40 évvel ezelőtt a Beatles hódítani Amerikában

40 évvel ezelőtt megtörtént a csoda: Négy fiatal a Liverpool érkezett Amerikába, és - az első brit zenekar - tette lenyűgöző siker. Celebrity túra a Beatles az Egyesült Államokban kezdődött nemcsak Beatlemania mint egy mindent magában foglaló globális jelenség, de valójában az egész show business abban a formában, amelyben tudjuk: az Eurovíziós indiai rap, MTV, túra McCartney a Vörös téren „Tattoo” Japánban. De a lefedettség, akkor Amerika hisztéria, és még mindig semmi, hogy engedélyezi.

Meglepő módon az első sikerült érdeklődése nem hanglemezkiadókra és Hollywood: The Beatles elragadtattam az ötlete film főszereplője és producere Brian Epstein finanszírozási megállapodást a United Artists. A feltételek egyszerűek voltak: a filmesek is teljesen biztos, hogy egy év alatt a Beatles, senki nem fog emlékezni a tényleges film ők nem érdekli, és csak az érdekli a jogot, hogy a zene, amelyben azt remélték, hogy egy kis pénzt a következő alkalomra való, míg végül eltűnt a listákon. Ennek megfelelően a számukra elkülönített költségvetés rendkívül gyenge - 180 ezer font, míg a rendes forgatás egy játékfilm, miközben a költségek nem kevesebb, mint másfél millió, az egyik producer a film később megjegyezte, hogy valószínűleg ez volt az egyik legolcsóbb film a mozi történetében.

Ezen kívül a film tette, és komoly marketing munka: elvégre neki a Beatles érzékelt egységes egészként - összetartó csapat kedves fiúk, furcsa akcentussal, azonos ruhák és pontosan ugyanazt a fodrász. A filmben a szeme döbbent nézők kellemesen négy egyenlő karakter: obayashka, cinikus, Sage és szerény. Szeretem őket, és mindegyik együtt, és külön-külön -, mert minden a Beatles létre saját csoportokat rajongók, néha vérbosszú egymás között. Ezt a leckét -, hogy a határ a sztereotip kép egyes résztvevők, és átalakítani, hogy egy maszk - később sikeresen másolt a termelők a Monkees, az amerikai válasz a Beatles, végül jóváhagyta a sablont, amelyet használnak, és még mindig: ez feltétlenül szükséges elve minden fiú épül ma -bendy, és nincsenek egyedül: csak emlékezni a Spice Girls.

John Lennon előtt vásárolt az út Amerikába

„1) Az első gitár Rikenbaken. Most ez egy kicsit kopott, én szinte nem használja azt. Vettem Németországban - nem emlékszem, hogy mennyi költség, de minden esetben ez rettenetesen drága nekem.

2) Három autó. Rolls-Royce, Mini Cooper és a Ferrari. Mini csak lovagolni, Rolls pihenésre és a Ferrari, a csipogó. De ritkán megy. Nem vagyok túl jó vezető.

3) Medence. Szeretek úszni haza. Ez egy luxus. Minden gazdag ember kell, hogy legyen egy uszoda.

5) boulder rátaláltunk a kapunál, és valaki azt mondta, hogy a történelem előtti. Azóta volt egy felismerés, és most biztos vagyok benne, hogy ez az egész nonszensz.

6) béka a kő. Tetszik, ahogy ott ült a kandalló mellett, a TV, és bámult mindannyian.

7) Körülbelül húsz jelmezek; de hordok csak két, mind a fekete. Van több és farka, de nem szélsőséges szükség, azt ne viselje - szörnyen kellemetlen dolog.

8) Record Singing Postman: egy kicsit az én hatalmas gyűjteménye rekordokat. De tetszik, különösen, nagyon buta. Általában van egy gyűjtemény minden megvan: modern jazz, az elektronika, a klasszikus indiai zenét.

9) Jukebox. Tart 48 lemez, de én használom leginkább a rock „n” roll szabványok, mint például a «Be Bop egy Lula». Nekem is van mindenféle játékgépek, mint flipper - csak a móka kedvéért.

10) Stúdió és van két nagyon jó kazettás magnó, amellyel tudok rögzíteni a dalokat. 12 gitár, néhány azonban van törve. "

Kapcsolódó cikkek