3 összetevői szokások, hogyan kell kicserélni egy rossz szokás a jó, Nővérek
Mi áll a nap, hogy pontos legyek -, amit nem minden nap. Mi egy tagja a szokások. És sokan tudják, hogy segítsen nekünk elérni mindazt, amit mi csak álmodunk. Allah úgy akarja. Míg mások akadályoz meg minket afelé.
Az ötlet, amit megtanultam, a következő. Bármilyen priychka van osztva három részből áll:
- Trigger, vagy tolja, ösztönöz minket, hogy bizonyos intézkedéseket.
- A leginkább a hatás, azaz a a szokás.
- Eredmény.
Ezek az úgynevezett három R szokás kialakításában, az angol: Emlékeztető, rutin, jutalom.
Körülbelül tudja mi lesz képes tudatosan irányítani a szokások - megváltoztatni őket saját belátása szerint.
Vegyünk egy egyszerű példát, ami fájdalmasan ismerős nekem személyesen.
Az a szokás, teázás, csokoládé, amikor a gyerekek aludtak.
Amikor a baba végre elaludt, és én nyugodtan enni egy csokit ...
Volt egy időszak, amikor egyedül maradt két gyermekével (a férje elhagyta kezelés) a vemhesség utolsó szakaszában, majd - és mikor váltak három. És a legjobb barátom lett a nagyon csokoládét az éjszakát egy csésze forró teát, amikor a gyerekek már lefeküdtek. Alig várom, hogy ebben a pillanatban minden nap. És amint az utolsó gyermek elalszik, én tsipochkah beosont a konyhába, és elkezd „időm” ... Azt hiszem, ez a kép ismerős sok anya)
Szóval Mindenki megérti, hogy ez a szokás, mielőtt a csökkenés. Nem elé esik, és ő nekem - erősen meghízott a szülést követően. És akkor rájöttem, hogy ideje abbahagyni.
A mi rendszer veletek, osztjuk ezt a rossz szokást három részből áll:
1. Trigger - amikor minden a gyerekek aludtak.
3. Eredmények. Ez a legfontosabb dolog, hogy észre a dolgukat, rossz szokás. Mit várok, mikor eszem ezt cukorkát az éjszaka? Milyen eredményt akarok? Amit én szeretnék érezni? Azt így pihenni a gyerekek pihenhetnek, jutalmazza meg magát egy nehéz nap.
Kitűnő. Most csak cserélje ki a második pont - a rossz szokás - valami jó, nem árt, sőt talán - éppen ellenkezőleg, hasznos, hogy hozna minket ugyanazt az eredményt.
Hogy lehet, hogy az én esetemben? Most jutalmazzák magam gyümölcsök - kijutni a házból, amikor a gyerekek alszanak (velük a férje), és sétálni a legközelebbi istálló gyümölcs. Vagy vásárolni a dátumokat. Vagy dió. Általánosságban elmondható, hogy nem ártalmas.
Néha szeretek jutalmazni magam egy nehéz nap ... aludni. Igen, csak aludni a gyerekekkel, és ebben a konkrét öröm. Néha el lehet képzelni, és ez legyen. És ami a legfontosabb - és nyugalom sokkal jobb, mint eszik csokoládét éjjel.