyes kereskedők Amerikában, amely kezdte meg a kapcsolatokat a lakosok a tenger, oly módon, hogy az emberek jöttek, ami egy hibrid között az emberi és kétéltű; ilyen lények élhetnek a szárazföldön és a tengeren is. Utódaik megtalálható számos kikötővárosban a világ - ezek a lények próbálják nem kell eltávolítani a vízből. Kétségtelen, hogy egy bizonyos szuper-elme irányítja őket a tenger mélyéből; elegendő arra emlékeztetni, hogy milyen könnyen képesek voltak megtalálni adjunktusa Shrewsbury, amelyek mindegyike már többször találkozott a csatlósai Cthulhu és egyéb alkalmazottai a Lordok. Természetesen ez egy nagyon veszélyes lény, de tudja védeni magát tőlük - segítségével rocksztárok, amelyen szerepel a pecsét az idősebb istenek. De ha valaki véletlenül elveszíti egy csillag, rögtön válik áldozatává bármilyen mélységben vagy a népek a Mi-Go vagy cho-cho, vagy shoggoth, Chantaco és más aljas lények, a kiszolgáló uralkodók.
A professzor ment a kabinba, és elhozta a csillagot, akiről beszélt. Láttam egy kis, szürke kőt, egy ötágú csillag alakjában, amelyen piros rajzolás volt: valami, mint egy fényoszlop. A kavics kicsi volt és könnyedén elfér a tenyerében; kezében, azonnal furcsa égő érzést éreztem - az érzés nagyon kellemetlen volt. A zsebembe raktam, és mintha sokkal nagyobb súlyosságból származna; még az ügyben is, továbbra is égő érzést éreztem. A társaimmal kapcsolatban láttam, hogy ez nem történik velük. Végül a kőből származó hő elviselhetetlenné vált; Elnézést kérek, és miután lejöttem a kabinámba, kivettem egy kőt a zsebemből, és elrejtettem a dolgok között.
Csak ezt követően tudtam menni a fedélzetre, és csatlakozzon a beszélgetést a társait, akik ezúttal nem tárgyalta Cthulhu Hastur és más fejedelmek nem titáni harc között az idősebb istenek és Urak, és a kalandok, hogy az általuk tapasztalt. Beszéltek az ősi tablettákról, a könyvekről, amelyek régen megjelentek a papirusz találmánya előtt. Olyan kifejezéseket hallottam, mint a "celenói könyvtár", amely számomra értelmetlen volt. Nem akartam megkérdezni, hogy mi volt; Tudtam, csak az, hogy mind az öt volt száműzetésben néhány helyen, úgynevezett celaeno, amit nem volt tisztában, és megmutatni, hogy a tudatlanság nem akarja, annál, hogy az alany volt kötve, úgy tűnik, a csillagok.
Megtanultam, hogy a Lordok között is vannak veszekedések; például, van egy hosszú ellenséges és Ktughoy Hasturi közötti, egyrészről, és a Ktulhu Ithaqua és - a másik; egyszer, amikor mindezen istenségek alárendelve az idősebb istenek éltek békében, de aztán, amikor az ügy jött a féltékenység és a verseny alkalmazottak és imádják az istenség összeveszett, és még elment a háborúba egymással. Azt is megtudtuk, hogy azok a fiatal társa professzor Shrewsbury találkozott pusztán a véletlennek, hogy az egyikük egy időben volt egy nagyon veszélyes helyzet, és elmenekült csak hála a tanár. Furcsa volt hallani a professzor beszél ezekről az eseményekről, tanúja egyértelműen nem lehetett, mivel az ő korában, de aztán úgy döntött, valószínűleg valami nedoslyshal vagy zavaros.
Azon az éjszakán láttam az első álmokat, amelyek követettek az egész utazás után. Általában nagyon jól alszom és ritkán látok álmokat. Azon az éjszakán álmodtam, hogy egy hatalmas víz alatti városban voltam. Szabadon lélegezhetek és mozoghatok. Látom, hogy a város, ahol találtam magam nagyon ősi - amennyire a régész bírálhat; Hatalmas monolit épületeket látok, a falukon vannak képek a Napról és a Holdról, a csillagokról és néhány bizarr lényekről, amelyek közül néhány nagyon emlékeztet a Cook-szigetek halászainak isteneiről. Más épületek hihetetlen méretű ajtókkal rendelkeznek, mintha óriások számára készültek volna.
Szabadon mozoghatok a város utcáin, de itt nem vagyok egyedül. Időről időre furcsa lényekre emlékszem, olyanok, mint az emberek, de inkább békák; Azonban én magam úszok, lábaimat simogatva, mint egy béka. Hamarosan észrevettem, hogy a város minden lakója egy irányban halad; Követem őket. Elöttem egy széles emelvény nyílik, amelynek közepén egy emelkedés van, és rajta - az épületnek a templom temetőjének romjai. Óriási méretű fekete kövekből áll - mint az egyiptomi piramisok építésénél; Azonban sok kő esett ki a falazatból, és egy széles folyosót nyitott valahol az óceán aljára. A folyosó közelében, egy félkörív körül, a város lakói összeszoktak, és velük együtt vártam, hogy mi fog következni.
Eközben a tengeri lények ünnepélyes dalszavait üvöltötték; Nem tudtam kivenni semmit, mert ez a nyelv nem volt rám. Ugyanakkor nem tudtam elgondolni, hogy ismerem őt; Ráadásul azok a teremtmények, amelyek mellettem álltak, látva, hogy hallgattam, rémenyen nézett rám, mintha bizonyos tisztességességi szabályokat megsértettem volna. De hamarosan elfelejtettem rám, a sötét folyosóra meredtek, amelynek mélyén halvány fény jelent meg; Szétszóródott, nem fehér és nem sárga, de világoszöld és tétovázó, fokozatosan erősödött. Aztán a csillogó folyosó mélyéből hatalmas tésztaszerű tömeg kezdett lassan elcsúszni; először hihetetlenül hosszú, csavargó csápokat látott, majd egy fejét, amely hasonlít egy ember fejére, majd egy polip törzsét kiütötte a folyosón.
Legalább egy másodpercig néztem erre a lényre; aztán nem emlékezett a horrorra, vadul kiáltott fel és felébredt.
Egy darabig hazudtam, és azon tűnődtem, miért volt ilyen furcsa álom. Természetesen fontos szerepet játszanak az ókori legendák, amelyeket hosszú és szigorúan tanulmányoztam - igen, de honnan származik a víz alatti város képe? Nem foglalkoztam ezzel a témával a társaimmal folytatott beszélgetések során; most célom csak Cthulhu vészhelyzetének megtalálása volt. És mégis, furcsa módon, álom résztvevői lettek az eseményekben, amelyekről soha nem olvastam, és még csak nem is hallottam őket Shrewsbury professzorról.
Hiába faggattam az agyamat. Az egyetlen magyarázat, amelyre gondoltam, a képzeletem hatása volt. A hullámok mért fröcskölésére nyugodtan megint elaludtam.
Ezúttal azt álmodtam, hogy figyelem az eseményeket, amelyek valahol a térben, a csillagok és a bolygók között zajlanak. Látom a harcot a gigantikus lények között, állandóan változtatják formájukat, fényoszlopokká válnak, majd világító gömbökké válnak, néha felhőként szétszóródnak; ezek a tömegek ütköznek más hasonló tömegekkel, megváltoztatva nem csak formájukat, hanem színüket is. Méreteik szörnyűek; velük szemben úgy nézek ki, mint egy hangya a dinoszaurusz mellett. A csata a világűrben történik; időről időre egyik résztvevője sötétségbe esik és eltűnik, testhéjakká válik, amely viszont változik az egész formában.
Hirtelen a csata közepén egy függöny esik a színpadra, és minden egyszerre változik - most egy éles kőzet között elveszett fekete tó. Ez nyilvánvalóan nem földi táj. A tó fekete vize forrni kezd, és ettől kezdve valami hihetetlenül félénk. Képzeljünk el egy jelenetet: egy hatalmas sivatagi fennsíkon, hófödte csúcsok hegyes sziklákkal körülvéve egy fekete épület jelenik meg, hasonlóan a tornyai várhoz; belül a trónon ülnek négy, komor humanoid alak, hatalmas, denevérszerű madarakkal körülvéve. Aztán ismét megjelenik a víz alatti város, hasonlóan ahhoz, amit az előző álomban láttam, ami nem Carcassonne szellemében van [89]. - cserélni, amely egy olyan havas síkságot eredményez, mint a Kanadában található, és fölötte, a csillagok blokkolásával, szélfúvókkal együtt, hatalmas árnyék, csillogó szemekkel rohan.
A jelenetek egyre inkább a szemem előtt változnak; hirtelen van valami homályos ismerős: egy tengerparti város Massachusetts-ben vagy valahol máshol New England-ben; Látom az ismerős utcákat, az ismerős embereket és a sötét fátyol alatt lévő nőt - ez az én anyám.
De akkor felébredtem. Több ezer kérdés fordult a fejembe, amelyre nem találtam választ, olyan események kaleidoszkópját, amelyeket nem tudtam megmagyarázni. Megpróbáltam összerakni őket, de semmi sem jutott a fejembe, kivéve azokat a titokzatos mítoszokat, amelyeket Shrewsbury professzor annyira lelkesen mondta.
Végül felkeltem és elmentem a fedélzetre. Csendes éjszaka volt, a hold ragyogott az égen, a hajó folyamatosan haladt a cél felé a Csendes-óceán hullámai mentén. Már éjfél után volt; a fedélzeten állva nézegettem a csillagokra, és azon tűnődtem, vannak-e köztük olyanok, ahol létezhet az élet; a holdfényes hullámokra pillantott, és megkérdezte tőle, vajon voltak-e legendásan elsüllyedt kontinensek és titokzatos víz alatti városok, amelyekben emberek csodálatos embereket találtak.
De a hajó motorjainak hangja csendesnek látszott, s az árnyékban lévő vízben sötét árnyékokat láttam, amelyek az emberek körvonalaihoz hasonlítottak; úgy tűnt számomra, hogy a hullámok csobbanásán hallottam, hogy valaki suttogja: "Horveth Blaine! Horveth Blaine! "A suttogás újra és újra megismétlődött, és most más, távolabbi hangok vetették fel:" Horwet Waite! Horwet Waite! "És hirtelen megragadta a vágy, hogy azonnal elhagyjon mindent, és hazatérjen őseim hazájába, annak ellenére, hogy tudtam, hogy az 1928-as események során elpusztult. Ez a vágy olyan erős volt, hogy siettem a fedélzetet, és bezártam a kabinban, ahol az ágyba rohantam, abban a reményben, hogy csendesen elaludtam.
Ezúttal nem álmodtam semmit.