5 - Taníts meg szeretni - yulia snegova - az otthoni könyvtárod
Lisa lenyomta a harangot, anélkül, hogy izgatott volna.
- Helló - mondta nyugodtan Olegnek, aki kinyitotta, és megjegyezte magában, milyen gondatlanul öltözött, rosszul borotvált, ahogy a térdén lógó nadrágja leesett.
- Hello - válaszolta bizonytalanul.
Most Liszával kötötték át a helyeket. Nyugodt volt, üzletszerű, és zavart volt és aggódott.
- Legalább figyelmeztettél volna rá, tisztítom meg - motyogta, és hagyta Lizát a lakásba.
- Semmi - mondta Lisa, és belépett a szobába.
Valóban fenomenális rendetlenség történt itt. A földre zúzódott a por, a dolgok bárhová dömpingeltek és ami a legfontosabb - szag. A száraz ruhák szeszélyes szaga, a cigaretta csomók és a mosatlan ételek. Lisa összevonta a szemöldökét.
"Milyen boldogság, hogy akkor hagytam őt!" - gondolta könnyedén.
- Ülj le - ajánlotta fel Oleg.
Lisa gyanakvó foltokkal bámult a székre, és visszautasította.
- Üzleti vagyok - kezdte, és nem engedte, hogy kereste. - Szükségem van a válásra. Házas vagyok.
- Így van - válaszolta Oleg, és hangja dühös lett. - Természetesen nem kell többé, vagy inkább nem én, hanem a lakásom, a tartózkodási engedély útlevelében lévő bélyegző, a házas asszony státusza. Minden, popolzovalas, tudod dobni.
"Aki használta!" - kiáltotta Lisa.
Oleg megborzongott, nem számított arra, hogy az ex-felesége, akit mindig csendes és rémültnek ismert, képes volt felállni.
- Te vagy - folytatta Lisa a támadást -, használta engem, mint egy gépet, mint egy élelmiszer-feldolgozó, akivel szintén szexelni tudsz! És ugyanakkor soha nem gondoltam rám, hogy én is érzek valamit. Ön csak megerőszakolt engem minden alkalommal, követelt ételt, tiszta ruhákat ... És én még azt sem tudtam képzelni, hogy vágyak, gondolatok és félelmek lennének. Nem törődtél velem. Nem mehettél sehova velem. Nem így van?
Oleg idegesen felgyújtott egy cigarettát.
- Azt hittem, csendes, otthonos lány volt. Hogy normális életet fogunk élni velünk, otthonos otthonunk lesz. Mi a baj az ilyen vágyakkal? És ön, kiderült, valamilyen kérés. Minden nem elég neked. És az ágyról ... hibáztatom, hogy féltem tőlem? Próbáltam ... Ha nem tetszett neked valamit, akkor beszélhetnél velem.
- beszélni! Lisa felháborodottan felsóhajtott. - Igen, vagy aludtál, vagy sietett munkához. Még soha nem volt időd velem. És akkor kezdett felkelni. Ez a te okos féltékenységed. Ön tekintett minket a tulajdonodra, amelyet tetszésed szerint eldobhatsz!
- De ahogy az élet megmutatta, hiába sem vagyok féltékeny. Gyorsan megtalálta a helyettesítőt. Ki ő? Minden gazdag üzletember?
- Nem számít. Szükségem van a válásra, csak azért jöttem erre.
- És ha nem adom neked? - Oleg összeszűkítette a szemét.
- Igen - mondta Lisa határozottan -, hogy sehová se mehessen el. Mindent megtudtam. Mivel nincsenek gyermekeink, csak egy vágy elegendő a válásomhoz. És ha nem jön a nyilvántartó hivatalhoz, akkor a bíróságon kell válnunk. Ha nem jársz bíróságra, akkor idézéssel kell idéznie. Valóban meg kell pletykolni a drága munkádban, hogy a felesége téged hagyott benned, és hogyan rejtőzött el a bíróságtól, csak hogy nem adjon neki válást? Nem gondolod, hogy ez a karriered szenvedne?
- Rendben - mondta Oleg fáradt hangon. - Tedd meg, amit akarsz, váljon váljon, házasodjon meg. Azt hittem, hogy hálás lennék nekem, hogy elhoztam a fővárosba, és te ...
- Igen, hálás vagyok neked - felelte Liza őszintén -, ha nem neked lenne, akkor nem voltam Moszkvában. És ha nem viselkedtek olyan rosszul, sokáig szenvedtem volna, és nem találkoztam olyan emberrel, akit nagyon szeretek. Tehát köszönöm! Holnap találkozunk a jegyzékben, három órakor. Remélem, eljössz. Minden a legjobb.
Lisa elment, és Oleg még mindig azon töprengett, vajon miért van ilyen fémes hangjegye a hangjában, egy üzleti hang és egy ilyen nyugodt, könnyű járás.
- Ó, nem érdekel. - Úgy döntött, nem szakítja meg a fejét, és felmászott a hűtőbe, ahol egy üveg vodka indult. "Mindig tudtam, hogy minden nő prostituált."
A jegyzékben Oleg megjelent a kijelölt időpontban. Gyorsan vezette őket. Lisa Katya tanácsával és segítségével még bizonyítékot szerzett róla, hogy terhes, és a legutolsó érvként a Oleggel folytatott vitában gondoskodott, de a bizonyítványra nem volt szükség. A válásért Lisa maga fizetett, vagy inkább fizetett Jose-nek. Találkozott Lizával az eljárás befejezése után. Liza szabadon és boldogan kijött a szürke szürke épületből, és rohant a szeretett nyakához. Oleg komoran nézte ezt a jelenetet.
- Tehát tudtam, hogy találtam meg egy grúzot - mondta csontos fogakkal.
Ezek voltak az utolsó szavak, amelyeket Liza hallott tőle. Soha többet nem látta.