2. Olvassa el az online regisztráció nélkül
A terasz nyílik a kertre és a tavak és árnyékos egy orgonabokor ült kreslitsah testvér - idősebb Repev.
Olga Leontievna csipke fejdísz és kerek szemüveget, ajkai összepréselte, hímzett gyapjú utat a tea-asztal, és Peter L., öltözve, mint mindig, egy fekete ujjatlan top, csendben, zárt egyik szemét, míg mások ravaszul nézett húga, és lepecsételt orrával csizmájával , bootleg rozmár bőr melyet szeret, használt, hogy húzza fel, mondván, „ez húsz évvel a kopás és nincs kopás.” A fején viselt bársony boltozatot. A szél fújt szürke szakáll, fehér ujjú inge.
- Nem tudom, - mondta Olga Leontievna - mi ez az egész?
Olga Leontievna nézett a szemüvege felett:
- Hát tudod, mit gondolok.
- Körülbelül Vera? Igen, igen. Azt is gondolom, Vera. - Peter L., támaszkodva egy széket, felállt, és leült kényelmes. - Igen, igen, ez egy kérdés - komoly.
- Ne dobogó láb, - mondta Olga Leontievna vele.
Brother kiütötte még háromszor, csavarozott mindkét szemét.
- Sergei, szerintem szükség lenne egy darabig, hogy menjen - mondta, és meghúzta a bokáját.
- Ó, Peter, és hosszú ideig nem tudja, hogy ... De ez sokkal, de sokkal nehezebb, mint gondolnánk ... Hát nem mondom ...
- Nem, nem, nem, szégyelld magad, Peter ... De - sokkal, de sokkal nehezebb, mint amilyennek látszik ...
Testvér hallgattak. A madarak énekét a kertben. A susogó levelek ... az öreg meleg volt, csendesen ül az erkélyen. Messziről jött a csengetést.
- Kié lehetett ez lehet a harang? - mondta Peter L ..
Olga Leontievna levette a szemüvegét, és hallgatni:
- Nalymovsky harang. Van Misha? Mi ez szél?
Misha, felment a kertben, erkély, felment, hogy megcsókolja Olga Leontyevna és megcsókolta Peter L., gondolkodás így: „Kisses régi, azaz protryas - liberális”.
Misha leült, levette a sapkáját, megtörölte az arcát és a koponya. Peter L., mosolygós, megpaskolta a térdét. Olga Leontievna, hogy továbbra is hímezni, azt mondta, nem egészen elismerően:
- Hosszú ideig, Misha, nem volt.
- Foglalt - Zemstvo választásokat.
- Nos, - pillantott a bátyjára - és parasztok látható, egy kört megint?
- Igen, ember, mi felvenni, - Misha fordult komoran a kertben - nem most ideje, lázító idő múlásával ...
- Sokáig azt akarom, hogy szidja - csend után szólalt meg újra Olga Leontievna - méltatlanul, Misa, egy úriember, hogy dobja ezeket a dolgokat, amit kidobni.
- De az utóbbi időben: zazvat a Simbirsk néhány Kupchikov szállodában, itatni, verte és vágta ki a szobából, de még mindig - a fejét az ajtón, és az ajtó tört.
- Ah! Ez az, amikor én szeretem őt - Vaska Sevryugina ...
- Ó, uram, mit e Vaska Sevryugina ... és három napig egyfajta vezetett ... Ugly, Misa, méltatlan ...
- Sevryugin reggel kiment a mosdóba - mondta Misha - a folyosón inas nem látott kabát - az ablakmosó ... „Hogy, - mondja neki -, ha nem merem kabátot!” És elkezdte verni őt. Egy inas - Evdokim - apám még kazachkah volt mindannyiunk emlékszik - tiszteletre méltó. Sevryugin visszatért az öltözőből a szobámba, és azt mondja, hogy ő verte Eudokimos ... „Látod, mondja, vagyok ruhával gyártó.” És azt mondta neki: „Te - egy paraszt, te Calico perevorochu on ...” Ő megsértődött, toltam neki, és - sújtotta az ajtót ... Ez minden.
Misha, miután ilyen hosszú beszédet hosszú szárított magát egy zsebkendőt, és Olga Leontievna, lesütve kötés, nem bírta - nevetett, borított ráncok, remegtem - egy öregasszony.
A kert az erkélyre futottak hit, az ő - Sergey, átugorjuk három lépéssel mögötte volt Nikita, mosolyog szégyenlősen és jó. Vera adta Misha mindkét kezét, vidám pillantást vetett rá gyorsan szürke szeme:
- találkozott bácsi Misha. Ne felejtsük el, meg kell lovagolni a hinta?
- Igen, igen, emlékszem, úgy tűnik - Misha felállt nehezen - nos, hogyan - Vera ... Igen, igen, remegés; Emlékszem tökéletesen most ...
Lehajolt a vállára. A szeme elkerekedett a medve. Vera rájuk nézett, és hirtelen elpirult. Az arca kedves volt és zavaros. De ez csak egy pillanatig, felemelte a ruháját, és leült fontos:
- Gratulálok - holnap vagyok tizenkilenc éves ... Peter L. nézett le egy boldog mosollyal az Faith nevetett, tolta a húgát könyökét. Nikita kezét a füléhez:
- És? Mit mondott?
- Azt mondta, hogy holnap én vénlány. Ebből az alkalomból mi - vendég lesz csónakázás ...
- Igen, igen, persze, mi lesz csónakázás - megerősítette Nikita és bólintott.
Vera ült a korlát, átkarolta a fehér oszlop dőlt halántékát, Sergey, fekete, horgas orrú, egy vidám és barátságtalan szemmel, a mellette álló Vera szóló, kezét a heveder öv. Nikita megközelíteni egy lépés, a hulladék és végül leesett a szemüvege. Misha, nézi a fiatalok, nevetni kezdett. Olga Leontievna, gyorsan emelkedik a fotel, azt mondta:
- Ez az, amit - menjünk ka-teát inni.
Nikita lelassult az erkélyen. Állt az oszlop, dörzsölte cvikkerét és még mindig szégyenlősen mosolygott, majd arca elszomorodott - és az egészet egy kicsit nevetséges - a chesuchovom kabát, kockás nadrág, vízzel alaposan szétszórt, kínos.
Vera megfordult az ajtóban, bámult rá, majd visszatért, és elkezdte bezárni.
- Nikita, szomorú vagyok - nem tudom, miért?
- mondom - szomorú. - A lány megragadta a felső gombját mellénye.
Hirtelen elvörösödött, és elmosolyodott szánalmasan.
- Nem, Vera, nem tudom, miért ...
- Te elpirult?
- Nem, én nem pirulni, akkor gondolta.
Vera felemelte tiszta szem, nézett a felhő, arca finom, vékony, a torok, alsó, légzési gödröcske.
- Nos, úgy tűnt - mondta éneklő hangon. Egy perccel később, Nikita megkérdezte:
- Vera, te nagyon szereti Szergej?
- Természetesen. Szeretlek.
Nikita gyengén megrázta a kezét, de a szája remegett, ő nem mer nézni a Hit. Az ajtóban megjelent Szergej rágás sajttorta.
- A szentimentális magyarázat! - nevetett. - Rendezett hívni, hogy az asztalra ...