9 Rajzok az LSD alatt

9 rajz az LSD számára

A kísérlet része volt az amerikai kormány kutatási programjának, amely megváltoztatta a psziché a múlt század végén. A művész egy LSD-25 adagot és egy ceruzával és tollal ellátott dobozt kapott. Meg kellett rajzolnia egy orvost, aki beadta.

Az első mintázat az első adag (50 μg) után 20 perccel elkészült:

A megfigyelő orvos azt írja - a páciens faszenet húz.
A páciens szerint: "Az állapot normális, eddig nincs hatása"

Az első adag után 85 perccel és a második adag után 20 perccel (50 μg 50 μg):

A beteg eufórikus.
"Olyan világosan látom, olyan tisztán, ez az, te vagy, mindennek van egy kis problémája a ceruzával, mint ahogy a sajátja."

2 óra 30 perccel az első adag után:

A beteg nagyon koncentrált a rajzban.
„Körvonalak tűnik normális, de nagyon élénk - minden folyamatosan változik a színe kezem követnie kell a jelenlegi erős vonalak úgy érzem fejemben ömlik az aktív testrész -... kezemben, könyök a nyelvem.”

2 óra 32 perccel az első adag után:

A beteg lelkesen vonz.
"Megpróbálok egy másik rajzot készíteni, a modell rendben van, de a rajtam nem." A kezem meglepően megváltozik: "Ez a rajz nem különösebben jó, nem?

2 óra 35 perc az első adag után:

A beteg gyorsan rajzolja a következő képet.

"Egy mozdulatot fogok húzni anélkül, hogy megállítanám, egy sort, különválás nélkül!"
Miután a rajz befejeződött, a beteg elkezd nevetni, majd valami a padlón félri.

2 óra 45 perccel az első adag után:

A beteg megpróbál beszállni a festék dobozába, és izgatottan él. Lassan reagál egy olyan ajánlatra, amely többet fest. Alig beszél.

"Ya, minden megváltozott ... hívják ... az arcod ... rángatja ... ki az .."
A beteg halkan zörög egy dallamot. Most temperát húz.

4 óra 25 perccel az első adag után:

A beteg a kölykökbe költözött, ahol kb. 2 órán át feküdt, kezét a levegőbe mozgatta. Hirtelen magabiztosan visszatért az asztalhoz. Tollal és akvarellel kezdett rajzolni.

"Ez lesz a legjobb rajz, szinte az első, csak jobb. Ha nem vagyok óvatos, elveszítem a mozgásaimat, de ez nem fog megtörténni, mert tudom. (sokszor megismételte).

A páciens a legutóbbi néhány ütést hajtotta végre, a helyiségben előre-hátra.

5 óra 45 perccel az első adag után:

A beteg tovább folytatta a szobát, és átjárta a helyet komplex pályák mentén. Egy óra és fél telt el, mielőtt leült, és újra rajzolni kezdett.

"Úgy érzem, térdek újra, azt hiszem, a gyógyszer megáll, ez egy nagyon jó rajz - ez a ceruza nagyon nehéz megtartani." - (a kezében egy pasztell kréta)

Nyolc órával az első adag után:

"Erről az utolsó alakról nem tudok mondani, rossz és nem érzem érdeklődést." Haza akarok menni. "

Kapcsolódó cikkek