12 legjobb marketing és promóciós kampány (és mi sikeres lett)
Mindig nagyon óvatos voltam a "legjobb" szóval: ritkán hívtam valakit egy legjobb barátnak, attól tartok, hogy másokat sértegetek. Nem volt könnyű választani egy legjobb példát, így tizenkét közülük.
Nike: Csak csináld. (Csak csináld.)
Tudta-e, hogy a Nike csak a maratoni sportolóknak tett cipőt? Ezután a maratonok váltak mainstreamekké, és a Nike marketingesei úgy döntöttek, hogy kihasználják ezt, hogy felülkerekedjenek fő versenytársaikkal, a Reebok-lal (akkoriban a Reebok több cipőt értékesített, mint a Nike).
Tehát, ha arra gondolsz, hogyan mutasd be a márkádat, kérdezd meg magadtól a kérdést - milyen problémákat old meg? Milyen megoldást vagy szolgáltatást kínál? Ha ezt az értéket áthelyezi minden marketinges üzenetbe, olyan érzelmi szinten kommunikál a fogyasztóval, amelyet nehéz figyelmen kívül hagyni.
Absolut Vodka: Az Absolut Bottle (Absolut Bottle)
Tehát mi a lecke egy marketingesnek? Nem számít, mennyire unalmas a terméked, ez nem befolyásolja a képességét, hogy bármilyen módon elmondja a történetet. Itt meg kell ismételni: az Absolut 1500 palackot hozott létre egy palackhoz. Győződjön meg arról, hogy a termék más legyen.
Miller Lite: Nagyszerű íz, kevesebb kitöltés (jobb íz, kevésbé kitömött)
Ennek eredményeképpen közvetlenül a közönség elvárásainak megfelelően játszottak. Szerinted kicsiny vagyok? Igen, én vagyok. Nem próbálták meg olyan dolgokat, amik nem voltak.
Ez egy nagyon fontos következtetés: ne próbálj meg eladni egy terméket vagy szolgáltatást, rejtőzni vagy díszíteni. Légy önmagad. A fogyasztók elismerik és értékelik a becsületességet.
Marlboro: Marlboro Man (Férfi Marlboro)
Itt az a lecke, hogy ne feledje, hogy bármit is elad, a terméknek be kell illeszkednie a közönség életmódjába vagy az idealizált életmódba.
Kaliforniai tejfeldolgozó tábla: Got Milk?
Dove: Real Beauty (Real Beauty)
Apple: Get a Mac (Get Mac)
Mi a következtetés itt? Ha a terméked nagyszerű dolgokat tesz, akkor nem jelenti azt, hogy az ügyfélnek a fej fölött kell kopogtatnia. Ehelyett mutassa be a terméket úgy, hogy a vevő megjelenhesse magát a felhasználójának.
Clairol: Ő vagy nem? (Haját festette vagy sem?)
A Clayrol nem akarta, hogy a nők futjanak, és mindenkinek elmondják, milyen hajszínt használnak. Szerették volna bemutatni a termék minőségét, mivel az emberek nem tudták megkülönböztetni a színes hajat a természetes hajtól.
Lecke: Néha annak bemutatására, hogy a termék jobban működik, mint mondani.
De Beers: A gyémánt örökre (a gyémántok örökre)
A New York Times szerint Ayer fő célja az volt, hogy olyan magatartásmintát hozzon létre, amelyben mindenki, aki házasságba lép, szükségesnek tartja egy gyémánt eljegyzési gyűrűt. "
Ennek a következtetése - a marketingnek köszönhetően meglehetősen olcsó termék lesz, ami szükséges és fényűző.
Régi fűszernövény: Az ember, akinek az embered illathat (Így kell a mártírnak illata)
<
Ha gyorsan felveszed a követőket, mindent megtesz annak érdekében, hogy bevonja őket, miközben megőrzi a tisztelet és a márkaképet.
Wendy: Hol van a marhahús?
Elég azt mondani, hogy ez a fellépés sikeres volt, mert régi édes hölgyeket és hatalmas hamburgert érintett? Nem, nem hiszem.
A Wendy cég eléggé félelmet nem mutatott, és ebben a marketingkampányban a versenytársait célozta meg. Az egyszerű mondat: "Hol van a marhahús?" megkérdőjelezték a hús jelenlétét a hamburgerek riválisaiban. Ez a kifejezés hamarosan szárnyas lett, mivel kifejezte, hogy mi aggasztja mindenkit.
Hasznos cikkek a téma folytatásában: