Leírás előadások (1818 -1883) „Mi továbbra is a dián
„Mi lesz a harcot az orvos ...” Az arisztokrácia P. Kirsanov ellen nihilizmus Bazarov „Nem akarom, hogy átok Bazarov vagy lelkesíti? Nem tudom ezt, mert én nem tudom, hogy szeretem, vagy utálni! Ennyit trend! „(Egy levél AA Fet) Mi az alapvető társadalmi konfliktusok középpontjában a regény? Mik az első benyomások által alkotott Bazarov és Kirsanov egymásról? Annak alapján, amit ők merültek? Tudom, ha bármit Bazarov az embereket, akik látogatóba?
Pavel Petrovich Kirsanov „rövidre nyírt ősz haj csillogott sötét csillog, mint az új ezüst; arcán, epés, de ráncok nélkül, pontos és rendkívül tiszta, mintha faragott egy vékony és könnyű véső, és megmutatta nyomait kiemelkedő szépségű; Ez különösen jó fényt, fekete mandulavágású szemek. Az egész megjelenése, elegáns és nemes, megtartotta fiatalos karcsúsága és arra törekszik felfelé, távol a föld, amely általában eltűnik húsz év után. " Milyen jellemzői Pavel Petrovich Kirsanov karakter lenne hívni, miután elolvasta a leírást egy portré? Arisztokrata finomítás az íz, a törekvés a dendiség és keserűség jellegű; avítt és értelmetlenségét arisztokrácia megragadja a szemet. Azonban ez nem bűn, ha a mély természet mögött a szép megjelenés. Az egész kérdés, hogy túlzó a figyelmet Pavel Petrovich a ruháit.
Mit tudsz mondani a Nikolai Petrovics Kirsanov? Úgy néz ki, demokratikusabb, ez nem zavar poros ruhát, de még mindig „kabát és kockás nadrágot.” helyett „kapucnis rojt.” Bazarov látta kedvesség és félénkség. A leírás szerint az ő korábbi, azt látjuk, hogy ő próbál lépést tartani a század.
Ideológiai konfliktus a regény „Apák és fiúk”, a fő vonal a viták: - az a hozzáállás, hogy a nemesség, az arisztokrácia és annak elveit (X. fejezet); - az az elv nihilisták tevékenységek; - a kapcsolat az emberek; - véleményét a művészet és a természet.
„Rotten arisztokrata sznob ...” „Az arisztokrácia, Libéria ism, haladás, elvek, hány külföldi és haszontalan szavak! nem kell az ajándék az orosz paraszt. " ”... te tiszteletben magad, és ülj vissza; mi az ebből származó előnyöket. „A kapcsolatban a nemesség, az arisztokrácia és annak elveit (X. fejezet)
„A versek olvasta hiába ...” (IV) «tisztességes vegyész húszszor hasznosabb, mint minden költő” (VI) «... látom olvasás Puskin ... Magyarázd el neki, kérem, hogy értéktelen. Végtére is, ő nem fiú, itt az ideje, hogy kilép az ostobaság „(X. fejezet)« Rafael nem ér egy garast „(X. fejezet) viszonyára art
„A természet nem a templomban, hanem a műhelyt, és chelo- században munkás” (IX) «És a természet értelmetlen? „(IX)« Ne szimpatizálnak természet .... „(XI)« Már este volt; A nap eltűnt egy kis nyárfa liget, fekve egy fél mérföldre a kertben: az árnyék az ő végtelenül húzta a fix mező ... „(XI)« Csakúgy, Istenem »- Nyikolaj Petrovics gondolta, és a kedvenc verseket jött a száját ...« ( XI) Rólunk jellegével kapcsolatban
Házi feladat: 1. Read XII-XIX az új "Apák és Sons." 2. Jelölje hivatkozások a szövegben. megmagyarázni a hozzáállása a főszereplők (PP, NP és Arkagyij Kirsanov Bazarov Odintsov, Katie, dísz, Princess R.), hogy szeretik, és a helyére az emberi életben.