25 A zavartság legbölcsebb idézetei - boldog nő
Konfucius (valódi név - Kun Qiu) rendes ember volt, de tanítását gyakran hívják vallásnak. Bár a teológiának és a teológiának a konfucianizmushoz hasonló kérdései egyáltalán nem fontosak. Az egész tanítás az emberi-emberi interakció erkölcsi, etikai és életparaméterén alapul.
Ő volt az első, aki az erkölcsi és harmonikus társadalom felépítésének ötletét javasolta. És az ő etikájának aranyszabálya így hangzott: "Ne csinálj egy másikat, amit nem akarsz magadnak". Tanítása olyan széleskörű választ mutatott az emberek között, hogy államszinten ideológiai normaként fogadták el, és csaknem 20 évszázadon keresztül népszerű maradt.
Tanulságai egyszerűek a megértéshez minden egyes ember számára - valószínűleg így inspirálnak:
- Három út vezet a tudáshoz: a meditáció útja a legelõnyösebb ösvény, az utánzás útja a legegyszerûbb módja, és a tapasztalat útja a legkeserõbb út.
- Ha utálsz, akkor legyőzted.
- Egy olyan országban, ahol van rend, legyen bátor mindkét fellépésnél és beszédnél. Olyan országban, ahol nincs rend, legyen bátor akcióban, de figyelemmel.
- A bosszú előtt két sír van.
- Adj útmutatást csak azoknak, akik a tudást keresik, felfedik tudatlanságukat.
- A boldogság az, amikor megértettetek, nagy boldogság, amikor szerettek, igazi boldogság az, amikor szeretsz.
- Valójában az élet egyszerű, de tartósan bonyolítjuk.
- A kis dolgok inkontinenciája nagyszerűen elpusztít.
- Csak amikor a hideg jön, világossá válik, hogy a fenyők és a ciprusok az utolsóak, hogy elveszítsék a ruhájukat.
- Az ókorban az emberek nem szeretett sokat beszélni. Szégyennek tartották maguknak, hogy nem tartják magukat a saját szavaikkal.
- A tippeket cseppekkel vesszük, de vödrökkel adjuk el.
- A drágakő nem csiszolható súrlódás nélkül. Emellett egy személy nem tud sikeresnek lenni anélkül, hogy elegendő számú nehéz kísérlet lenne.
- Egy nemes ember követel magának, az alacsony ember követel másoktól.
- A rossz szokások leküzdése csak ma, és nem holnap lehet.
- Három dolog soha nem tér vissza - az idő, a szó, a lehetőség. Ezért: ne veszítse el az időt, válasszon szavakat, ne hagyja ki a lehetőséget.
- Válaszd ki a munkádat tetszésednek, és egyetlen napot sem kell dolgoznia az életedben.
- Nem vagyok ideges, ha az emberek nem értenek meg engem, ideges vagyok, ha nem értem az embereket.
- Próbálj meg legalább egy kicsit kedves lenni, és látni fogod, hogy nem lesz képes rosszat tenni.
- Az ősi időkben megtanulták az embereket, hogy javítsák magukat. Most megtanulják mások meglepetésére.
- Átkozhatod a sötétséget egész életedben, vagy egy kis gyertyát gyújtasz.
- A szerencsétlenség eljött - az a személy teremtette, a boldogság jött - a személy megnőtt.
- A szépség mindenben van, de nem mindenki láthatja.
- A nemes a lélekben nyugodt. Egy alacsony ember mindig aggódik.
- Ha hátat nyagatsz, akkor előre vagy.
- Nem olyan jó, aki soha nem esett, de nagyszerű - aki elesett és felkelt.