2. témakör
1. szakasz jellemzői tanulmányok
Célok és edzések
A cél a fegyelem - megalakult a tudás és készségek hatékony keresés és használata információk, támogató oktatási és kutatási tevékenységét végzős hallgatók.
felkészültség követeli a hallgató, hogy elsajátítsák a tartalmát az edzések (előfeltételek)
A lista a tanulási eredmények (tanulási eredmények)
Eredmények tanulmányi fegyelem: a diákok tisztában kell lennie az információforrások és szolgáltatások könyvtárak Oroszország, hogy képes legyen megtalálni a megfelelő információt elektronikus katalógusok ipari ágazat irányába Jogtudományi Science Szentpétervári Állami Egyetem Könyvtár és más könyvtárak, hogy képes legyen megtalálni a megfelelő információt az elektronikus információs források rendelkezésre előfizetés Szentpétervári Állami Egyetem, valamint a Jogi Kar Szentpétervári Állami Egyetem , hogy megértsék a jelentőségét tudománymetriai mutatók hozzáértő végre eredményeit oktatás és kutatás a szabványok szerint eljárva az Orosz Föderáció.
1.4. List és a hangerő aktív és interaktív formái edzések
Minőségének javítása érdekében a fejlődés a fegyelem, az alábbi formában a tanulmány:
- Klasszikus módszerek előadás; mennyiségének tanulmány alanyok természetesen - 6 óra;
- aktív formája tantermi képzések formájában szemináriumok - 6 óra;
- önálló munka a diákok tanulási anyagok - 59 óra.
A kötet a tanulmány alanyok tanfolyam: 71 óra.
Képzések szervezése
2.1.1. alaptanfolyam
1. téma Library Information Resources.
National Library of Russia: az Orosz Nemzeti Könyvtár, az Orosz Állami Könyvtár, az Elnöki Könyvtár. BN Jelcin. St. Petersburg Library: Könyvtár a Tudományos Akadémia, Corporate közkönyvtári hálózat Szentpéterváron. Tudományos Könyvtár. Gorkij Szentpétervári Állami Egyetem és fióktelepe az irányt törvény. Digitális könyvtárak: az orosz és nemzetközi projektekben.
2. téma: Az internet mint jogi információk forrásának.
MFN útmutató jogi források az interneten.
Hivatalos honlapok hatóságok. Sites jogi szervezetek. Jogi portálok (hivatalos internetes portál jogi információk, stb.)
Tudományos nyílt hozzáférésű források (Directory of Open Access Folyóiratok, Social Science Research Network, és mások.).