35 éves vagyok igazán egy gyerek
Készítette: Ksenia Medvedeva
Gyakran elmondjuk magunknak, hogy egész életünk előttünk van. Így a gyerekek várhatnak. De 35-40 évesen elkezdünk tisztán hallani a biológiai óra ketyegését, és felmerül a kérdés. "Egy este hazatértem, és rájöttem, hogy elfogyott a tabletták. Futottam a gyógyszertárba, aztán egy másikba, régóta rohantál körbe a körzetben ... És abban a pillanatban, amikor fizetni kellett a vásárláskor a pénztárnál, megkérdeztem magamtól: mennyivel többet fogok csinálni? És miért? Hogyan fog az életem? És ha akkor sajnálom? "- emlékszik vissza a 39 éves Galina.
Félelem, hogy az idő elfogy
"Soha nem gondoltam a gyerekekre" - ismerte el a 36 éves Anastasia. - Sok regény volt, és most emberrel élünk, és jól vagyunk. Mindig azt gondoltam, hogy a családnak még van időm. Egy évvel ezelőtt olvastam, hogy negyven után nehezebb lesz elképzelni egy gyermeket. És akkor féltem. Végül is négy év telik el gyorsan. Marina Shalimova szülész-nőgyógyász szerint "35 év alatt a fogamzási lehetőség nagymértékben csökken a 20 évhez képest. És a 40 esély még kevésbé, a modern tudomány minden ígérete ellenére. "
Belülről a nők jól ismerik a kor megközelítését, amikor döntésre van szükség. Rendszerint sok kérdésük van: az élet értelméről, arról, hogy milyen választási lehetőséggel kell számolnia, miért ... Bármelyik választás magában foglal bizonyos következményeket, amelyek egyébként megváltoztatnak minket. Ráadásul gyakran a tudattalan mélységéből kiderül, hogy ha nem születünk gyermeknek - nem tekintjük teljes egészében nőknek. Akkor miért veszítünk el a választás előtt?
A tudat blokkjai
A gyermek születése hatalmas felelősséget jelent, egy olyan változás, amely befolyásolja az egész életét. Ez azt is jelenti, hogy a szabadság elvesztése, a karrier szakadása, a jövedelem éles csökkenése van, hiszen, amint azt magunknak mondjuk: "Tudja-e, mennyit költ a gyermek születése?". Racionális, jól megalapozott kérdések. "Próbáljuk megfejteni őket" - javasolja Marosier Tosi. - Ha mindez "későbbi elhalasztás" ürügyként szolgál a saját "egészséges vágyak" elrejtésére és semmi másra, az az áhított gyermekről szól. A legfontosabb probléma az, hogy elismerd magadnak, hogy ez nem mindig könnyű, mert ez a vallomás szembesül az anyákkal született nők hosszú, végtelen történetével. Ezért a bűntudat és a bűntudat érzése. " Ugyanakkor a gyermek kielégíti más igényeket is - így folytatjuk családunkat, továbbadjuk tapasztalatunkat, tudásunkat, életünk létezését azokon a gyerekeken keresztül, akik halálunk után képviselnek minket, ami meghosszabbítja az emlékünket.
Az én érzékelésének változása
Természetesen nehéz, bár nem is olyan érezhető először, a gondolatmenet elkerülhetetlen változásai. Az esztétikai értelemben vett test megváltoztatásának gondolata nagyon erős hatással van ránk. Van egyfajta öngyilkosság, félelem a saját elcsábító képességétől, amely egy ideig eltűnik (és sokan azt hiszik, hogy örökké). Ehhez hozzátette a szülés szenvedését, a fájdalmat, általában minden olyan fizikai, érzelem nélküli kezdethez kapcsolódóan, amely ellentétben áll azzal a felfogással, hogy olyan nő, aki a jelen pillanatig nem érzékelte magát potenciális anyának. A legfőbb félelem az, hogy születéskor örökre anyasággá válhatunk, felszabadulhatunk egy gyermekben, elveszíthetjük magunkat.
Partner keresése
Igen vagy sem. gyakran dönt
Az, hogy kedves a partner, mi az, ami a sok sikertelen anyaságról szól, vagy a gyerekek szándékos elhagyására. "Nem tapasztaltam drámát az" üres fészek "kapcsán. De ragaszkodott hozzá. Végül feladtam. Szeretem a gyermeket, de néha nem tudok gondolni a munkára, amit el kellett hagynom, és a régi életemről - ragyogónak és teljesnek. És én sem tudom kímélni - mondja Valentina, 45. De a 41 éves Oksana másik története: "37 éves koromban szó szerint könyörögtem. Semmi sem történt, nem látta, hogy nincs szükség gyermekekre. Az ok egyszerű - az első feleségétől szintén gyerek volt. Én lemondtam magamról. De aztán megbántam, és elszakadtunk. Azóta szívem melankolikus és üres. " Ez az, ami a zuhany alatt van. Ez egy nagyon jó szó. A válasz magunkban, a lelkünkben van. A külső konvenciók ellenére elégséges annak biztosítása, hogy a döntés helyes, a választott kettősség ellenére, és úgy érzi-e, hogy képes vagy rá, vagy sem. Függetlenül a végeredménytől.
A gyerekek mindent megtesznek, és nem adnak semmit cserébe. A boldogság mellett
Ülések a barátaival és a felek baráti bárjában, színházi előadások és labdarúgó-mérkőzések, vacsora a finom éttermekben, fitnesz klubok képzése, egy másik felsőoktatás és hihetetlen karrier ... Vannak gyerekei? Ezután felejtsd el a fentieket.
20, 30 vagy 40 évig gyermek születése. Mi változik?
Hogyan fejlődött ki az élet, ha a gyermeked megjelent. tíz évvel korábban? És ha sokkal később? Vagy inkább gondtalan vagy nyugodtabb vagy éppen ellenkezőleg, nehezebb lenne? A szakértők magyarázata és Olga története, az anyaság három korszakában haladtak át.