28 nap alkohol nélkül, mi történik a testtel, hagyja abba a dohányzást és az ivást

Néhány évvel ezelőtt a szociális hálózatokban népszerű vicc volt, így hangzott: "Az alkoholt teljesen megszüntették a testből 21 napig. Vagyis soha. Emlékszem, találkoztam vele először, nevetettem, mint mindenki más. De aztán gondoltam rá.

28 nap alkohol nélkül, mi történik a testtel, hagyja abba a dohányzást és az ivást

És tényleg, az utolsó három hét szünet a diszinjektív folyadékok bevétele során, valószínűleg még akkor is, amikor iskolába jártam egy hátizsákkal. És azóta kiderült, még soha nem voltam magam - bármilyen választott időben részeg voltam, vagy másnaposság, vagy legalábbis a vérben lebegett méreganyagok.

Általában úgy döntöttem, nem iszom 28 napot. Notorious 21 nap és egy másik hét a tetején, a hűségért. Csak azért, hogy megértsd, milyen érzés ott élni - az abszolút szabad alkohol országában.

A kísérlet kezdetén kritikusan megvizsgáltam magam. 31 év, magasság - 180 cm, súly - 82 kg. Ha a testtömegindexre koncentrál, akkor legalább 5-7 kilogrammot kell lecsapnia. Az arcon egy egészségtelen elpirult, részt vett (mit rejteget) és a szem alatti táskákat. Háromszor hetente megyek az edzőterembe, de a derék magas volt, mint 84 cm, és nem ment el senki, még akkor sem, ha megtörne.

Ha a centiméterek nem lenyűgözőek, jelentem - a zsíros hajtások az oldalán (az orosz barátaim "pelmeteknek" nevezték őket) jól láthatóan. Nos, végül vonakodva rögzítettem az alkoholfogyasztási szokásaimat: hetente három-öt alkalommal (otthon vagy kívül) iszom, a szokásos adag körülbelül egy üveg bor / éjszaka. Nem Isten tudja, mi a hazai részegség, mint az alkoholizmus.

Az első négy nap egyszerű volt. Módom egyszerű volt - nem fogadtam el minden meghívást. Könnyebb inni vizet otthon, mint egy bárban csinálni, de a barátságosan néz ki. De hamarosan a horizonton jelent meg az első teszt - egy közeli barát születésnapja.

"Gyerünk, csak egy dolog, miért olyan unalmas?" - Ezt a kifejezést és annak változatait azon az estén még az étterembe öltözködők is elmondták nekem. Valahol éjfélig egy áruló gondolat kezdett elszaladni a fejembe: talán, tényleg, csak egy, hogy ne sértse meg senkinek? Büszke vagyok magamra és büszkélkedünk - rántva a dolgokat, elszaladtam a pártból, de nem engedtem a kísértésnek.

Az a képességed, hogy teljes probléma megoldására koncentrálsz egy hónap múlva a teljes szomorúság ennyire (University London College Study)

A következő nagy párt szerencsére a tesztem befejezése után került sor. De észrevettem magamban, hogy a következő néhány hétben pár napot kell beillesztenem a naplóba, ahol nem lesz alkoholfogyasztás. Nem vagyok remete, hogy egyedül töltsék az estét.

De jó hír volt, és már a posztom közepén. Például jobban aludtam. Amint az orvosok elmagyaráztak nekem, a másnaposság, mint egy jetlag, leüti az élet ritmusát. Most nem töltöttem a nap első felét, dörzsölni a templomokat, és próbáltam összpontosítani - plusz sok energiával és kulccsal. Én például otthon kezdtem főzni - egy csirke és zöldség egy párért cserélt szendvicset sült marhával, amit általában egy snack bárban vettem hazafelé.

Elkezdtem több időt tölteni az edzőteremben. Az ünnepnapi estéken volt valami köze, és aztán mindenki csak vizet fogyaszt - örömmel és saját akarattal. A beosztásom végére három hét edzés öt vagy akár hat évre változott.

A test kezdett változni: egészen a közelmúltig egy 45 kg-os súlycsappal dolgoztam, és most 60 kg-ot vettem igénybe; súlyzók 14 kg-ról 18 kg-ra súlyozva; de a lényeg az, hogy egy nap láttam az izmamat a tükörben. Először 10 éven át a lágy test testének fényéről (jól, vagy talán a fény egyszerűen esett). És még egy fontos pont: most már teljesítettem az összes tervezett edzésprogramot, bár korábban gyakran élveztem magam - lemondtam a tanfolyamok közepén, és barátaimmal mentem, hogy pihentem egy kemény nap után.

A kísérlet 26. napján a barátom azt javasolta nekem, hogy ha nem egész hónapig inni, akkor ne kezdjen el. És idő előtt kezdtem összefoglalni. A derék 81 centiméterre süllyedt, testtömegindexem normális lett. Igen, van hír - az első homályos körvonalak a kockák megjelent a gyomor! Hurrá! De vártam a 29. napot, és örömmel estem este a boromba.

A végleges és visszafordíthatatlan józanság nem számomra; az absztinencia időszakában soha nem szabadultam meg az érzéstől, hogy szerzetes vagy végzetes beteg vagyok. De van egy új célom - mérsékelt fogyasztásra. Elkészítettem egy menetrendet: két hétig iszom, két tartózkodik. Nos, és még mindig gyakrabban fogok folytatni azokat az akciókat, ahol egyáltalán nem akarnak alkoholt. Röviden - igen, meg akarom adni a testemnek egy alkoholt. De talán szigorú kötelezettségek és teljes tilalmak nélkül.

Fogyasztói társaságok

Miért érdemes Önt az oroszországi rezidenseknél érdeklődni az olyan kísérletekkel, amelyekben az Egyesült Királyság lakosai alkohollal (vagy inkább távollétében)?

Mert mind a mi, mind az angolok túl sokat inni. Igaz, hímnemű honfitársaink évente 23,9 liter tiszta alkoholt fogyasztanak (WHO adatok), a britek pedig "csak" 16,5 litereket. Mindkét mutató azonban végtelenül messze elmarad a felnõtt földemberek átlagos fogyasztási szintjétõl - 6,2 liter évente.

Kedvezményt kér

Daryl példája: miután abbahagyta az ivást, hetente 1,5 extra kiloccsra eshet.

Száraz menü

Úgy döntött, hogy nem iszik legalább egy hónap? Adja hozzá az étlapot a méregtelenítés hatásának kiegészítéséhez:

Hagyja fel a kávét - semmi sem akadályozhatja meg a normális alvás helyreállítását. Próbáljon ki egy L-tirozin tartalmú táplálékkiegészítőt - ez az aminosav növeli a koncentrációt.

Főzzük a kókuszt vagy a vajat. Ezek a zsírok energiát adnak és javítják az agyműködést, akkor hatékonyabbak lesznek - legalábbis a nem alkoholos hónap során.

Ne feledje, hogy az alkohol károsítja a kálium és a B-vitamin tárolóhelyeit. Töltse fel őket ananászlé, banán, joghurt és búzacsíra.

Ossza meg ezt a linket:

Kapcsolódó cikkek