100 javasolja Dr. Pope, vagy hogyan kell emelni a boldog gyermek

tartalomjegyzék

Ön 5 év. Ön ül a földön, borított rugalmas terek betűk és számok, és Ugratás tépőzáras szandált. Az étkezőből szaga tea és a zabkása herkulesi. Néhány lépésre előtted babázgatás Lenka a Mása. Ők jól, ők testvérek ... Próbáld elvenni tőlük semmit - nincs szőr marad ... Vovk, hüllő, egy gép kiválasztva. Ott van a kígyót a sarokban zúg a gépem. Fun ... És ez az egész csapódik benned. Miért ez az igazságtalanság?

Azt veszi észre, vonszolta közel a lapocka, a kar és csendben settenkedik az ún Vovka vissza. Swing. De ez - a karomban, mintha lóg a levegőben, se előre se hátra. Fagyasztott. Akkor emelje fel a fejed - rajtatok áll a szám Tamara Fedorovna. Ő makacsul tartja lapáttal, és mosolyogva ... Tulajdonképpen Tamara Fedorovna - volt a kedvenc tanárom. De nem most. Miért ment beavatkozni?

- Ez az én gépem, de elég volt - te motyogott.

- És te dühös, és bosszút akar? - kérdezi.

- Nos, igen, mint a vezető burst! Ő tudni fogja, - mondjuk, ismét megpróbálja kicsikarni a pengét.

- Vova, gyere ide, kérem, Sasha valamit mondani - hívja Tamara Fedorovna, kihagyva a pengét.

Mi több, még nem mernek beszélni, mintha ez az egész nem igaz. Csak meg akartam kapaszkodni Vovka és Tamara Fedorovna itt, és azt mondja:

- Sasha, Vova mondani, mit szeretne játszani?

- Az autó, vettem az első!

- Te ideges, hogy volt Vova?

- ideges - akkor morgott, és nézte a pengét.

- És ki jön ki, hogy mit lehet tenni, hogy mindenki tudja játszani? - hirtelen megkérdeztem Tamara Fedorovna.

- Egyszerre csak egy! - hirtelen felkiáltott Vovk.

- Nagy ötlet! Tovább? - Azt egged Tamara Fedorovna, és rám nézett.

- I - habozva azt mondja, valamilyen oknál fogva, ásni a zsebében. Meglepetésére elővett egy másik autó ugyanazon szett és Vovka nyújtás.

- Jó neked, Sasha! - mondja Tamara Fedorovna.

Vovk veszi a gépet, kiderül, hogy a orra előtt, és átadja neked a (azaz az) fun nézi Tamara Fedorovna.

- Gyerekek, gyerekek! Minden hozzám! - hívja Tamara Fedorovna és közeli helyeket két széken.

- Legyen! - Azt mondja, Vovka, rámutatva, hogy a székek. Te felmászik minden körbevenni a talapzaton.

- Van egy kis csoda történt. Mi tapsol hőseink - képesek voltak megegyezni, el tudod képzelni? Cserélték írógép harc nélkül! Umnichki! - bejelenti Tamara Fedorovna borzolta össze a fejét. És mindenki tapsol. És megnézi Vovka ő diadalmasan emeli a gép feje fölött, mint egy csésze, nos, akkor emelni. Úgy gondolja: „Miért kellene csinálni mérges? Barátok vagyunk, és ő vette az autót, mert nem tudom, mit játszanak. Volt, hogy csak mondja meg neki, és én mögötte egy lapáttal ... "

- Itt, Vova - akkor nyomult a kezét a kocsi -, hogy befejezze játszik még, de én még mindig hozza, a hátizsákomban ott.

A gyermek minden joga nem ért egyet a felnőttek. Ez nem azt jelenti, hogy nem lesz pontosan, ahogy akar, de meg kell, hogy érezte magát, hogy megértjük, hajlandó meghallgatni, és próbálja, hogy vegyék figyelembe a véleményét. Nézeteltérés gyermek gyakran vezet kitörő düh - harc, harapás, csípés, stb ...

Próbálj meg egy gyermeket, hogy észre a fő szabály: „lehet dühös - nem tudsz harcolni.” Ő nem kell félni, és bűntudatot az érzéseiket, ez árthat a fejlődésüket. De meg kell tanítani a módon kifejezni haragjukat.

Íme néhány módszer. Bizonyítják gyermek.

1. Üveg sír. Kap egy speciális üveg, lehetőleg műanyag, melyben egy gyermek sír, ha azt akarja, hogy dobja ki a negatív energia. Mutassuk meg, hogyan kell használni, kiabálni azt.

2. Beat a párnán.

3. bélyeg lábát, és azt mondják hangosan: „Én vagyok mérges!”.

Emlékeztetés és dicsérik a gyermek a E módszerek alkalmazásával, és az ő erőszakos viselkedés bemegy elfogadható formáit kifejező harag.

Ha a gyermek viselkedik agresszíven (beleértve a szóbeli - sérti a családtagok, fenyegető, sérteget és így tovább.) Kijelentem moratóriumot agresszió és szankciókat annak megsértése - felfüggesztése jogosultságokat. Azonban megmagyarázni, hogy ez nem jelenti azt, hogy tiltsák be az érzékeket. Tanítsd meg a gyermeket, hogy kifejezze haragját biztonságos mások számára. Mi a különbség érzések és cselekvések, és folyamatosan minden gyermek kifejezése érzéseiket és tapasztalataikat. Hallgassa meg figyelmesen és nyugodtan. Negatív érzéseket nem lehet tárolni önmagában - egy nap, vagy „tető viszi” vagy depresszióhoz vezethet. Tanítsd meg a gyerekeket, hogy kitombolja segítségével „I-nyilatkozatok” nem „Te seggfej” és „Azt akarom, hogy ne zavarja, ha én a házi feladatot.” Hagyja szabadon kifejezni azt, amit a lélek, de nem a forma más értékeléseket, és leírja a saját érzéseit.

By the way, az „I-nyilatkozatok” - kiváló megelőzése családi veszekedések házastársak között. Például, amikor azt látja, hogy ismét dobta zokni a szoba közepén, ahelyett, hogy „Mi a kurva!” És hasonló jelzőket inkább (és ismételje meg, ha szükséges, türelmesen 20 alkalommal): „Én csak tisztítani, és szeretné mi volt sorrendben. Összegyűjtötte „Try (csak akkor kell, hogy dolgozzanak ki?) - az eredmény meg fogja lepni. Ne feledje, a hatalom a személyes példa a gyermek számára.

Ha minden kötél szakad - megfosztják a gyermek az öröm (rajzfilmek, számítógép, stb), vagy használjon egy timeout vétel. Amikor a baba küzd, kimondani ugyanazt a mondatot: „Azt akarom, hogy nyugodjon meg.” Ha a gyermek nem reagál rá, akkor vegye el (feltöltött) őt a szobájába 3-4 percig, figyelmen kívül hagyva az ellenállást, és sír. Fogja meg a kilincset az ajtó másik oldalán, és készülj rúgni az ajtót, és a gyermek sír. 2. Vannak fontos szabály: ne mondj semmit (előtt vagy után) a baleset, és továbbra is nyugodt.

7 szabályait az időtúllépés

1. Ne használja a timeout gyermekek 2 évnél fiatalabb.

3. Ne irigység amikor kinyitja az ajtót, és engedje el a baba, ne mondjátok: „Nos, tetszett?” És így tovább. N.

4. A szoba legyen tágas és világos.

5. Legyen tisztában a szabály „Minutes = év.” Ha a gyermek 3 éves, elengedve 3 perc után, még akkor is, ha nem megnyugodni. Ha így folytatja a harcot, vagy a harag iszappal bútorok, ismételjük meg a folyamatot további 3 percig. És így tovább, amíg a gyermek már nem agresszív.

6. A sikolyok - ez nem agresszió. A gyermek minden joga, hogy kifejezzék a harag semmilyen módon, kivéve támadás és sebzés dolgokat.

7. Tanítsa meg gyermekének alternatív módon kifejezni haragját.

Ha követi ezeket a szabályokat, de agresszív viselkedést nem tűnt el 2 hónapon belül, kérjen tanácsot egy gyermekpszichológus.

a harmadik évben a válság

2. A legnagyobb kiterjesztéséért, hogy a gyermek több szabadságot. Ne büntesse - ez is egy formája a közvetlen nyomást. Ehelyett gondoskodjon a szankciókkal, szélsőséges esetben, hogy figyelmeztesse őket. Szankciók - csak következményei nemkívánatos viselkedést, amit használni fog. Látod a különbséget? Ön adja meg a gyermek a választás, nem kritizálni vagy kisebbíteni olyan szavak, mint „rossz”, „káros” és így tovább. (Soha nem ezeket a szavakat!), És könnyen érvényesíteni a szankciókat előzetesen megállapított. Ezzel a megközelítéssel, a gyermek megtanulja a felelősséget, értékeli a döntéseik következményeit. Már csak 2 fajta megengedett szankciók - nélkülözés a kiváltságok és időt. Fosztja kiváltság csak egy rövid ideig, és mindig hagyja a lehetőséget, hogy azokat vissza azonnal - egyébként a gyerek feladja, és elvesztette a motivációját megváltoztatni viselkedését. Például, ha a gyermek durva akkor a boltban, akkor ne vegye meg, akkor, a megállapodás szerint, egyben a bocsánatkérést, ami után azonnal megkapja a kívánt.

Ne rongálja a szankciókat. Ezeket csak két esetben - egy életveszélyes vagy agresszív viselkedés, a gyermek. Drown harag és mellékhatásai az időkérés és a szankciókat a tengerben a szeretet, ragaszkodás, játékok és szórakoztató együttes. Aztán a válság simán fog menni, és a javára a gyermek jelleme.

Ne szekrényben

Ne ragaszkodjon őszintétlen bocsánatkérés, jobban ösztönzi a gyermeket, hogy segítse a tettei.

Cup sírni

Tanítsd meg a gyermeket, hogy egy csésze sírni ha dühös: tartsa a poharat a szájához, és azt mondják, hogy - ez szórakoztató és biztonságos a környezet számára.

Hogyan kifejezzék a harag

Ha a gyermek agresszív, elmagyarázni neki, hogy te is mérges, harc és a csípő - nem. Mutasd meg neki más módon kifejezni a haragot bélyeg lábával verte a párnát, és így tovább.

a harmadik évben a válság

Ne feledje, a válság három év (mivel a gyorsulás - a harmadik évben a válság): Legyen elnéző a gyermek ebben az időszakban - nem is kezeli magát.

Bemutatják, hogy hogyan

Ahelyett, hogy mit ne tegyünk, hogyan kell mondani, és ez jobb, példát mutatva.

Vége a tárgyalás töredék.

tartalomjegyzék

Kapcsolódó cikkek