7. fizikai osztályú nyomásmérő műszerek
1. Miért mondjuk ezt?
A "te-go-wow" hossza vagy súlya, hogy nagy vagy kicsi, vannak-vagy-van-vagy-vagy-le-vagy-le-van-vannak. És az a m-gömbről - régen - menj - nézd meg, hogy te vagy - valami vagy alacsony, bizonyos értelemben - igen, -vagy-igen-igen-igen- Xia. Ez a különbség a 17. század Evan-ja-tha Tór-ri-cho-li idejéből megtelepedett. Aztán az am -mo az a gömb, ami régen volt a mérésből, a folyadék-mellszobor segítségével - mindkét-met-pa-ban, ahol az aszteroida szerepét az oszlop higany, néhány, a-w-de-on-te-ment-vagy-meglátogatott (lásd 1. ábra).
Ábra. 1. Mercury-ba-a-meter
Se-yo-ya-at-m-gömbök - a-me-bju-boro -met-ry-ane -ro-i-po-an -zhid -ost-ba-ro -metrov (lásd a 2. ábrát).
Ábra. 2. A ba -mérő-an-py-id
2. Az aneroid barométer elrendezése
Os-but-ba-ro-met-pa-ana-o-és-igen-co-sta-ta-ta-go-ri-ro-ro-wang-wow (lásd a 3. ábrát). A-kobe-voz-ha-ha-ba, nem, a -től-do-no-niya-meto-met-pa-ig van a-ka-chi-ya-yutból. Annak érdekében, hogy egy golyóval ne feloldjak egy macskát ... én egy ideig ... hagyjam ... egy ideig, hagyd, hagyd abba, adom neked a rugalmasságot, és az egyik, amelynek egyik vége együtt van az os-but-you-a-ba-ro-met-pa-val. A rugalmas lemez második vége speciális fém mecha-the-th-nek egyezik a nyíl-baro-metrométerrel-p.
Ábra. 3. A bár -ro-met-pa-ane -ro-i-da beállítása
Ha az am-gömb - régen - a -me -től-attól a -től-ig-igentől lesz, az -me-és-force-től fog származni, A meta-fém-i-ko-ko-ko-k-ku. Aztán a plat-i-uu és a me-ha-isism keresztül, még egy kicsi a-én-nem-th-th-thin-you-you-you-you-do-you-do- shche-a nyíl-ki vége a C lépték hátterén.
3. A légköri nyomás függése a magasságtól
A bár -ro-meter-ane-aro-id nagyon érzékeny. Az ő-for-the-reason-from-me-te-az-in-for-you-you-you-from-you-a tenger szintjén. K-tól-től -ig-ha-k-for-ha-k-egy-egy-egy (akár 1 km-ig), akkor elfelejtette-te-te-12 m-én -vo az atmoszférák csökkenése 1 Hgmm nyomáson csökken. Art. Minél magasabb a tenger szintje alatt alul-n-matek, annál alacsonyabb lesz az atmo-szféra - régen. Még ha a bar-in-the-meter-ben is, a felvonó alulról történő felvonása az emeletről az emeleten, a legfelső emeleten, a ba-ro-meter- ana -ro-id a -fi-pi-pi-e-dim-th-at-am - szfer-but-let-go-leania esetében.
Az a-mosféra hangulatának, a tartós nyomásnak köszönhetően meg tudja határozni, hogy te vagy-e az, aki - a -ho-a-ba -méteren (cm 4. ábra). Amikor -bo-ry, ra-ba-ta-yuyushchie ezen a pri-ts-n-on, y-ya-yut-on al-ti-met-ra-mi. A repülésben shi -ro-na ispol-zu-yut-ya.
Ábra. 4. Opre-de-yes-te-te-csomó-at-at-at-m-szféra-de-I-ad-me-tion
A tiszta tengerszint alatt, a tengeri-szférában régen, a co-plant 760 mm Hg. Art. vagy 760 Pa 133,3 Pa = 101,3 kPa. Ez így van a te-ben-az-én-én-vagy-a-mo-szférában-no-da-le-tion.
Gyakran az lenne-nem-nem-ah-te ... Nem kell tudnom a m'm-gömbben régen, és így on-to-you -th-from-no-si- le-CIÓ. Ez az idő az atmo és a gömb között, hagyja, hogy elmegy, majd hagyja, hogy valamilyen módon, ha ez co-su-ee. Ehhez, amikor -my -y-on-at-at -bo-ry, ami-on -y-ya-yy-at-ma-no-met-ra-mi.
Rassmatrim-készítjük a készüléket egy folyadék-csont-no-go ma-no-méterrel. Os-de-co-st-st-la-a-glass-U-egy-pipe-ka, folyadék-folyadék (általában víz). A jog az Ön-együtt-de-co-with-is-van-az-am-sfe. A tömlõ segítségével a ma-no-met-pi-hez, amikor a hajó összekapcsolódik, a hajó, amelyben a kísérlet mellett együtt van az atm -M o -sfe -roy. Ebben az esetben a víz-szint a ma-o-méteres mérőben -hát-tól -a -metro-0 cm-re, majd a -a -csatornától a -co-ig levegőig - ő adta nekem - igen, a co-sud-de-ban. Ebben az esetben a víz a mérőórában balra tolódik, és a vízszint különböző szintjein a ma-no-met-pa tekercsében meg lehet ítélni , a baloldali ko-lene-szabadon hagyva-az utolsóban (l-eve-ha-ha együtt co-su-de) kisebb, mint az am-m-gömb. Például a 3. ábrán. 5-ször, nincs vízszint a 40 cm-es szenzor együttes használatakor, azt mondhatjuk, hogy ha a -e-tion-t adunk a co-su -de-ben, mint a -mo- gömbök - de 40 szentméteres méterben a th-th táblában (cm vízzel t.)
Ábra. 5. A folyadékkocsi-testmérő
A 40 cm-es vizet visszahúzzuk. a t-ben a ras-cha-ta davn-le-niya al-fenékhez és a falakhoz - a co-ssu -da -áig:
A-én-nem-hogy-folyadék-kost-ma-no-méter-nem minden kényelmes-jól. Annak érdekében, hogy a pas-ka-li-ban, hagyd-lee-nei-hodi-I-moo-nem ébredtem szan-a-méter-víz-asztal ba- -kost -nyh ma-no -met-ry nem működhet a -w-shake-ki (például a transzporton). Ezért vagyok a prak-ti-shi shi-ro-oh-by-me-no-no-no-no-no-no, így-on-you-me-de-de-form-ma-chi- fém-li-che man-mat-ry-ry. hogy néhányan közülük egyszerre-az-te-tudod-tudod-ha-te-nem-semmit egy pass-ka-lyah-ban (pontos, szigorúan sztenderd bemeneti, -Te akkor let-leania az at-mosphere fölött).
Osz-de-te-ra-én-én-én-én-én-oh-oh-oh-de-for-me-én-ki-oh-oh-oh-oh-meter-pa hazugság a-zva-niya, de-fóf-mia-tion me-tal -li-a-duh-a-a-különböző pipe-ki. A csöveken belül - az együttes gáz-gáz, ami a másik-oh-oh-oh-oh-uh-uh-from-me-make. Két összekötés esetén a két cső a nyíl -e-e-e-arrow nyíllal kapcsolódik (lásd a 6. ábrát), amely megegyezik a tengelyen lévő forgórész tengelyével . A nyilak vége ugyanaz, mint a nyíl. Csövek-ka, nyilak-ka, skála-vannak-belül a korpusz, az üveg mögött.
A csövek belsejében lévő gáz nyomásának növekedésével egy kicsit egyszerű - ez - van-e, van-e vége - egymástól, és ez a mozgás -then-tya-ha-me-nem-igen-igen-vannak nyilak -ke, vége egy -th, a mix-ez-ez igaz-a skálán. A nyomás hossza csökkenésével a nyíl - a csövekben lévő rugalmasság erőinek hatása alatt - a jobb alsó részen a keverékben keveredik.
Ábra. 6. A me-ta-ta-i-ma manométer
A -key-oh-oh-oh-hdi-i-m mellett ismét megismételni, hogy mi vagyok a -m-sphere-let-me-from-me-from-me- a ba-ro-met-rov-aane-és-i-do segítségével. És ha nekem adtál nekem az utolsó, valami fájdalmat, többé-kevésbé, atm -m-sphere-n-th -től -me-m-m-m-m-no-meter-mo vagy más szerkezetet.