4. Ugyan amelyek minden ember
Úgy gondolja magát elég okos és megfontolt ember? Ugyanakkor biztosak vagyunk benne, hogy legalább egyszer az életében ezt tette nonszensz. Csak azért, mert ők mindent ...
Agyunk - egy furcsa és bonyolult mechanizmus. Néha szándékosan elmossa a fontos információ számunkra, és néha - megtéveszti velünk. Természetesen a legjobb szándékkal. Csak azért, mert könnyebb és könnyebb vele dolgozni. És akkor mi hülyeségeket állni az igazság, bemászni gondot és egyetértenek abban, hogy a legrosszabb, figyelmen kívül hagyva a legjobb. Mindezek a dolgok tudományos nyelv az úgynevezett „kognitív torzulások”. Melyek a leggyakoribb hibák teszünk?
„Tudom, hogy mit gondol,” Miután szakított férjével, akkor nyilvánítja a bojkott őt, ujjongva gondolva, hogy ő megy keresztül, és bűntudat. De meglepett, hogy felfedezzék, hogy a férje, mintha semmi sem történt volna, majd egy halászati út a barátokkal, és még arra kéri, hogy mossa meg a kedvenc póló. Azt elfelejtettem gondolni az esélyeket! Hogy lehetne. Itt van például a helyett férje lesz hisztérikus, ideges ...
Ez nem, hogy van egy rossz férj, és hogy minden tulajdonítunk másoknak a saját gondolatok és érzelmek. Ezt a jelenséget nevezik a vetítés: úgy tűnik, hogy az emberek csak kényelmetlenül érzi magát, ha a helyükön akkor tapasztalni. Hogy kell bántani, ha a nevüket-hívó rossz szavak (tudna például fájt).
Tipp: Mivel ez a kognitív torzítás van egy csomó konfliktus és félreértés. Ahelyett tulajdonítottak mások az érzelmek, megkérdezni, mit éreznek valójában.
„Minden rossz” nap telt el, mint egy jó ötlet: van ideje, hogy megbirkózzanak a munka, haza, elkerülve a közlekedési dugókat, vettem egy csomó nyalánkság a család és beszéltem egy barátommal. És a kilépés a szupermarket akkor tört sarok! És most arra a kérdésre, a férje, milyen volt a napod, akkor azt mondja: „Borzasztó, egyszerűen borzasztó!”
És az a helyzet, hogy agyunk nagyobb valószínűséggel reagálnak a negatív események, mint pozitív. És ez egy evolúciós oka, mert a rossz körülmények, amelyek őseink esett, fenyegető életüket és egészség. Képzeld el, a barlang ember, aki élvezi a nap, annak ellenére, hogy mellette volt egy vaddisznó. Igen őse egyszerűen nem maradt fenn, ha vallott pozitív gondolkodás!
Tipp: észre magam, hogy te vagy élesebb reagálnak a negatív hírek, mint a pozitív? Kérdezd meg magadtól: hogyan negatív események veszélyesek, és mit azok milyen hatással lesznek az Ön számára?
„Mindent jól csináltam!” Az a felismerés, hogy a hibákat - a legnehezebb dolog a világon. Itt például, vettem egy jegyet, hogy a központban, de kiderült, hogy az általuk fizetett az orron keresztül, és egy hely a pihenésre nem luchsheche és szolgáltatási csalódást. Bizonyára akkor kezd keresni valami pluses: csodálatos természet körül, közel a ajándékbolt és egy aranyos életmentő a tengerparton. Semmit, csak hogy igazolja! Úgy hívják racionalizálása vásárlás: agyunk okozza számunkra, hogy minden, a saját, akár a legostobább, a viselkedése némi intelligencia vagy illuzórikus javára.
Tipp: úgy, mint egy bolond? Elemezze az okok ... és beismerni, hogy tévedtek!
„De ő teljesen igaza van!” A barátja - a legkedveltebbek. Ugyanolyan nézeteit férfiak olvasod ugyanazokat a könyveket, és a séta az azonos butikok. Tehát, amikor a nem túl közeli barátja panaszkodott barátja, ő de rossz az országban vágja a füvet, akkor vegye az irányt egy barátjának: „Ez egy új szót a design, akkor ezt nem értem. És egyáltalán: mit tapadtak: „Ez nem az, hogy igazán szeret podruzhkin gyep kopasz foltok, de az a tény, hogy az emberek hajlamosak védik” a „előtt” idegenek „?. Még ha „saját” rossz.