15. fejezet, Tegyük fel a spirituálist, vigyázzunk a felvilágosodásra

Hozd magadban a spiritualitást

Fokozni kell a felvilágosodást

Amikor a lélek felveszi a saját teremtett természetét, felemelkedő prototípusa felrobban.

Egy figyelemre méltó spirituális mentor és pszichológus, Ram Dass írta az emberi természet paradoxonáról: "Nem vagyunk emberek, lelki élményt szereztünk. Lelki lények vagyunk, emberi tapasztalatot szereztünk. " Olyan társadalomban élünk, amely olyan gyorsan változik, hogy gyakran kevés figyelmet fordít a szellem nevelésére. És mégis a szellem termesztése és felszabadítása vezet mindannyiunkat a valódi hatalom eléréséért - személyként és személyként - a boldogsághoz és a mindenben létező összekapcsoláshoz.

A harcművészetek egyik legértékesebb tulajdonsága, hogy végső soron a spirituális fejlődés felé vezetnek. Minden, amit tanulni pontosan erre a célra - a cél, mely még ma is központi szerepet játszik a harcművészetek azóta, amikor Bodhidharma tedd elé a Shaolin szerzetesek, mondván: „Keressétek a megvilágosodást.”

De mi a megvilágosodás?

A megvilágosodás eszméje áthatja a harcművészet minden képzését. Ezért teljesen természetes gondolkodni, hogy mi az, és mikor végre megtapasztalhatja azt saját tapasztalatából. Ez nem olyan dolog, amit csak meg lehet keresni, mint az autó elveszett kulcsai. Tehát meg kell tennie a helyes dolgot, bízhat az események folyamán, és együtt kell haladnia az áramlással.

És akkor eljön a nap, és valami meg fog történni: érezni fogod a nyomást, ami megváltoztatta a lényegedet, és meg fogja érteni, hogy valahonnan kívülről jött. Meg fogja találni, hogy létezik olyan erő, ami a születésed óta veled volt, és hogy képes mindennél jobban támogatni, és ez végre nyilvánvalóvá vált.

Sok évvel ezelőtt, az edzőm megpróbálta elmagyarázni nekem, hogy pontosan hogyan tudja tartani a kezét előtt az alsó Tan Tien és úgy érzi, a qi a kezei között, ugyanúgy lehet pozícionálni a kezét néhány arasszal olyan hely a szervezetben, és úgy érzi, a qi lejárat.

"Ez csak a legtisztább manifesztáció dantyan," magyarázta az edző ", mert ez a fő helyét qi a szervezetben. Valójában - tette hozzá -, áthelyezheti a kezét, és úgy érezheti, hogy a qi származik mindenről. "

Mint sok elképzelése is volt, elhagyta a hálózatot, hogy lássa-e, hogy elkapnám. Ha elkapnám, akkor később beszélhetsz róla, amikor időm van rá gondolkodni ezen az elképzelésen.

És akkor ez történt - természetesen, amikor legkevésbé számítottam rá: egy fából készült próbabábuval dolgoztunk, gyakorló gyorsasági gyakorlatokat. (Ez a hagyományos Kung-fu oktatóeszköz három kézzel, kettő tetején és egyet középen, valamint egy láb, amelyet egyes közelharci technikák gyakorlására használnak). Emlékszem, hogy a gyakorlatban sokkal hosszabb ideig dolgoztam, mint máskor. Sikerült visszanyernem a kezem, és alig tudtam mozgatni őket. Úgy tűnt, hamarosan teljes mértékben kimerülni fogok.

Beléptem a teljes mentális mozdulatállapotba. Az elmém természetes módon mélyre ment. A légzés lassult, ahelyett, hogy egyre gyakoribb lett volna. Én öntudatlanul, az egész lényemmel úgy éreztem, hogy a qi voltam a testemben, különösen a kezemben. És hirtelen fáradtság eltűnt. Valahogy hirtelen kiderült, hogy a legkisebb erőfeszítés nélkül csinálom ezt a gyakorlatot. Úgy éreztem, mintha egy fa próbababa kéz fogva aura, és a saját kezét úgy tűnt, hogy tagjai öntudatos fény. Sőt, úgy éreztem, mintha a energia táplálja a külső energia, mintha én kapcsolódik valamilyen áramforrás képes mind etetni és megvédjen a sérülésektől. Eleinte mindez öntudatlanul, majd rájöttem, hogy tudja irányítani ezt az energiát egy egyszerű akaraterőt, tudom segítségével képességeiket képzése során elsajátított, felhívni energiát a föld és az ég.

A benyomás erőteljes és létfontosságú volt. Ha ilyen valóságos és tagadhatatlan érzéseket tapasztalsz, elkerülhetetlenül vezetni fogsz tovább a spirituális feltárás útján. Ez a harcművészetek útja. Amit megtapasztalt, további haladásra vágyik. Azon a napon az élmény - az első tapasztalatom - áhítattal járt. Olyan erőnek éreztem magam, amely túlmutat a testem erején vagy a benne zajló kémiai folyamatokon. Bárki, aki valaha ilyen tapasztalt, soha nem fogja ezt elfelejteni. Ő fogja tudni, hogy mi lehet az út mentén.

Mindenkinek megvan ez az áttörés saját módján. Mindazonáltal a lényeg mindig a türelem és a fogékonyság fenntartása. Meg kell gyakorolnod és támaszkodnod kell készségeidre, és lehetőséget kell adnod ennek a tapasztalatnak az életedbe való belépéshez. Eljön. És ha ez megtörténik, azonnal meg fogja érteni.

Amikor elkezdi megérteni a szellem mélységét, ne felejtse el, hogyan jöttél hozzá. Itt, amikor újra elérte ezt az állapotot, meg kellett találnom egy másik utat erre. Ezúttal átmentem az alapkészülékeken. Megállapítottam, hogy a mozgás, a pultról a rackbe való átmenet növeli mind a Qi-jét, mind a lejáratát.

Később rájöttem, hogy kibújhatom a qiemet pár centivel a testemen. Egyáltalán nem gondoltam erre: csak megkezdtem, mintha ez lenne a legtermészetesebb dolog a világon. Ugyanolyan akaratlan és nem szándékos volt, mint egy szívverés. Azóta felismertem, hogy mindannyiunkban teljesen egyértelmű energia van, és ösztönös célja, hogy túláradjon testünkön.

Az Qi kiterjesztés érzését részben leírhatjuk. Ez a tudatosság előretolódása az alsó dantyanból indul. Innen a nem létezőség és egyben - a tökéletes éberség állapotában lévő lény létezik. Ez abszolút pihenőállapot.

Jelentős kísértésnek számít, hogy ezt a villamos energia - "jelenlegi", "szivárgás", "kapcsolat" -ként írja le -, de ez csak korlátozza a tapasztalat és a megértésünket. Amikor ilyen szellemi élményt tapasztalunk, már a szavakon kívül vagyunk, de nem értünk egyet. Ki tudna beszámolni mindazt, amit a macska fúj? Nem lehet szavakba helyezni. Testünk azonban pontosan tudja, mit jelent. Ugyanez történik a qi-szel. Saját öntudatos tudatunk, amely nem igényel szavakat, képes teljes mértékben megérteni.

Néhány hónappal azután, hogy megpróbáltam kísérletezni a qi túlterjedését a test fölött, újra megkérdeztem az edzőtől a spiritualitásról. Úgy éreztem, hogy beléptem a harcművészetek területére, amit a legtöbb ember egyszerűen nem beszél - mindenesetre kevesen említették meg ismerőseim között. Nem tudtam, hogy az edző reagálni fog a szavamra. De azt mondta, hogy örömmel hallja, hogy a képzésben egyre nagyobb érdeklődést tanúsítottam ezek iránt.

Azt mondta: "Elkezdesz érteni, mi a valóságban a harcművészetek teljes pontja."

Az edző megragadott, és határozottan tanácsolta, hogy folytassam az alapvető technikát, hogy beköltözzem a szellem birodalmába. Valójában azt tanácsolta, hogy vizuálisan minden gyakorolt ​​gyakorlatot vizualizáljon, mintha ez lenne az egyetlen mozgás a világegyetemben.

"Próbáld meg kezelni minden pultot ünnepként. Menj oda, ahová vezetni fog - mondta.

Mesélt nekem a gerinc mentén elhelyezkedő hét csakrának (élettani központokról):

- A végbél. Felügyeli az önmegtartóztatás ösztönét.

- A medence területén. Ő irányítja vágyunkat, hogy reprodukálja a saját fajunkat.

- A napplexus mögött. Kezeli akaratunkat és vágyunkat, hogy nyerjünk, domináljunk, elérjünk valamit.

- A mellkas közepén. Ő vezet érzelmi gyógyulást, együttérzést és szeretetet.

- A torkon. Kezeli a kommunikációt.

- A homlok közepén. Útmutatók észlelése.

- A csúcson. Ő vezeti a szellemet.

A tréner azt tanácsolta, hogy készítsek egy mentális listát az igényeimről, majd használjam a légzésszabályozásra tervezett technikáinkat, hogy ösztönözzük a masszázst a csakra irányító csakra számára. Például, ha erősebb agresszivitásra van szükség, akkor a napplexus mögött elhelyezkedő csakra aktiválhatok légzési gyakorlatok segítségével.

"Egy másik szinten - magyarázta az edző -, ezt a csakrát használhatja arra, hogy irányítsa az energiát, küldje el, és energiát vonjon le minden külső forrásból."

Megtanultam, hogy egyes helyzetek automatikusan növelik a Qi kibővítésének képességét, és ezekből a helyzetekből tanulhatunk. A képzés, gyakran zajlik a csata hevében, amikor az elme olyan éber, hogy elkezdi látni az ellenség mozgását, mielőtt volt velük tényleges elkövetése, vagy legalábbis közel van, és sikeresen szembenézzen velük. Automatikusan mindent megtesz, amire szükség van, mielőtt az ellenség sikeresen befejezte a mozgását.

Ez a mindennapi életben is megtörténik. Talán történt veled, hogy hirtelen valakire gondolsz, különösen érzelmek hatására, és hamarosan ezt a személyt bejelentették - mondták, hívták vagy írták? Általában ilyen esetekben azt mondja valami "Ó, és én csak gondoltam rád!" Vagy "kell, gondoltam rád az utóbbi időben". Történt-e valaha, hogy közelebbről megnézed valakit, és az ember megfordult, mintha érezné a tekintetét? Talán igazán érezte, vagy pontosan a qi.

Ha elkezd fogalmat ment keresztül a mentális, fizikai és lelki élményt - ahogy ez történt velem azután, hogy harcot a dummy - megtanulsz okozhat ilyen mozgás energia az akarat, vagy még jobb, automatikusan történik. Természetesen ez felmelegíti azt a képességünket, hogy Qi-t fogadjuk és irányítsuk életünk minden területén, bármit is szeretünk.

Emellett léteznek más technikák, amelyek megkönnyítik a qi küldésének és fogadásának folyamatát.

Ez a tevékenység merülést igényel. A tüdő ellenőrzése - érezni kell a levegő mozgását bennük - segít elmélyíteni koncentrációját; ezzel simábban simulhat.

Miután elérte ezt az állapotot, lélegezhet, hogy ösztönözze a csakraitokat, hogy további energiát küldjön azoknak a testrészeknek, amelyekre ezek a csakrák reagálnak.

Most átmozgathatunk, irányíthatunk, fogadhatunk és terjeszthetünk speciális energiákat és tudatot bármelyik csakrasztól vagy az összes közösségből, akárcsak az alsó dantyanból. Kezelje az egyes csakrákat az egész univerzum által értett speciális nyelvként.

Bár élünk, egy olyan társadalomban, amely nem gyakran felismernek minket, mint akik vagyunk - azaz a lélek, próbál élni egy emberi élet, - A jó hír az, hogy a spiritualitás, és az erő, és a boldogság, hogy tudunk szerezni, függő, természetesen magunkból és senki másból.

Nemrég mentem le a hegyi úton, nem messze a házamtól. Becsuktam a szemem és mély lélegzetet vettem. Belemerültem a tudatomba. Különös figyelmet fordítottam a szívem mögött álló csakrákra, mert meg akartam osztani vele minden sajátos energiáját, nyelvét vagy tudatosságát. A qiet az egész testemből vettem ki, különös figyelmet fordítva ezzel a csakra a központom felé vezető úton. És elborzadt az örömteli, tiszta energia, amelybe belemerültem, és amelyet kiöntöttem.

Nos, mi ez a dolog, amit megvilágosodásnak hívunk?

Természetesen nem lehet szavakban kifejezni. De ez nem jelenti azt, hogy nem lehet érezni vagy megismerni. Ez a legmagasabb tapasztalatunk, hogy - mi született, és hol térhetünk vissza.

Fókuszban. Leülhetsz, sétálhatsz, csinálhatsz valamit. A felvilágosodás veled van, bárhol is vagy. Érezd. Hallgassa meg minden látható és láthatatlan béke és csendet. Hívjuk qi, vagy ki, vagy prana. Hívd Istennek. De nem számít, hogy hívod - érintse meg. Érezd a kapcsolatot vele.

És amit tudni fognak örülni neked.

Maga a világegyetem, amely végtelen tereken szétszóródik, megvilágosodássá válik.

Használhatja ezt a meditációt, hogy fokozza lelki energiáját és tudását. Ezt tetszés szerint teheti meg - nyugodtan ülve, mozgásban, kocogás közben vagy a kertben való munka közben. A választás a tiéd.

Először pihenjen. Ezután koncentráljon és merüljön el a tudatában. Lélegezz az orrodban. Fókuszálj a szív mögötti csakrára - a kapcsolatokért, a szeretetért, a gyógyulásért és az együttérzésért felelős központért.

Tartalmas magabiztosság fenntartása, ez a csakra lélegzik.

Érezd, hogy a melleid energiával telik. Ne célozza meg ezt az energiát semmilyen ponton, hanem egyszerűen csak kifelé - attól, ami körülveszi - tudatosságát elküldve. Várja meg, amíg érezni fogja a választ. Vegye ezt a tudást veled, a mindennapi életben.

Egy másik lehetőség. Próbálja irányítani ezt az energiát valami konkrét, fizikai vagy szellemi tényezőre, amely mellette van. Várja meg, amíg érezni fogja a választ. Vegye ezt a tudást veled, a mindennapi életben.

Ma hallgatom lelkem hangját.

Ma érzékeny és fogékony leszek a békére, amelyet magamban hordozok a születéskor.

Ma itt és most élni fogok; az én energiám valóságos.

Ma élvezni fogom a tudat örömeit és melegségét, minden látható és láthatatlan, és az Abszolútummal megosztva.

Ma látom az isteni jelenetet mindent és mindent.

Ma élni fogok, tudva, hogy nincs lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek