1 Független riasztóberendezés a peugeot 307-en

Egy évvel ezelőtt önállóan telepítettem a riasztórendszert az induló Starline A91 párbeszédablakkal az autóomon, és nyilvánosan megígérték, hogy elmondja az öntelepítés minden árnyalatát. Megígértem, mint tudják, három évig vár. De úgy döntöttem, hogy ez túl sok, tehát egy évvel később, azt hiszem ideje megosztani a felhalmozott tapasztalatokat :)

Miért van ez a riasztórendszer? Először is, ez a legalacsonyabb árat, interaktív kódot, és a bíróság a válság, meg kell menteni :) Másrészt az is, már telepítve van az előző autó, és elégedett voltam vele, mert soha nem hibás, rendszeresen azt indul az autó a hideg időjárás, és a bot kifogott minden ésszerű távolság és bármilyen környezetben (szemben a Tomahawk, amit már korábban).

Az epikus első részében elmondom az autóját az indításgátlóról. Azok számára, akik nem ismerik: általánosságban az indításgátló egy olyan autóban, ami nem engedi, hogy az autót csak a benne előírt kulcsokon kívül indítsa el.

De hogyan csinálja, kérdezed? Ez egyszerű. Az átlagos autó tulajdonos, általában a kulcs két. Mindegyikben van egy chip. Ez így néz ki:

A chip, amely kiszállt a kulcsból

Az indításgátló antennája a gyújtás zár körül van. Amikor a kulcsot a gyújtáskapcsolóhoz kapjuk, az antennát használó vezérlőegység nagyjából elmondja, hogy mi van írva ezen a chipen. És ha ennek a chipnek a címkéje megegyezik az autó állandó memóriájában tárolt adatokkal, akkor az autó elindulhat. Ha nem a vezérlőegység "nem ismeri fel" a kulcsot, vagy általában nem lát semmit, akkor az autó nem indul el.

Valójában az a probléma, indítás, ha van egy indításgátló, hogy a slusszkulcsot idején elindítása tehát nem mint már tudjuk, az antenna nem látja az ismerős chip, ami azt jelenti, hogy a gép nem ad okot arra, hogy indítsa el a motort. Az indítómotor lesz olajozva, de a motor nem indul el, mivel sem a gyújtás, sem az üzemanyag nem kerül szállításra.

A probléma megoldásához egy "teljes idejű indításgátlóval" ellátott eszközt hoztak létre. Felesleges készülék borzasztóan egyszerű pénzt fizetni érte (és a pénz sosem elég), így ez a saját kezét :) Ehhez szükségünk van egy normál autó relé 1-12 V 5 csapok és betétek (elérhető auto üzletek és rádiók) , és a leggyakoribb vezeték szigeteléssel, amely a kar alá fog esni.

Relé cipővel és vezetékekkel

Szóval, kezdjük el. Szükségünk van egy kulcsra. Két lehetőség közül választhat, amit akarunk:
1) Vegye ki a második (felesleges) kulcsot, és húzza ki a chipet. Az út rossz, hogy most már nem indíthatsz ilyen kulcsot. Valójában 1 munkakulccsal rendelkezel. De, mint a vigasztalás, ez bezchipovy kulcsot lehet használni, hogy nyissa meg a gáztartály, zárás a kesztyűtartóban vagy az utasoldali légzsák kikapcsoló kapcsoló :) By the way, ha elkezd az autó jelző fény, majd helyezze ezt bezchipovy kulcsot és zavedonnom dviglov hajtókar fel, hogy kapcsolja be a gyújtást, az autó csendesen működik az autorun letiltása után, nem zuhan. Nos ez egy lehetőség a kraynyak :)
2) A második út több műveltség. A peugeot alatt egy chipet vásárolunk a kínaiakról az alibabáról vagy a helyi autógyártókról, és a Lexi-t harmadik kulcsként programozzuk (kóddal ellátott kártya szükséges, ha nem áll rendelkezésre, a kereskedőtől rendelhető). A módszer jó mindenki számára, de meg kell összetéveszteni :)

Amikor a chip velünk van, tegye a következőket. Távolítsa el a fedelet, a kormányoszlopról két vezetéket talál a gyújtás zár antennájából. Vágtunk egyet. És összekötjük a relét a következő séma szerint:

Házi készítésű indításgátló csatlakoztatási sémája

A forgócsiga körül 4-5 fordulattal a legelterjedtebb huzal, a készletből kivont bármelyik vészjelzést a riasztásra is felveheti. Ami az ábrán "mínusz indításkor" szerepel, a "Starlight" ("Starlight") "kilépés az indításgátló bypass modulhoz (-)". A gyújtáskapcsoló + 12V-ot a BSI-től a gyújtózárig húzódó vezetékekből lehet elvezetni :) Az összes csatlakozás forrasztva van, vagy a szokásos "minőségi" csavart vezetjük. Túl lusta vagyok a forrasztáshoz, ezért csak sodrott, és becsomagoltam a szalagot.

Mindezek a gazdaságok rejtve valahol a műszerfal alatt, így senki sem találja meg :)

Ezután összekapcsoljuk a jelzőegységet, ellenőrizzük, örülünk. Erről részletesebben később fogok írni a második részben.

Kapcsolódó cikkek