8. kötet
- Ha nem bánja, uram, szeretnék maradni, és nézni a műsort.
- Az ügy, Jeeves - mondtam kedvetlenül. - Személy szerint én nem akarok semmit. Azt nézd meg, talán az „A kecske és a szőlő”, hiányzik még egy pohár kálium-cianid, és menj haza.
Ez lehetett, fél tizenegykor. Ültem én annyira a szívemhez a nappali, kortyolgatva tonik komor, többé-kevésbé az utolsó pohár ma, amikor az első csengettek, és előttem volt Tuppy. Úgy nézett ki, mint aki tapasztalt nagy élményt a saját lelkét. Eye töltelék sós zúzódás.
- Ó, Bertie, hi - mondta, és járkálni kezdett a kandalló, mintha vajon mi tudtam babrálni, esetleg eltörhet.
- Csak énekeltem koncertet Nagydarab Bingham - mondta, miután egy rövid csend.
- Nagyon okosan - Tappi mondta. - A nézők a vad öröm.
- a helyszínen - Tappi mondta. - kiáltott fel, mint a gyerekek. Megjegyzendő, hogy ez az említett személy kiváló oktatásban részesültek, egy ember, aki átitatott anyatejjel, hogy hazugság - halálos bűn.
- Valószínűleg, Miss Bellinger boldog?
- Igen, ragadtatva.
- Tehát most a teljes megrendelést?
- Igen, természetesen. Tuppy hallgatott.
- De másrészt, Bertie ...
- Tudod, még mindig úgy óvatosan. Valahogy kétlem ... Azt hiszem, Miss Bellinger még mindig nem párosítani.
- De miért hirtelen?
- Nem tudom. Rád is olyan, mint egy kinyilatkoztatás. Bertie, nagyon tisztelem Miss Bellinger. Csodálom őt. De ... uh ... Bertie, nem tudok magamon segíteni ... Úgy érzem, hogy egy jó, kedves lány ... uh ... mint az unokatestvére Angela, például ... lenne ... uh ... tulajdonképpen ... Röviden szeretnék kérem, nevezheted Angela és látni, hogy ő hogy reagálna a javaslatot, hogy menjen a Berkeley este a vacsora és a tánc.
- Nem, Bertie, én akkor is kérdezni. Egyébként, ha már előkészítette az utat ... Látod, akkor előfordulhat, hogy ez ... Úgy értem, tudod, mindenféle félreértés történne ... Bertie, ember, tudja, mire gondolok? Kérjük pohlopochi számomra, kövezett út, ha nem bánod.
- Azt mondja, hogy akkor jöjjön - mondtam.
- Mondd meg neki - TAPPI áhítattal mondta - ő nem volt ideje, hogy villog a szemed, és én leszek vele.
Amint elhajtott, hallottam a zár klikk és puha lépések a folyosón.
- Jeeves - hívtam.
- Uram? - Jeeves mondta megjelenő nappali,
- Jeeves, csodálatos dolgok történnek a világban. Ott csak úr volt Glossop. Azt mondta, hogy ő és Miss Bellinger vége.
- Úgy tűnik, te nem meglepve.
- Nem, uram. Őszintén szólva, én előre látta ezt a lehetőséget.
- Ez a gondolat jutott eszembe, amikor láttam, Miss Bellinger ütött Mr. Glossop a szemébe.
- A jobb szeme, uram. Megragadtam a fejét.
- Mi a fene ütött belé?
- Azt hittem, uram, Miss Bellinger egy kicsit ideges a fogadás, hogy ő gondoskodott a közönség.
- Istenem! Vajon ő is kudarcot vallott?
- De miért? Van egy gyönyörű hangját.
- Igen, uram. De, azt hiszem, a közönség feldühítette repertoárja.
- Jeeves! - A gondolatok a fejemben elindult vágtában. - Miss Bellinger is énekelték, hogy "Hé, fiam!"?
- Igen, uram. Ezen kívül ki Siena - véleményem szerint nagyon finoman - egy nagy baba, és énekelt, fordult vele. A közönség esett hiba, és megfogta a báb hasbeszélő. Ennek eredményeként volt egy kis rendetlenség.
- De milyen furcsa véletlen, Jeeves!
- Nem igazán, uram. Megkockáztatom, hogy a szabadság megközelíteni kisasszony Bellinger, mikor jött a koncertre, és emlékeztetem magáról. Aztán azt mondta, hogy Mr. Glossop megkért, hogy adja át neki lelkes kívánja végrehajtani, mint egy különleges gesztus neki a helyét a kedvenc dalát: „Hé, fiam!”. Amikor Miss Bellinger megtudta, hogy mind az Ön és Mr. Glossop is énekelte a dalt, közvetlenül előtte, azt hiszem, úgy érezte, hogy az áldozat a hülye vicceket Mr. Glossop. Lesznek megrendelések, uram?
- Jó éjszakát, uram.
- Jó éjszakát, Jeeves - mondtam áhítatosan.
CASE DOGS McIntosh
Saját mély alvás félbeszakította egy hang, mint a távoli mennydörgés, és amikor álmos köd kitisztult egy kicsit, én képes volt meghatározni, hogy milyen hang és honnan származik. Ez volt a forrása a nagynénje skót terrier McIntosh, aki karcos az ajtón. Az a tény, hogy a néném Agatha eltávozott kezelt Aix-les-Bains, és a gondjaimra van bízva void megértése állat, hogy nagyon megoszlanak véleményét a témában a korán felkelni. Míg az óra nem jelenik meg, és tíz, buta kutya volt ott.
Felhívtam, és hamarosan a semmiből jött egy tálcával Jeeves. Megelőzve Jeeves futott állatot, akkor ugrott az ágyra, gyorsan megnyalta nekem a jobb szem, összegömbölyödött, és azonnal belevetette magát a mély alvás. Magyarázd meg nekem, mi az a pont emelkedik hajnal előtt, és törni az ajtót, ha szándékában áll a lehető leghamarabb újra elaludt. Mindazonáltal minden nap az elmúlt öt hétben Kelekótyának kutya makacsul kitartott ugyanazt a stratégiát, és őszintén szólva, én már elég hűvös.
A tálcán két vagy három betűből és az öböl méhében egy fél csésze élénkítő ital, úgy éreztem, hogy most már tudja, hogy a számukra. Top egy levél néni Agatha.
- Azt mondta: "Ha!" Jeeves. És ez a „Ha!” Hangot megkönnyebbülés. Néni Agatha vissza ma este. Hat-hét lesz az ő városi lakóhely, és reméli, hogy ott találkozunk a Macintosh.
- Így, uram? Hiányozni fog a kis kutya.
- Én is, Jeeves. Annak ellenére, hogy szokás az emelkedő hajnalban és reggeli előtt megtörni a kifejezést a szeretet, ő egy kedves srác. Mindazonáltal úgy érzem, sokkal megkönnyebbült a gondolatra, hogy hamarosan hazamehet. Bár a kutya volt az én ellátást, én nem tudom, egy pillanatra a béke. Tudja, mi a hölgy néni Agatha. Ő pazarolja szeretem a kutyámat helyett körülveszi ezt a szeretetet unokaöccse. És ha Isten ments, a kutyával valami történik, míg állok loco parentis, [72], ha felveszi a düh, tántorog, vagy bot néni Agatha vádolni.
- Teljes mértékben, uram.
- És te is tudod, Jeeves, néni Agatha, és az egyik lány tartja bűnösnek, London lesz túl kicsi.
Kinyitottam a második levél, és futott a szemét.
- A másik: „Ha!” Jeeves, de ezúttal ez egy enyhe meglepetéssel. Ez egy levél, Miss Wickham.
A hang a Jeeves, éreztem gondot számomra nem volt titok, hogy mi a kérdés, amit most kérdezd meg magadtól: „Az én fiatal úriember közel áll ismét csúszik?” Látod, egy időben a szíve Bertie Wooster valamelyest fogságba ezt Roberta Wickham is, amely még soha nem nyerte el a jóváhagyást a Jeeves. Azt hitte, hogy léha, akaratos, és veszélyes az emberekre és az állatokra. És azt kell mondanom, hogy az események egy bizonyos mértékig, igazolta azt a nézetét.
- Azt akarja, hogy ma hívta vacsorázni.
- Csakúgy, mint két barátja.
- Itt van. Ahhoz, hogy az egyik fél másodpercenként.
Mérges voltam.
- Jeeves, dobjon egy papagáj utánozni, - mondtam, és nyomatékosan integetett egy darab kenyeret és vajat. - Mi értelme itt állni, és ismételje meg „Íme, uram?”. Tudom, mi jár a fejedben, és közvetlenül nyilvánítja - tévedsz. Tekintettel Miss Wickham Bertram Worcester hideg, mint az acél. De nem látom a fene oka, hogy tagadja meg egy ilyen csekélység, mint az ebéd. Worcester kieshet szerelem, de mindig megtartja jóvoltából.