6 Tippek az Iman lány újratöltésére
Az élet tele van felfelé és lefelé, és az utolsó komolyan súlyosan károsítja a hangulatunkat. Ugyanakkor vannak egyszerű, de hatékony módszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy legyőzze az ilyen hanyatlás időszakát. Íme néhány tipp, amellyel frissítheted az Imant.
1. Újra el kell kezdeni az elhatározást
Természetesen gyakran hallottál: létezne vágy, de egyfajta út. Bár ez triviálisnak tűnik, a valóság az, hogy semmi sem változik, amíg nem cselekszel.
Minden veled kezdődik: aktív akarsz lenni - és te fogsz, és semmi nem fog megállítani, insha Allah. Csak töltse elhatározta, hogy nem zavarják a rövid távú vágyak, kérje a duó, hogy segítsen elérni a kitűzött célokat - és meglátod, minden rendben lesz, ahogy szeretné, és még jobb, segítségével Allah!
2. Ne imádkozz az imádságtól
Bármi történik is, még akkor is, ha nem tudsz koncentrálni imádság közben, ne hagyd abba! Különösen saláták fajr és isha. Abu Hurayrah, legyen Allah elégedett vele, azt jelentette, hogy Allah Küldötte, Allah béke és áldása vele szemben, azt mondta: "A legnehezebb imák a hipokrita isha és fajr. Ha csak tudták volna, hogy mit veszítenek, inkább el fognak jönni hozzájuk, még akkor is, ha térdre kúsznának "[Al-Bukhari és muszlim].
Senki sem akar álszentsége. Ne feledje: nem te vagy közülük, próbálsz visszatérni a korábbi énedbe. A dolgok sorrendjében néha pihenhet a különböző tevékenységekből, hogy új erővel dolgozzon, de legyen óvatos - ne hagyja el a kötelezõt. Soha!
3. Nyissa ki a Koránt bármelyik oldalon, hogy megtudja, hogy Allah, Szent és Nagy szeretne elmondani
A Korán minden léleknek tápláléka, a szív világossága és a közvetlen út vezetése. Allah, Szent és Nagy azt mondta: "Bizony, ez a Korán jelzi a legmegfelelőbb utat." A Korán, a Szura 17 al-Isra "The Night Passage", vers 9.
Amikor úgy érzed, hogy elveszíted az energiát és a termelékenység kezd csökkenni, akkor azonnal forduljon a Koránhoz - és találsz kiutat. A Korán megmagyarázza, hogyan kell feltölteni Imant. Amikor kinyitod, olvasd el legalább egy verset és keress útmutatást ebben a versben - útmutatás van a Korán minden versében.
4. Beszélj egy jól ismert vallásos emberrel.
Allah SWT mondta: „Mondd:„Ha a tenger volt tinta a szavak az én Uram, én elfogyott volna a tengerbe, mielőtt elfogy az Úr szavait enyém, akkor is, ha még egy ilyen”" A Korán, Surah 18 Al -Kahf "A barlang", ayat 109.
Allah tudását semmi sem korlátozza, ahogyan ezt a példában magyarázta. Néha a Koránban vagy a Sunnah-ban egy olyan szóbeli tanácsot szeretnénk találni, amely megerősítené a hitünket, és nem találjuk meg, talán azért, mert még fiatalok vagyunk és sokat nem tudunk.
Egy bölcs vallásos emberrel beszélgethetünk egy rövid utat, ahova magunk is nagyon sokáig utazhattunk volna. Egy ilyen beszélgetés segít megérteni, hogy pontosan mit kell tennünk annak érdekében, hogy ismét elinduljunk.
5. Válassz egy véletlen napot a böjtre és a jó cselekedetekre
Mint bármi más módon sem imádkozni Allah, ő Szent és Nagy, az éhezés különleges szellemi tisztaságot ad.
Sok muzulmán gyorsul a Ramadán hónapjában, és amikor elhagyja, várják a következőt, hiányzik ennek a rendkívüli tisztítási lehetőségnek. Muhammad ibn Abdullah ibn Abi Yaqub átment a Raja ibn Hive hogy Abu Umaamah azt mondta: „Azért jöttem, hogy Allah, és megkérdezte:” Mondd meg nekem valamit, amit tanulhattam tőled. " Azt válaszolta: "Gyors, nincs ilyen" [Sunan an-Nasai]. A poszt kiválóan ösztönzi Imant, különösen ha jó cselekedetekkel jár.
Próbálj meg segítséget nyújtani azoknak, akik kérhetnek Allahot, reményt adhatnak azoknak, akik elvesztették, és mosolyognak a szomorúakra. Elképzelhetetlenül elégedettségérzés, amikor böjtölsz, és a nap végére fáradtságod van, segítesz másoknak. Próbálja ki!
6. Olvassa el a Paradicsomot, képzelje el
Az életbe vetett hithez ragaszkodva, képzelje el a jutalmat az alábbiak szerint: képzeld el a Paradicsomot.
Képzeli el a folyó és paloták, találkozzon a prófétákat és a nagy múltú muszlimok az igazak szeretteiket, akik elhagyták ezt a világot, elképzelni az életet betegségek nélkül, hogy szükség van valami a harcot, vagy fizetni, elképzelni, végül milyen jól nézel ki, a sha Allah !
Abu Hurairah mondta, hogy a Próféta azt mondta: „Allah azt mondta:” Én már elő az én igaznak rabszolgák ilyen szép dolgokat, amelyeket nem látott az egyik szemét, ami nem hallott senki füle, és az emberi szív nem tud gondolni, hogy „[Al -Buhari]
Ez a csodálatos ígéret nem nagy motiváció, hogy lelkesedést adjon neked, és nem ösztönöz arra, hogy még többet tegyen?
És végül, ne felejtsétek el, hogy Iman bukásának időszakai egészen normálisak, és mindenkinek van. Tekintettel a fenti tippekre, jobban tudsz megbirkózni velük.
A legfontosabb dolog az őszintén kíván változtatni, és nem csatlakozik a jelenlegi állapothoz.
Fordított kifejezetten a magazin "muszlim" a productivemuslim.com