5 ok, hogy szeressük a német nyelv - Deutsch-online! német Online
Amikor elkezdtem németül tanulni 3 évvel ezelőtt, nem hitte volna, hogy egy idő után Pierce annyi szeretetet és tiszteletet ezen a nyelven. Ellentétben sok barátom, én sosem gondoltam német durva és csúnya, de nekem mindig úgy tűnt, hogy valami közönséges, semleges.
Most a német nyelv - nem csak egy tárgy az én imádás, hanem egy külön előny, megnyitása számos új lehetőséget nekem. Az alábbiakban szeretnék adni 5 ok, amiért beleszeretett a német nyelvet.
Lehet, hogy valaki közületek is inspirálja produktív nyelvtanulás, mert mi tetszik és mi az érdekes a tanulás sokkal könnyebb és élvezetesebb!
1. Német - a legszélesebb körben beszélt nyelv Európában
Látva ezt a felirat, valaki lázadó, és úgy gondolja: „De hogyan A angolul?”.
Angol - valóban nemzetközi nyelv, nem vitatom, de úgy történt, hogy az embereknek a száma képes beszélni a nyelvet, a német még mindig előttünk az angol. Ennek oka és legnépesebb ország Európában, Németországban, Ausztriában és Svájcban, valamint sok más észak-európai országokban, ahol a nyelv hasonló Német (például Hollandia), ami nagyban megkönnyíti a lakosok németül tanulni.De ez még nem minden. Úgy történt, hogy néhány országban a kelet- és dél-európai iskolák fő idegen nyelv a német, nem angol. Saját német barátja, egy hatalmas meglepetés azt mondta, hogy a Balkánon, nehéz volt megtalálni az embereket, akik beszélnek angolul, de valahogy a német tudta kifejezni magát egy csomó. Még nem szabad elfelejteni Németország gazdasági ereje, hogy ez egy nagyon vonzó célpontja a bevándorlók a kevésbé fejlett országokban. Lengyelek, csehek, szlovákok és még sokan mások németül tanulni, azzal a céllal, hogy költözzenek oda: a pénz többet fizetni, és zárja be az anyaországhoz.
2. Az angol Németországban nem olyan jó
Mivel szomorú lenne, mint amilyennek hangzik, de igaz. Ha egy kicsit húzza a berlini és más nagyvárosokban hagyományosan tele a turisták és a „nemzetközi hangulattal”, akkor eljut a „valódi Németországban,” ahol a kérdést: „Beszél angolul?” válaszolni fog a legjobban: „Nein” (Student City - kivétel a szabály alól).Milyen gyakran élő Drezda (nem a legkisebb város Németországban), volt, hogy egy fordító a barátok, akik nem beszélnek németül, üzletek, gyógyszertárak, kórházak, az Aliens osztályok, ügyfélszolgálati támogatás egy nagy cég, és így tovább. d. A lista végtelen. Különösen rossz dolgot kormány és tisztviselők körében. Egyesek úgy vélik, ez az állapot a tudatlanság és tiszteletben más emberek, de ez nem tud menekülni, nem jobb, mint a legtöbb országban. És ha Németország az, amit élvez, akkor meg kell tanulni legalább egy kicsit németül.
3. közötti hasonlóságok német és orosz sokkal több, mint gondolnánk
A nyelvtan a német nyelv nagyon hasonlít az orosz. Megpróbálom elmagyarázni egy példát. Emberek, akik beszélnek angolul magas szinten tudja, hogy „a anyanyelvűek” nagyon furcsa konstrukció mondatokat. Ha lefordítani az üzenetet oroszról angol „másolat”, meg fogja érteni, akkor (amint ez a szegény angol nem torzítja), de az anyanyelvi ugyanazt mondják egészen másképp. Nem csoda, hogy azt mondják, hogy a nyelvtani szerkezetet az angol a maga „javaslatai-rejtvények” sokkal közelebb áll a kínai, mint bármely európai nyelven.
Toldalékok, igeidők német tűnik bonyolult, de úgy működnek, mint társaik az orosz rendszert.A közmondások, néha gyakorlatilag ismétlik egymást. Például «Einem geschenkten Gaul schaut man nicht ins Maul» (nem néz ajándék ló fogát, a német változat - „a száj”). Hasonló párhuzamot lehet tölteni egy csomó. Nem állítom, hogy egy nyelvész, de folyékonyan beszél angolul, spanyolul és németül. És ez volt a német agyam van, hogy alkalmazkodjon a kevesebb. Ösztönösen érezte, rokonság nyelvek, furcsán hangzik.
4. Következetesség
Ha a nemzet logikus, logikus és a nyelvet. Ha a nyelv logikus tehát, hogy könnyebb tanítani. Ha ez könnyebb megtanulni, így beleszeretni. Ez minden, ez lehetne korlátozni egyik oka.
De komolyan, logikus, hogy ne vegye a német. Barátom Norvégia, német nyelvű, gyakran szívesen ad példát a „szó-német kolbász” (azok, amelyek több szó). Norvégiában ők is ott. Tehát, ha az első szó végződik két „s” betű. és a második kezdődik egy „s”, hogy dobja az egyiket nem lehet. Ha ez a „Stresssituation” három „s”, akkor ennek így kell lennie. Norvégiában az egyik a három biztosan eltávolítjuk az esztétika. A német - lehetetlen.És jelenti a nyelvtannal, minden logikus. Csak meg kell tanulni a szabályokat, akkor működik. Vannak kivételek, de nem annyira, mint más nyelveken. Ez reményt ad minden diák a német.
5. német - nyelven végtelen lehetőségek
És végül, a legfontosabb oka - német nyelvtudás számos utat nyit. Képzési programok, ösztöndíjak. diplomás, a kutatás, a szakmai társaságok, támogatás, csak a munka a végén. A külföldiek, Németország mindezt kínálja. Semmilyen más ország a világon nem láttam ilyen támogatást külföldiek.
Ugyanebben kedvenc Anglia és Amerika nem olyan könnyű eljutni oda. Az oktatás nagyon drága, szinte nincs ösztöndíj. És akkor is, ha befejezi a középiskolát Angliában például, hogy ott nagyon nehéz lesz. Németországban minden diplomás az adott év és fél a munkát, aki ismeri a trükköket elmulasztása esetén meg lehet hosszabbítani. Ezen kívül, a német-orosz kapcsolatok a gazdaság és a kultúra területén nagyon szűk, ami nyit sok munkalehetőség Németországban.Barátom, franciául tanulni, folyamatosan panaszkodik a tény, hogy furcsa módon, hogy megtalálja a felhasználás ez nem olyan könnyű. Egyértelmű, hogy minden relatív, és néhány ember lehet szerencsésebb, de a tény, hogy Németország mindenki számára nyitva áll, és számos lehetőséget nem lehet tagadni. Az angol nyelv ismerete a nemzetközi piacon most nem elég, a német lehet döntő előnyt nem csak Németországban, hanem a foglalkoztatásban Oroszországban.
Talán az érveimet hangzik, hogy valaki egy kicsit naiv, és nem túl ésszerű, de ez az, ami engem beleszeret egy német, tanulni, és változtatni az életemet rosszul elég. De ne felejtsük el, hogy a szerelem valami más - egyfajta irracionális, úgyhogy meggyőzni valakit, hogy beleszeret sok értelme dolog, de érdemes kipróbálni!
Kristina Zakharova, Deutsch Online