12 Gadgets, amelyek segítenek, vagy akadályozzák az úton, autó magazin, technohyd
"Yeshin macska, nem látod, hová megy. Nem volt ott egyszerre utak! "-" Nos, a navigátor azt állítja, hogy van út. "-" Igen, itt van egy navigátor, és hagyja el innen és húzza ki. "Ismert párbeszéd?
Gyakran vicces, hogy segítsen nekünk az úton, csak az úton, és ez nem is beszélve a szélsőséges esetben, ha minden a szélvédő vastagon tarkított tabletták, navigátorok, rögzítők, radar detektorok és más létfontosságú elemek.
Azt javaslom, hogy megpróbálj megérteni a modern autóipari elektronikát, hogy megtudd, milyen hasznos egy adott eszköz. Azonnal foglaljon helyet: Nem vagyok rajongója a különféle gizmosoknak, és talán a kritikám kissé kemény lesz. Köszönet a bőséges dicséretért, a producerek és az eladók lelkesen éneklik, de véleményem szerint az egészséges kritika nem elég. Nos, próbáljuk kitölteni a szakadékot.
A GPS / Glonass modulral rendelkező navigátor vagy tabletta egyike azoknak a kevés eszközöknek, amelyeket készen állok felismerni az egyes illesztőprogramok arzenáljában.
Az előnyökről röviden próbálkozom: a legfontosabb feladat az A ponttól a B. pontig a legmegfelelőbb útvonalon keresztül juthat el (lehet választani egy karaktert - rövidebb, gyorsabb, aszfalt mentén stb.). További funkciók - a közlekedési eseményekről való jelentéstétel, forgalmi információk és időjárásjelentések készítése (SIM-kártyával rendelkező modellek esetén), tájékoztassa a tulajdonosot a legközelebbi szervezetekről és érdekes helyekről. A forgalmi statisztikák gyűjtésének nagyon érdekes funkciója: a navigátor kiszámítja az átlagsebességet, az utazási időt, a megtett távolságot, a mozgás nyomvonalát, és a tengerszint feletti magasságot is. Véleményem szerint nagyon kellemes a nyaralásból való visszatérés után a kollégáknak büszkélkedhet: "Nézd, mennyit utaztam". Az egzotikus funkciók olyan szolgáltatásokat tartalmaznak, mint a geocaching. ott, ahol nem lehet navigátor nélkül.
hiányosságokat
Nos, most a negatív árnyalatokról, hogy figyeljünk arra, hogy mi a tapasztalatlan vezetők, különösen a nagyvárosokban. A saját tapasztalatból tudom, hogy a navigátor nagy akadályt jelent a kezdő számára. A vezetési gyakorlat kezdetén egy pár hónapig megkérdeztem a navigátort egy baráttól, hogy megtanuljak vezetni.
Tehát Moszkvában csak akkor kezdtem el navigálni, amikor visszatértem a modult a tulajdonosnak.
Az a tény, hogy egy személy alapvetően lusta, és ha valami felszabadítja őt valamilyen kötelezettségből, testünk teljesen kikapcsolja a folyamat nyomon követésének funkcióját. Nem fogod megtanulni a navigálást addig, amíg meg nem csinálod magad. Teljesen bíztam a navigátorban, ismételten bajba kerültem, ami a valóság térképeinek ellentmondásaihoz kapcsolódik, vagy ami sokkal rosszabb, zavart a képernyőn, vészhelyzeteket teremtett.
Nagyon ajánlom, hogy ne használja a navigátort kezdőknek, helyesebb lesz egy útvonal indítása az indulás előtt, és próbálja megjegyezni. Vagy használjon navigátort, de nem készít útvonalat. Még jobb, ha egy navigátort visz magával.
A navigátor mindenki számára szükséges, de csak ismeretlen helyeken vagy a forgalmi dugókkal és a kerülőút módjaival kapcsolatban. A navigátor nem használhatja az újonc vezetőt, amíg meg nem tanulja a városban való navigációt. Amennyiben nem teljesen hivatkozhat egy eszköz az úton, bármi megtörténhet, a kockázat komolyan eltévedni egy idegen városban, vagy ami még rosszabb, valamilyen területen, mint 100 mérföldre a legközelebbi civilizáció, mert a hibás navigáció mindig van így boad a kesztyűtartóban régi egy jó térkép az autópályák, hirtelen és hasznos.
Fej egység
Elvileg nem mondhatok semmi rosszat az autórádióról, de ugyanakkor nincs létfontosságú szükség.
hiányosságokat
És egy másik tipp: ne keresse a rádiót az optikai adathordozók támogatásával (CD / DVD lemezek), ez a fajta média nagyon kevés.
hiányosságokat
Nehéz létrehozni egy valóban kompakt és egyben kiváló minőségű eszközt. Nézd meg az apró lencsét, képzeld el, milyen apró mátrix létezik, miért várjunk? A professzionális technológia, amely igazán elindul nappal és éjjel, úgy néz ki, mint az alábbi kép, és teljesen más pénzt költ. Például, a költség egy ilyen park semmi - mintegy 700 ezer rubel!
Radar detektor (radar detektor)
Most el fogok esni! Igen, ma a radar Oroszországban - egy nagyon népszerű eszköz, amely lehet menteni a „lánclevél” a kellő időben értesítést a közeledő személy radar összetett. De személy szerint elleneztem ezeket a gadgeteket, sok országban tilos. továbbá eléggé merev formában, egészen addig a pontig, hogy a vámhivatalnál bírságot szabnak ki, ha megtalálják a poggyászában! Súlyosan, de csak! A gázpedálra való kattintással, ne feledje, hogy a szabályok és sebességkorlátozások nem a "Fonarev könyvtárából" származnak, hanem, ahogyan a közlekedési rendőrség emlékeztetni szeretne, vérrel írták!
Nos, a dalszövegek készítésével most röviden elmondom az árnyalatokról, ha mindezek ellenére a potenciális tulajdonosai ennek a gadgetnek.
Most figyelmet kell fordítanunk az ilyen radarkekomplexek iránti érzékenységre, mint a "Robot" és a Arrow ST. Ezek nagyon kompetens eszközök, amelyek egyidejűleg rögzítik a lefedettségi zónában a mozgalom valamennyi résztvevőjének megsértését, és ez lenyűgöző. Mindkét radar egyidejűleg 4-5 sávot követ, míg a "nyíl" kb. Egy kilométeres távolságot rögzíti. Ezért a radar előtt közvetlenül fékezhető, értelmetlen, csak jó érzékenységű radarérzékelő segít, vannak olyan modellek, amelyek körülbelül két kilométeres távolságban működnek!
hiányosságokat
Az új radarkomplexumok megteremtése, valamint az utóbbiak megtévesztésének eszközei a lábadban lépést tartanak, így a sofőröknek rendszeresen cserélniük kell eszközüket egy korszerűbbre.
Radar detektor vagy radar detektor telepítésével először megtéveszted magadat! Elkezdesz szokni a rendetlen és nem biztonságos vezetésre, veszélybe sodorva nemcsak magadat, hanem a mozgalom többi résztvevőjét is. Általában biztonságosan hívhatsz egy fúrt, de személy szerint azt hiszem, jobb, ha radar detektor nélkül lovagolsz, figyelve a nagysebességű módot.
FM adó
Gyakran az FM-adók szinte az egyetlen megoldás, ha az autó tulajdonosa nem akar egy drága natív regisztrálót, aki támogatja az USB Flash kártyákat. Végül is nélkülük ma nincs sehol. Az optikai hordozók élvezik az idejüket.
Eddig azonban az új autók nem USB-vel rendelkeznek, legjobb esetben a CD-MP3 támogatással. A legegyszerűbb és legfontosabb olcsó módja ezeknek a problémáknak a megoldása, hogy adót vásároljon.
hiányosságokat
A hangminőség elkerülhetetlenül romlik. de véleményem szerint a romlás nem kritikus.
Ez nagyon hasznos eszköz, ha nincs benne USB bemenet a natív vevőkészülékben.
Parkoló radar / hátsó kamera
Nem osztottam ezeket az eszközöket két csoportba, mert valójában mind a parkoló radar, mind a hátsó látószögű kamerák úgy lettek kialakítva, hogy megakadályozzák a "kapcsolattartó parkolást".
hiányosságokat
Véleményem szerint a parkoló radar meglehetősen haszontalan eszköz. Az autómat felszereltem, de több éven keresztül működtetett kétszer (túlzás nélkül). És nem tudtam megszabadulni a radarral szemben tanúsított bizalmatlanságtól. A kamerák, bármit is mondhatnának, kényelmesebbek. Nemrégiben az állomásról a szedánra költözött, az első 4000 km volt néha nehéz, a kamera nem lenne az úton. de most már megszoktam.
Ezeket az eszközöket javasolnám az újoncoknak vagy azoknak, akik egy új autón költöztek, és még nem használják a dimenzióit.
Feszültségátalakító
Elég specifikus eszközök, mindenképpen feleslegesek a hagyományos vezetők számára. de létfontosságú az autósoknak és valószínűleg a nyári lakosoknak, akik nem rendelkeznek villamos energiával az oldalon.
Csak csatlakoztassa az akkumulátor (alacsony teljesítmény inverter szivargyújtó), a motor üzem, és kap a teljes csatlakozó, a feszültség 220 W (a teljesítményt a különböző eszközök - a 100 W 2 kW és legfeljebb). A mi ugyanolyan testvére turisták nem kell sok: a díjat egy laptop és egy kamera, ez több, mint elég meghajtó kapacitása 300-500 watt, ez a készülék nem károsítja a fedélzeti hálózat között.
hiányosságokat
Ne feledkezzünk meg az akkumulátor és az autó elektromos hálózatának terheléséről, így nem szükséges bekapcsolódni a működéshez és a működés időtartamához. Különösen a teherautókra vonatkozik, akik néhány kilowattos autóhoz csatlakoztatják az autót, és úgy döntenek, hogy egy tucat kockát helyeznek el a tábláról.
Jó a nyári lakosok és a turisták számára, de ne hagyja el a terhelést egy fojtott motorral, akkor kockáztatja, hogy az akkumulátort eltávolítja a civilizációtól.
Autós számítógép
Kombináltam az egyes eszközöket, amelyeket a gyártó vagy a kézműves véglegesen telepített, valamint mindenféle diagnosztikai kábelt vagy Bluetooth-adaptert, amely egy számítógéppel vagy táblagépgel együtt működik.
A fedélzeti számítógép megjeleníti a motor összes paraméterét. és hiba esetén (Ellenőrizze a motort) a készülék megjeleníti a hiba kódját vagy annak teljes leírását (az eszköz modelljétől függően). Szintén hasznos lehet az üzemanyag-fogyasztás szabályozására, a jelző a mozgás alatt azonnali és átlagos üzemanyag-fogyasztást jelenít meg, ami lehetővé teszi a vezető számára, hogy a forgalom legkedvezőbb árú legyen.
hiányosságokat
Készítsen egy könyvtárat és megoldja a problémát. De az utolsó nem tény. Ez azonban valószínűleg személyes hibája, nem pedig egy eszköz.
Csak a takarékossági vezetők számára készült: egyszer 3000 körül töltött. és elfelejtettem a számítógépes diagnosztikát.
Autorefrigerator
Más szavakkal termoelektromos hűtőszekrényekről beszélünk. Ezek az eszközök Peltier elemeire épülnek, ezért nem fogok belemenni az elméletbe most nem az eszközükről van szó, hanem a segédeszköz mértékéről, vagy inkább az autó szükségességéről.
Első pillantásra nagyszerű, hogy hűtőszekrény van az autóban. Gondoljunk azonban arra, hogy a termoelektromos hűtőgépek túlnyomó többsége értékesíthető, legfeljebb 16-20 fokkal. Így, ha a 35-es túlsó, a hűtőszekrényben 15 lesz, akkor nem fogja megmenteni a termékeket.
Van egy másik árnyalat is, itt van az algoritmusa: megfagyott a húsra, tedd be a hűtőbe, és tegye azt 600 km-re rokonoknak. Mi fog történni? A hűtőszekrényben a ventilátor szivattyúzza a 15 Celsius fokos meleg levegőt, amely szigorúan felengedi a húst.
Helyesebb lesz, ha nem veszi fel a hűtőszekrényt, amíg a hőmérséklet nem emelkedik a nagyon 15 fokig függetlenül, és csak akkor kapcsol be.
hiányosságokat
Egy működő hűtőszekrény, amelyet az autóban elfelejtettek, és a motor hosszú időre kikapcsolt állapotban van, le fogja állni az akkumulátort. A fagyasztott húst sokkal gyorsabban felengedik a mellékelt hűtőszekrényben, mint a kikapcsolt hűtőszekrényben.
Kihangosító fejhallgató
hiányosságokat
Bármelyik éremnek hátsó oldala van. Kollégám utazott a feleségével az autójával, és a leginkább kellemetlen pillanatban, amikor egy hívás érkezett a szeretőjétől. Mivel a kollégám aggodalmát fejezi ki a biztonsága miatt vezetés közben. rádiót használ kihangosító funkcióval. Természetesen nem balesetet szenvedett, de még mindig a kórházban volt.
Az egyetlen dolog, amit elmondhatunk ezekkel a szerkentyűkkel szemben, hogy most elegendő számú eszköz teljes mértékben kicseréli a fejhallgatók funkcionalitását (írtam a fentiekből), és a headsetet külön megvásárolni értelmetlen.