30 nap sampon nélkül - együtt
Alena Krivaya kifejezetten Glamusha.Ru
A sampon megtagadása
A sampon elutasítása nem jelenti azt, hogy a zuhany alatt semmilyen eszközt nem szabad használni. Amikor sampont használtam, 4-5 nap múlva mostam a fejemet, az intervallumon belül annyi száraz sampont használva, hogy megtartsam a hajam a hõformát és a szárítást. Amikor úgy döntöttem, hogy lemondok a samponról, egy tisztító kondicionálót választottam, hogy kicseréljem.
Sampon helyett 4-5 napon belül elkezdtem használni egy tisztító kondicionálót, amely megnedvesítette a hajamat, szemben egy samponnal, amely megfosztaná őket természetes olajoktól. A tisztító kondicionáló használata során a hab szinte nem alakul ki, ami azt jelenti, hogy nem szabad dörzsölni a hajadat (rendkívül megtörik és károsítja őket a folyamatban) a habzás elérése érdekében. Amikor a kondicionálót leöblítik a fejről, az érintésre szánt haj tiszta és puha, a sampon után nem keletkezik a csikorgás a kondicionáló használata előtt. Amikor a haj "nyikorgott", akkor túlságosan megúsztak.
Nem kell sok styling segédeszközt használni
Általában a haját hajszárítóval szárítom, és azonnal vasalással teszem őket. Bár a hajam göndör maradjon elég jó, még mindig kijavítani őket hab vagy spray tengeri só frizura kellemes a szemnek néhány napig. Sampon nélkül a haj szerkezete változatlan maradt. és a természetes olajok egyenletesen oszlanak el. Amint rájöttem, hogy a hajam nem igényel ugyanannyi stílus, elkezdtem használni őket kevésbé, és végül a végén a második héten, azt teljesen kizárni ezeket a forrásokat (spray-vel, hogy megvédje a hajat a hajformázó) . Ez az út már nagyon jövedelmező, mert akkor tegye a haj kevesebb hajformázó termékek, így a zuhany alatt, amit tehetünk, csak egy tisztítás légkondicionáló.
A haj végül egészségesebb és vastagabb
A hajam oly sokszor festett és tisztázta, hogy már elfelejtettem, hogyan néz ki a természetes színük, ráadásul folyamatosan használom a készüléket a forró hajformázáshoz. Általában a hajam nagyon száraz, nem lehet egészségesnek nevezni. Három héttel a sampon nélkül észrevettem, hogy a csipkék és a farok sűrűbbé válik. Ez azért lett lehetséges, mert a fejbőr és a haj egész hossza mentén természetes olajokkal táplálható. Anyám, akit havonta egyszer vagy kétszer látok, miután két héttel a kísérlet kezdetétől láttam, azt mondta, hogy a hajam néhány év alatt egészségesebbnek tűnt. Ha ez nem a változás bizonyítéka, akkor nem tudom, melyik érvet lehet még hivatkozni.
A haj nem lesz az első frissesség
Sőt, jobban szeretem a hajam struktúráját, amikor tisztátalanok. Az egyetlen hátránya a kísérletemben az volt, hogy még a számomra a haj olykor annyira kellemetlen volt az érintésre. hogy nekem nem volt nehéz lemondani a kísértésnek, hogy fejezzem be a tervemet, és menjek a hajam mosásához.
A tisztító kondicionálókat samponnal való használatra tervezték. És 30 napig szálban mosás előtt a fej megjelent filmszerű réteg. Ha gyakrabban (egy nap alatt) használtam a kondicionálót, akkor ez a probléma nem merül fel, de az a tény, hogy a haj egy kicsit szennyezett volt, csak része volt a folyamatnak.
A jövőben úgy döntöttem, hogy előnyben részesítem a co-voshingu-t, nem pedig a sampont. A co-voshing azt jelenti, hogy egyszer a zuhany alatt egy tisztító kondicionálót használnak a sampon helyett. Ez egy alternatív rendszer. Így a hajam egészséges állapotban marad, a sampon használatának korlátozása miatt, ugyanakkor frissek, tisztaek lesznek, amit samponnal érnek el.
5.0 / 0/5 (szavazat: 68)