11 dolog, amit nem tud Ernest Hemingway
Az alábbiakban a kevéssé ismert tényeket az író életét, kivett régi interjúk és személyes nyilatkozatokat.
1. Hemingway Lehet, hogy egyszer élt, ivott, és lefeküdt a medve egy pár.
A részben a cikk, ahol azt Hemingway bárban kezd beszélni medve a Bronx Zoo, Ross, akarta megmutatni, hogy milyen jó író, hogy együtt állatok említi a következőket: „Egy nap, Montana, élt egy fedél alatt a medve, a medve aludt mellette, ivott, és közeli barátja volt. "
Mert úgy néz ki, mint az őrület, és több nem említik sehol, nem világos, hogy ezt a kifejezést Ross kizárólagos információt vagy az egész története egy találmány.
2. Hemingway látta pénisz F. Scott Fitzgerald és értékeli a „normalitás”.
Hemingway úgynevezett Fitzgerald a férfi szobájába, majd azt mondta, a következő: „Figyelj rám, csak annyit kell rendelni. Igazad van. Minden teljesen normális. " Azzal folytatta, hogy megnyugtassa Fitzgerald: „Te nézd meg a tetején, és egy csavart szöget. Menj a Louvre és nézd meg a szobrot, majd jön haza, és nézd meg magad a tükörben profilt. "
3. Amint Hemingway azt mondta, nem tudja, hogy a legjobb módja annak, hogy pénzt költeni, mint vásárolni pezsgőt.
Cikke szerint a «New Yorker» 1950 Hemingway bosszús volt, amikor az emberek a cég, ahol megvacsoráztunk, felajánlotta, hogy vonja vissza az asztalról anélkül, hogy befejezte a maradék pezsgőt.
„Fél üveg pezsgő - az ellenség az ember” - Hemingway mondta.
„És mi mindannyian újra leült az asztalhoz” - mondja Ross oldal «New Yorker».
Szakadó pezsgőt is, Hemingway szól egy szót, majd később szárnyas: „Nem számít, mennyi pénzem volt, nem tudom, egy jobb módja annak, hogy költeni, mint a pezsgő.”
4. KGB titokban felajánlott Hemingway vált a kém, és ő beleegyezett.
Az említett dokumentumok a könyvben, Hemingway-ben felvett 1941 és ő készen áll, hogy hozzájáruljon minden lehetséges módon, de nem nyújtott semmilyen hasznos információt. Nem világos, hogy miért történt ez: vajon Hemingway eredetileg erre, mint egy szórakoztató, hogy ő teszi olyan rossz kém.
"Mena úgynevezett Hemingway, Ernest Hemingway" - túl nehézkes, nem hangzik.
5. Az idősebb Hemingway figyelte az FBI.
6. Hemingway gondoljuk, hogy a hiánya egy pár jó harcol az évben a „veszélyes” bárki számára.
Mint már korábban említettük a cikk 1950 Ross bemutatja, hogyan Hemingway vett fel kérdését az ő hozzáállása értelmetlen harcok:
Hemingway kaptam egy hosszú, szemrehányó pillantást. „A lányom, meg kell emlékezni, hogy részt venni a harcot, és játszani sokkal rosszabb, mint nem harcolni egyáltalán” - mondta. Továbbá, az író bevallotta, hogy hazatérése után Európában, ő és a barátai már részt sok küzdelem, mert úgy gondolom, hogy feltétlenül szükséges a tapasztalatok egy ilyen párszor egy évben. „Ha túl sokáig nem harcolni, de később, szokatlan, és nem került közel ehhez” - mondta. - „Mi nagyon veszélyes lehet.” Eltörte ki rövid roham a köhögés. „És egy nap” - összegezte Hemingway - „Meg kell harcolni, de nem tudja mozgatni az ujját.”
7. James Joyce kezdődött a harc a bárban, majd az úgynevezett Hemingway.
Könyvében, „Hemingway”, Kenneth Schuyler Lynn idézett író hogyan és James Joyce időt töltött együtt:
„Nem tudtuk csak kimegy egy italra” - mondta Hemingway riporter «Idő» a közép-50-es - „Mint Joyce már felszabadítással vegyenek részt a harcban. Még nem teszik ki az elkövető, ahogy kellene, és már kiabálva: „Gyere, Hemingway foglalkozni vele!”. "
8. Hemingway azt mondta, hogy a szemhéján hihetetlenül vékony, így mindig felébred hajnalban.
Ezen újra megtanuljuk a cikket Ross «The New Yorker», ez az, amit ő írta: „Mindig felébred hajnalban, mert a szemét elképesztően vékony és szem különösen érzékeny a fényre.”
Ő tovább idézi Hemingway szó szerint: „Láttam az összes napfelkeltét, hogy már az életemben, és ez egy jó fél évszázad.” Majd így folytatja: „felébredek reggel, és az agyam azonnal fogadható javaslatokat, az egyetlen módja annak, hogy megszabadulni ez - mondják, vagy írj.”
9. Azt is megjegyezte, a szavak száma írásbeli naponta, egy kartonlapot csatlakozik a falhoz.
Amerikai újságíró George Plimpton megkérdezett Hemingway „Cafѐ Madrid» május 1954. Írásában Plimpton írta:
„Azt mondja, a napi haladást -” nem becsapni magunkat „- egy nagy asztal, húzott egy darab karton dobozok és lóg a falon alatt vadászati trófea - fej gazella. A számok a táblázat mutatja a napi számát írott szó és a változó 450, 575, 462 1250 és a hátsó 512, nagy számok a nap, amikor Hemingway próbáltam dolgozni egy kicsit, hogy ne bűntudatot, elküldte a következő napon halászat a Golf-áramlat.
10. A végén a regény „A Farewell to Arms” lemásolta 39 alkalommal.
Ugyanebben „Cafѐ Madrid» 1954-ben Plimpton tudom Hemingway, hogy ő többször átírta a végén az egyik leghíresebb alkotások.
Plimpton megkérdezte, hogy hány alkalommal Hemingway átírtam, amit az író azt mondta: „Ez a körülményektől függ. Átírtam az utolsó oldalon az „A Farewell to Arms” 39 alkalommal vége előtt kaptam. "
Az újságíró kíváncsi: „Volt valami probléma? Mi okozta az ilyen nehézségek? "
Hemingway azt mondta: „Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő szavakat.”
11. Így Hemingway akarta tölteni az utolsó napokban ...
Egy cikket a «The New Yorker» hivatkozott Hemingway teljes nyilatkozatot arról, hogy ő egy tökéletes nyugdíjazás:
„Azt szeretném, ha én vagyok a régi, így az, hogy egy bölcs öregember, aki nem hagyja,” - mondta, majd megállt egy pillanatra, miközben a pincér előtte egy tál spárga és az articsóka és öntsük „A Tavel”. Hemingway ivott egy korty bort, és a pincér bólintott. „Szeretném látni az új harcosok, lovak, balett, kerékpárosok, nők, bullfighters, művészek, repülőgépek, gazemberek minden csíkok, új kávézók, a leghíresebb kurvák, éttermek, borkülönlegesség, híradók, de a végén nem lett volna írva minderről és line „- folytatja. „De én lenne óriási mennyiségű levelet írt a barátait, és válaszokat kapni tőlük. Szeretném, hogy szerelmes is legfeljebb 85 év, a Clemenceau. De én nem akarok lenni, mint Bernie Baruch. Nem lenne minden alkalommal, hogy üljön a padon a parkban, néha azonban mennék oda, hogy lássa el a galambok, de én biztosan nem viselnek hosszú szakállal, így ez lett volna az egyetlen öreg nem tetszik George. George Bernard Shaw. " Elhallgatott, és beletúrt szakálla elgondolkodva, aztán körülnézett a szobában. „Soha nem találkoztam Mr. Shaw,” - mondta. „Még soha nem volt a Niagara-vízesés. De én részt vett volna a lóverseny egy shaker [fajta ló próba során, amikor a lovas ül egy speciális kétkerekű kocsi]. Itt nem fogja elérni a magasban, amíg meg legalább 75 Aztán megszerzett magam néhány fiatal baseball csapat, tudott, mint Mr. Mack. De nem fogok gesztusok közvetlen csapata a mérkőzés alatt - szünet, hogy úgy mondjam, a hagyomány. Még nem alakított ki, mi lenne értelmes, tudtam, hogy jelezze. Mikor és ez fog történni, én leszek a legszebb halott, mert a Pretty Boy Floyd. Csak a bolondok reméljük a túlvilágon. Ki a fene tud vigyázni az élet a lélek, amikor a kötelessége minden tisztességes ember -, hogy képes legyen elbúcsúzni neki nélkül sajnálja. Hasonlóképpen, ha eladni valamit, de a saját, hogy már nem engedheti meg magának, kérve, hogy amennyire csak lehetséges, úgy, hogy ez volt a legdrágább az összes valaha eladott. Nem olyan nehéz -, hogy meghaljon. " Nevet csendben először, majd hangosan. „Nincs több gond,” - mondja. Egyenes ujjak, Hemingway tart hosszú szál spárgát és tartja unenthusiastically. „Csak a legjobb számunkra nélkül halnak meg is bánta,” - mondja végül.