2. lámpa
Egy többéves projekt befejezése után egy csőerősítőn. a lélek új eredményeket követelt. Amint azt a VS. Vysotsky, jobb, mint a hegyek csak a hegyek, amelyek még nem voltak. Új projektet kellett előállnom. Úgy döntöttem, hogy egy csőerősítő egységgel újra létrehozom magam. Mivel az előző művelet azt mutatja, hogy a hangszóróval viszonylag nagy érzékenység 2 watt kimeneti teljesítmény elég a mindennapi élet, úgy döntött, hogy újra fejelt erősítő teljesítménye mintegy 4 W rendszer már ismert AI Manakova. Az eredeti sémát az Audioportal fórumon adják meg
Számomra több feltételt is tettem:
- próbálja ki a kenotron táplálékot;
- magad a kimeneti transzformátorok;
- a teljesítményt jelző indikátorok adaptálása, amelyek az iskolai időkből valamilyen szétszerelt kazettás magnetofonon fekszenek.
Mint korábban, minden részletet elrendeltem az interneten. Ugyanúgy, mint az előző erősítőnél, a telepítés úgy döntött, hogy "nyomtatott csuklós".
A tábla elrendezésének vizsgálata
Merev PCB
Ezt követően hálózati transzformátort kellett készíteni. A donort TS-180-at választották egy cső TV-ből. Szükség volt egy 5V-os tekercselésre a kenotronhoz, add hozzá az anódfeszültséget, és hozzá kell adnia a torzítás-tekercselést.
Mozgás a térdben (szó szerinti értelemben), mint ifjúságában, nem akarta. Mint tudják, a lustaság az előrehaladás motorja, egy egyszerű kanyargós gépet kellett készíteni a számológéppel ellátott számlálóval. A fordulatszám érzékelő mágnes és nád formájában, a kalkulátor "=" gombjával párhuzamosan forrasztva.
A hálózati transzformátor tekercselési folyamata
Mennyi ideig tartott, de a transzformátor fel volt oldva. Amikor eljött az ideje, hogy csatlakozzon, ez nem sikerült. A tekercsek számának kiszámításakor elfelejtettem megduplázni az anódokat, mivel a kenotron a séma szerint két tekercset és egy középpontot bekapcsol. Sok társ. Nincs semmi köze, elhalasztotta a transzformátort, amely hasznos volt a félvezető anódhoz, és egy másik TS-180-hoz ment a garázsba. Ezután ismételje meg az egész tekercselési folyamatot, és végül építsen az elrendezésre
Az első felvétel. Az összes feszültség figyelése
Ezután a paramétermérést és néhány beállítást. A vezetõ lámpa terhelési görbéinek rajzolásával szórakoztatta, és a katódrezisztens ellenállását a minimális nemlineáris torzítás érdekében választotta ki. Figyelemre méltó, hogy a számítás egybeesett a mérésekkel. A végleges program a következő volt: