30. fejezet a hajóról
Menekülni? Menedéket az erdőben? Nem tudom.
Bobby kezével lefedte a szemét, és védte magát a fényszórók vakító fényétől. A kocsi megállt.
- Hé, Bobby! Te vagy az?
Ez a hang - nem olyan volt, mint Jennilin hangja.
- Bobby? Mit keresel itt?
Még mindig a fényes fényben csillogott, látta, hogy valaki kijön a kocsiból, és futott hozzá.
- Bobby? Mi a baj veled?
- Melanie! Kiáltotta. - Nem ... nem lehet! Hogyan.
- Bobby, mi a bajod van? - A fényszórók elhomályosodtak a sötétségből. - Mit viselsz? Nadrágok - hol vannak a farmered?
Jennilin ... - mondta eltört hangon. - Jennilin. Ő ...
- Ó, jóságom! Melanie megrázta a fejét, és bizalmatlanul nézett rá. - Oké, menj be az autóba. Gyorsan. Elviszem a kórházba.
- Nem Rendben vagyok. Ne menj a kórházba! - morogta Bobby. - Meg kell mennünk a rendőrséghez. Jennilin - veszélyes.
- Rendben van - felelte Melanie. - Várj egy percet. Törölköző van a csomagtartón. Az ülésre teszem. Várjon itt most. Kinyitotta a csomagtartót. - Mit keresel?
- Drágám - mondta Bobby. "Én ... én ..." A szavak a torkában ragadtak. Nem tudott többet szólni.
Néhány másodperc múlva Bobby már az autóban ült, és a törülközővel borított ülésre támaszkodott.
- Hogy találtad meg? - kérdezte. Melanie az utat nézte; a gép megrázta
egy piszkos pályán, az autópályán.
- Egyáltalán nem kerestelek - magyarázta. - Csak segítettem Bree-t és Samanthát. A szüleik valahol elhagyták, és este este ellopták a kabrióikat. Biztosak voltak benne, hogy Jennilin elvitte, és megkértek, hogy keressem. Tudtam, hogy Jennilin szereti egy erdei kunyhóban, szóval ...
- Tehát bevallod, hogy Jennilin létezik - mondta keserűen Bobby,
- Igen, bevallom - mondta Melanie halkan. - Sajnálom, Bobby. Igaz. Bocsáss meg nekem. De megígértem, hogy Bree és Samantha nem mondanak senkinek a harmadik nővérről. Talán most érdemes megtartani ezt a titkot.
Bobby hallgatott, és a sötét mezőket nézte az ablakon kívül.
- Milyen piszkos vagy - csak rémület - mondta mosolyogva Melanie.
Bobby megragadta a lábát.
"Az egész testem viszket." Nem is tudom, mikor fog leállni.
- Egyenesen a rendőrségre megyünk - mondta Melanie, és felé fordult. - Vagy először Bree-t és Samantát kell figyelmeztetni?
Bobby már gondolkodott rajta.
- Bajban vannak - motyogta. - Jennilin nagyon veszélyes. Őrült.
- Akkor talán jobb először figyelmeztetni Bree-t és Samanthát, majd menni a rendőrséghez - foglalta össze Melanie.
- Igen. Rendben van. Meg fogjuk csinálni.
Egy zavaró kiáltás megmenekült Melanie és Bobby mellett, miközben látták, hogy egy fehér kabrió a Wade házzal szemben fekszik.
- Az autó - a helyén van. Gondolod, hogy Jennilin már ott van? - kérdezte Melanie a hangjában. - Gyorsabb, Bobby. Elkéshetünk!
A házhoz rohantak. A függönyök a szalonban készültek. Sötét volt a házban. Bobby sarkának áttörték a fűszálat. Felhúzta a bugyit. Összetörtek és összekeveredtek a mézzel.
"Bobby, én félek!" - suttogta Melanie. Kopogás nélkül kinyitotta az ajtót, és belépett a házba.
A nappali ajtajában Bobby meghallotta a hangokat, az ajtó alatt egy fénysugár érkezett. Bobby rohant a szobába.
- Jenny itt van! Kiabált Bree-nak és Samanthának. "Óvatosan ... Jennilin ..."
Samantha és Bree meglepetten ugrottak.
- Bobby, mi a baj? - kiáltotta Samantha, és csodálkozva nézett rá. - Miért meztelenül vagy?
Bobby fojtott nevetést hallott. Meglepett, körülnézett a szobán. Samantha és Bree nem voltak egyedül. A kanapén Ronnie és Kimmy látta. Még néhány lány telepedett a padlóra.
Kinyitotta a száját, hogy megfeleljen Samanthának, de nem tudott szót mondani.
- Mi folyik itt? A férfi hangja megtörte a kellemetlen csendet. Mr. Wade belépett a nappaliba. - Bobby, mi történt veled? - kérdezte.
- Ez mind Jennilin! Elrabolt engem! Bobby levegőt vett. - Most itt van! A házában!
Mr. Wade meglepett arccal tette.
- A harmadik lánya. Dzhennilin. Visszajött! Kiáltotta Bobby.
Mr. Wade zavartan nézett rá.
"Ha vicc vagy, mint mondod, vicces, akkor nem értem ezt a humorát, Bobby." Te részeg vagy?
- Ez nem vicc! Kétségbeesett Bobby. - Jennilin hátára, Mr. Wade. Miért tételezel fel, hogy nem létezik? Láttam. Elrabolt engem!
- Sajnálom, Bobby. Nincs időm a viccekre. Mr. Wade türelmetlenül kezdett lenni. - Ki az a Jennilin?
- A harmadik nővér! - Keményen lélegzik, mondta Bobby.
- De csak két lányom van - mondta Mr. Wade határozottan.
Bobby zavart nevetést hallott. Megfordult, és látta az ismerős arcokat.
Mi folyik itt? Megkérdezte magát. Úgy tűnik, hogy mindenki itt gyűlt össze, akivel találkoztam!
- Várj, Mr. Wade - könyörgött Bobby. - Ő hozta el a házadba. Jennilin ez. Kimentette rám a kannibáli hangyákat! Ő ...
- Mi az? Milyen hangyák? Mondta Mr. Wade.
- Ants kannibálok! Breathed Bobby. Mr. Wade összevonta a szemöldökét.
- Bobby, nincs ilyen hangya a természetben.
- De ... de ... - motyogta Bobby az általános nevetés alatt. - Ha nem hisz nekem, akkor megnézheted a kunyhóban az erdőben!
Mr. Wade szeme összeszűkült. A meglepetés helyébe a düh:
- Bobby, nincs egy kunyhó az erdőben. A lányoknak nincsen harmadik nővérük! Teljesen értelmetlen vagy.
Aztán Bobby fejében elgondolkodott. Emlékezett rá, hogyan kell megtörni az ajtót, amikor először meglátogatták a házat. Mi van, ha igaz: ez a kunyhó nem tartozik a Wadeamhoz?
- És hol van ez a kunyhó? - kérdezte gyanakodva Mr. Wade.
- Én ... nem tudom - morogta Bobby zavarban. - Valahol az erdőben. Keskeny úton. Kétségbeesetten fordult Melanie-hez, aki Ronnie és Kimmy mellett ült a kanapén. - Melanie tudja. Az isten szerelmére, mondja meg neki - bökött Bobby.
- Sajnálom, Bobby - mondta Melanie halkan. - Még azt sem tudom, miről beszélsz.
- Mi az? Bobby bámult rá. - Hazudsz! Hazudsz!
- Könnyű, Bobby - csattant fel Mr. Wade. - Ha részeg vagy, hazaviszünk. A lányok felé fordult: "Tudja-e valaki, miről beszél?"
- Nem, apa - mondta gyorsan Bree. Samantha vállat vont.
- Öld meg, nem tudom.
"Mindnyájan hazudnak!" Bobby tiltakozott. - Figyelj. Talán nem Jennilin és nem. De egyikük elvitt a kunyhóba.
- Jól van, ez elég - szakította félbe Mr. Wade. - Sem Samtha, sem Bree sem rendelkezik vezetői engedéllyel.
- Az egyikük vezetett - folytatta makacsul Bobby. - A tetoválással. A tetoválással ... elrabolt engem és ...
- Tetoválás? - Mr. Wade hangja csengett a kis nappaliban, mint egy mennydörgés. - Igen, ha csak próbálnak tetoválást csinálni.
- A vállán áll - folytatta Bobby kétségbeesetten, és a lányokra mutatott. "Az a tetoválás, ami az egész!"
- Mutasd meg a vállamat, lányom - mondta Mr. Wade szigorúan.
- Apu, ez csak ostobaság - mondta Bree. "Bobby teljesen őrült!"
- Ez az egész, és ez az egész hülyeség egy harmadik nővérre és hangya-kannibálra - ismételte Samantha. - Beteg van, apa. Segítségre van szüksége.
- Jobb lesz hazamenni, Bobby, és fürödni - mondta Mr. Wade, és elment a nappaliból, hogy válaszoljon a telefonra.
- Minden, amivel jöttél. - kiáltotta Bobby, amint Mr. Wade eltűnt az ajtó mögött. - Csak te vagy az! Kiderült, hogy mindketten találkozom veled, és rendeztem mindezt! Te és Melanie!
A lányok ártatlan pillantást vetettek rá.
- Az estét otthon töltöttük barátainkkal, Bobby - mondta enyhén Samantha. - Egy percig nem mentünk ki.
Melanie felállt a kanapéról.
- Figyelmeztettem, Bobby - mondta halkan. - Ez a fizetés annak a módját illetően, ahogyan Bree-t és Samantha-t kezeltétek, ahogyan mindannyian foglalkoztak velünk. Bobby a Magnificent! Te csak Bobby vagy - Dirty Pig!
A többiek - a lányok, akiket Bobby dobott az időben - nevetett és tapsolt a kezükbe.
- Wade fiúi voltak az utolsó szalmának - csattant fel Kimmy.
"És akkor úgy döntöttünk, hogy megtanítunk egy leckét" - tette hozzá Ronnie.
"Vicces volt, hogy őrültséget szerezz, kurvát csinálj" - vigyorodott Samantha. - Hidd el, hogy Bree és én teljesen másképp vannak!
- Elmentél egy kicsit lopással - mondta büszkén Bree.
- Igen. Valószínűleg. De ha látnád az arcát ...
- Remélem, élveztétek a pártot - szólalt meg Melanie, és nem tudta elégedetten nevetni.
"Nem voltam annyira boldog az életemben!" - kiáltott fel egy másik lány.
"Jó ruhát, Bobby!" Mondta valaki másnak. Mindenki nevetett.
- Mit keresel ... nem szeretsz engem? - kiáltott fel Bobby csodálkozva.
Ez a kérdés egy megvető nevetés hulláma volt.
Bobby elkezdett kifogásokat tenni, de rájött, hogy haszontalan. Megrémült, megfordult, és elhagyta a szobát - a füle hosszú ideig szarkasztikus lányos nevetés volt.
Néhány nappal később, osztály után Bobby a zenei osztályba ment. De félúton eszébe jutott, hogy a zenekar nem több. Paul egy másik együttesbe költözött. És Arnie végre rájött, hogy teljesen hiányzik a ritmusérzék, és eladta a dobkészletet.
Bobby eljött a kijáratnál - és befagyott a helyére: Bree és Samantha felé indult.
- Várjon - mondta Bree, és átadta neki egy kis borítékot.
Bobby elvette a borítékot, és a hátára írt vonalakat nézte:
"Az ikrek nem titkolják egymást. Mindannyian tudtuk az elejétől. Most.
- Bye! - kiáltotta Bree és Samantha, intett neki, és eltűntek a sarkon.
Bobby felsóhajtott, és elszakította a borítékot. Inside feküdt egy fordító tetoválás. Egy apró kék pillangó.