5 elképesztő dolog, amit megtanultam, utalva az ateizmus, a béke, a The New York Times - minden, ami méltó

Steve Williams (Steve Williams)

„Sajnálom, nem értettem, ki vagy te?” Normális esetben, ha teljesülnek a következő szavakkal vagy kissé gyanús kérdést: „Van egy titkos hódolója az ördög?”. Nem, azok nem vagyok. Én csak egy ateista. Beszéd technikailag, én egy humanista agnosztikus (némi módosítással), de nem volt túl nehéz, ha a kérdések a hit és a közösség -, hogy megakadályozzák ezt, de ez lehetetlen - bejutni kocsmák vagy tárgyalt az asztalnál vacsora közben fél.

Voltam képes megérteni után négy évvel ezelőtt kezdte magyarázni az ateizmus másoknak, és ezzel egy időben kellett kezelni a különböző helyzetben - a meglehetősen eltérően a reakció a hívők és folyamatosan kételkedő egyének kérdésre, hogy hogyan változik a saját elvárásai én hasonló gondolkodású ateisták. Ez ennek eredményeként képes volt megérteni - Bemutatom ezt a listát, abban a reményben, hogy ez segíteni fog néhány józan azoknak az embereknek, akik szeretnének beszélni többet az ateizmus, illetve arra, hogy hozzájárul a jobb megértéséhez, hogy mi teszi az embert nevezi magát ateistának.

1. Az emberek nem veszik észre, hogy mit jelent az ateizmus és így meg kell, hogy folyamatosan megmagyarázni.

Garantálom, hogy ateista magad. Ha keresztény, akkor nem hisz a pogány isteneknek. Ez azt jelenti, hogy nekik, hogy ateista. Ha egy pogány, akkor valószínűleg nem hisznek a koncepció a Brahman (és talán, és úgy gondoljuk, mert a vallás rugalmas - tetszik, akár nem). Azonban az ateizmus egyszerűen vetett hit hiánya. Bizonyos értelemben mindannyian ateisták, de egyesek ateisták nagyobb mértékben, mint mások.

Azonban fontos megjegyezni, hogy különösen az utóbbi években, a koncepció az ateizmus szerzett mást jelent. Az ateizmus ma gyakran tekintik agresszív tudósok próbálják pedig az emberek ellen vallásos hit. Bár sok ateisták, sőt, meg is kell beszélni, hogy miért lett ateista vagy miért vannak, ez elég lehet, hogy ateista, és nem tárgyalja ezt a kérdést, ezért az értéke egy ilyen kiterjesztés nem teljesen pontos. Mindez elvezet minket simán a következő lépésre.

2. Fontos, hogy azonosítható legyen; ez egy választás - akár már készen áll, hogy kifejezzék a szempontból.

Vallás állítja, hogy anélkül, hogy beszéljünk róla. Feltételezzük, hogy a vallási (vagy legalábbis a „szellemi”), mindaddig, amíg nem állítják, hogy az ellenkezőjére. Ennek eredményeként fontos - beleértve ellensúlyozására alattomos behatolás vallási kiváltságok - úgy azonosítható, mint hitetlen mert így küzdenek a gondolat, hogy az alapértelmezett vallás a társadalom előnyére válik.

Például az azonosító magukat ateistának vagy nem vallásos ember semmilyen hivatalos dokumentumok, valószínűleg lehetővé teszi, hogy ezt az üzenetet a kormányok és a zsűrinek, és azokat úgy gondolja, hogy beszélt a hit általános kifejezés, nem igazán veszi figyelembe a jelentős és egyre növekvő számú ember.

A kérdés, hogy te nyíltan beszélni a hitetlenség, egy személyes választás, és mindent meg kell tennie, ateista.

Én azonban mindig is úgy gondolta, hogy ha egy személy, annak ellenére, hogy a nyomást gyakorolt, nem tud tovább hinni a természetfeletti saját szeizmikus flow kérdéses, hogy a kritika, ami elég hívni a bókot. Ennek megfelelően a megközelítés, hogy rendben van, amíg nem kezd el nyomni álláspontjukat a torkunkat. Erre azt lehet mondani, hogy nem láttam áthaladó összes ház ateista, terjed művészien komponált szórólapok érdemeit hitetlenkedve, de ha ez megtörténik, akkor tudni fogja, hogy itt az ideje, hogy ebben az esetben a vezető pozíciót. De amíg én mindezt állami, civil diskurzus barátok között.

4. Túl gyakran hallani a mondatot: „Az ateizmus - a vallás.”

De ez nem lehet, nem igaz? Ez nem lehet definíció szerint. De amikor az emberek ezt mondják, ők tényleg azt jelenti, hogy megzavarja a megjelenése igehirdetés között ateista csoportok, vagy úgy gondolják, hogy az ateisták imádják valami - általában a tudomány. Adtunk ezt a példát, mert ez olyan jó, mint a másik, én nagy tiszteletben a tudományos módszer, az első helyen, mert működik. Szükség lehet egy kis időt, hogy választ kapjak tőle, és mert támaszkodik az állat az ember, a maga módján, talán találkozik egy csomó sötét helyen, de összességében a szókratészi megközelítés dicséretre méltó.

Azonban én nem imádják őt. Ez nem isteni, és nem állítja, hogy figyelembe kell venni tévedhetetlen. Azt lehet nézni a kutatást, amely a tudományos vélemények, és az idő múlásával, a tapasztalatok tettek, nézd meg őket magadnak. Azonban ez a két dolog nem azonos - a tudomány és az Isten. Ezek nagyon távol vannak egymástól.

5. Az emberek azt gondolják, hogy nem kell semmiféle erkölcsi; mutasd meg nekik, hogy miért ez sokat jelent a szabadság.

Ez talán a leggyakrabban használt kijelentés, amikor valaki elkezd beszélni ateizmust. Úgy látszik, egyesek úgy vélik, hogy az ateisták vannak fosztva vallási erkölcsi, a határán válik kannibál megölése gyerekek. Szerencsére ebben az esetben még nem érte el.

Azonban ez nem nehéz belátni (ez a vallás, gyakran kapnak erkölcsi oktatás), hogy e két attitűd összefonódik, jóllehet vallásnak nincsenek speciális hatása morál. Megnyilvánulása a lelkiismerete, és a képesség, empátia, valamint egy szigorú alkalmazása logika ahhoz, hogy választ adjon a legtöbb kérdésre az erkölcs, és esetleg az összes ilyen ügyekben, függetlenül azok bonyolultságát.

Továbbá, én személy szerint úgy érzi, nincs erkölcsi lélegzetelállító. Ez azt jelenti, hogy meg kell gondolni komolyabban, hogy szélesítik a leolvasási és asszimilálni sokkal több dolgot, mint korábban. Éppen ezért a figyelmet én ateizmus hihetetlen, ahogy én gazdagítják, és ezért annak ellenére, hogy néhány negatív jelenségek, úgy vélem, egy nyilvános nyilatkozatot arról, hogy összesen, valamint a hajlandóság, hogy megbeszéljük a ateizmus nagyon hasznos - végső soron nem hitrendszer nem lehet mentességet kritikát, és mi csak erősödni, ha felismerik.

Egy hiba lépett fel. Kérjük, próbálja meg újra később.

jelszó visszaszerzés küldött utasítások

Szívesen.

Szívesen.

Profil törlése Biztos benne, hogy törli a profilt?

Az a tény, hogy a felhasználó bejelentkezik a RIA Novosti weboldalak, egyetért azzal, hogy ezeket a szabályokat.

Felhasználó köteles nem sértik a vonatkozó törvények az Orosz Föderáció.

Felhasználó köteles tiszteletben tartja más megjegyzésírók olvasók és magánszemélyek hivatkozott anyagokat.

Kapcsolódó cikkek