7 Miért nem nőnek egyes egyházak?

7 Miért nem nőnek egyes egyházak?

Lehetõségem nyílt arra, hogy az elmúlt 25 év szolgálatában hajótörést hajtsak végre templomokban. A folyamat során számtalan pásztorral, egyházi vezetõkkel és ifjúsági lelkiparral beszéltem arról, hogy mit csinálnak a növekedésért és mi járul hozzá ehhez. Egyrészt láttam olyan gyülekezeteket, amelyek virágzik és virágzik. Évente, mélységben és szélességben nőnek.

A templom társszervezőjeként és lelkipásztoraként 10 éven át Denver megyében, és templomokban prédikálnak az egész országban, csak értékelem, mi motiválja őket munkára (vagy nem). Itt van az a felsorolás, amely nem tudományosan indokolta a gyülekezetek növekedésének hiányát.

1. Nem elég barátságosak

Gyakran történt, amikor átmentem a templom előcsarnokán, és senki nem fogadott engem, azt mondta "hello", és nem segített megtalálni a helyes utat. És úgy éreztem magam, mint egy kívülálló a "sajátom" közepén. Ha valaki csak azt mondta nekem, hogy "hello", és jelezte, hol van a szoba, és a WC, és a legközelebbi utat a kijáratnál (ha valami rosszul megy), akkor jobban meg fogom nyugodni. Másrészt, mikor adja meg az épület a templom, és én örömmel fogadták és tanúsít érdeklődést, a merevség feloldódik, és én azonnal otthon érzi magát (és ez azért fontos, mert általában ott vagyok, hogy hirdessék, a nap!)

Sokszor történt, hogy amikor prédikáltam, láttam egy olyan embert vagy családot, aki ugyanolyan ideges pillantást vetett a templom előcsarnokába, és megpróbálta megérteni, hová kell menniük. És sokszor fogadta őket a templomban, és azt mondta: „Keressünk egy szobában együtt”, vagy „Kérdezzük aki tudja biztosan, hogy minden úgy van elrendezve, és a gyermekeket a vasárnapi iskolába ... nos, ha van ott ... Természetesen nem tudom ... de üdvözlöm!

By the way, a látogató prédikátor nem ezt a munkát!

A barátságos egyházak sokkal nagyobb valószínűséggel nőnek, mint az olyan egyházak, amelyek nem. Az első benyomás nagyon fontos.

2. Nem elég célravezetőek

Beszéltem sok pásztor, aki megnyugtatott, hogy akarják növelni a számot megtértek, de nem tervezi, hogy csináld. Elmondják nekik a látásukat, a prédikációk új ciklusairól és a csodálatos húsvéti programokról. De mindhárom dolog hasonlít arra, hogy kidolgoz egy tervet a "Hogyan kell hatékonyan megszervezni a zűrzavart" egy futballjátékban. Nem, szükséged van egy valódi forgatókönyvre, amelyet Ön és közössége naponta és nappal (nem csak vasárnap reggel) végez, ha növekedni szándékozik, új tanítványokat szerez és szoroz.

Íme három ötlet: hirdessétek az evangéliumot minden héten az istentiszteleten, hogy az embereket, hogy tudják, hogy bármikor, amikor már nem vezetett, aki nem ismeri Krisztust, akkor hallani a Good News Jézusról, és képes lesz arra, hogy bízik Krisztust. Másodszor - tanítsd meg az egész közösséget, hogyan oszthassa meg hitét. Helyes lesz, ha egy sor prédikációt készít ezen a témán (egy további kis csoport helyett), akkor az egész közösség (és nem csak azok, akik már részt vesznek az evangéliumban) ugyanazon a hullámon fognak lenni. Végül, minden minisztériumban oszd meg a történeteket arról, hogy a gyülekezet tagjai miként jutnak el barátainak, alkalmazottaik, osztálytársaik és családjaikhoz az evangélium üzenetével. A minisztériumának ez a három perces része növeli a kapcsolat alapú evangélizáció értékét, ahogy azt soha nem is képzelte.

3. Nem elég szervezettek

Egyes egyházak vezetik az embereket Krisztushoz, de nincs olyan asszimilációs tervük, amely elég erős ahhoz, hogy ezeket a drága új átalakulókat bevonja a közösség életébe. Ennek eredményeképpen ezek a becses csecsemők a templom házán és Isten Igéjének tején kívül vannak. Az utolsó cikkemben "gyermek dobása" volt. Soha nem imádnánk gyönyörű gyermek születését, aztán elveszi és félretesszük! De ugyanezt tesszük, amikor új átalakulást ünnepelünk, és nem szervezzük eléggé ahhoz, hogy folytathassuk az ember vezetését. Meg kell fejlesztenünk azokat a hívőket is, akik már elhiszeltek (Tanács: a legjobb ember erre a célra hívta meg őket a gyülekezetünkbe az elején!)

4. Nem kellően relevánsak

A következő ok, amiért egyes egyházak nem nőnek, hogy nem relevánsak vagy relevánsak. Ha nincs tapasztalata az egyház és beléptem az épületbe, ahol a hang a szerv uralkodott a labdát, és az olvasó szentírásrészeket hangzik szellemében Shakespeare vagy a szolgáltatás maga érzem magam, mint egy múzeumi darab, akkor van egy jó esély arra, hogy nem megyek vissza oda többé.

De még ez is hátteret mutat a prédikációkhoz képest, amelyek nem esnek bele a "tíz legjobb" közé. Nem csak az Isten szavát kell kezelni, hanem az emberek szükségleteit is érinti. Felállítom a kórusruhákat és az ólomüveg ablakokat, ha a prédikáció a lelkemre hagy. De ha Isten Igéje egy távoli, érthetetlen vallási relikvium marad, ahelyett, hogy az életem minden szférájába behatoló kard lenne (Zsidók 4: 12-13). hogy Isten Lelke tényleg megváltoztatott engem, akkor nagy esély van arra, hogy többé ne térjek vissza oda.

5. Nem elég "húsos"

Egyes egyházak az elején nőnek, mert a szolgálat és a prédikációk relevánsak, de prédikációik általában könnyűek és bolyhosok. Amikor a megtértek nőnek hitükben, Isten Igéjére éheznek, a felszínen mélyebb szinten. Amikor a "húsosságról" beszélek, nem sok hosszú órányi doktrinológiai elemzésről van szó, amely feltárja a posztmodern kultúra angyallológiájának teológiai következményeit. Arról a hajlandóságról beszélek, hogy "az Istennel való tanulás hűen tanítottam" az egyszerű áramsoron kívül, általában a felszínen csúsztatva.

Soha nem fogom elfelejteni, hogy egy vasárnap reggel meglátogattam a Flatairons-templomot, ami húsz perc múlva tartózkodom. Ez az egyház az ország egyik legtermékenyebb temploma, heti látogatottsága meghaladja a 10 ezer embert. Az igazat megvallva egy "könnyű és bolyhos" szolgálatot vártam, ahelyett, hogy a prédikációk mind informatívak, mind praktikusak voltak. És hamarosan tollat ​​kerestem és jegyzeteltem. Ugyanezt tették mindazok a keresők és hívők, akik mellettem és körülöttem ülnek. Senki nem fordította volna meg a nyelvét, hogy ezt a tökéletesen megalapozott egyházi szolgálatot tegye, modern, zörgő zenével teli, irreleváns. De senki sem hibáztathatja ezt a gyülekezetet a húsosság hiányában. Talán ennek a gyülekezetnek a növekedése annak a ténynek tudható be, hogy a gyakorlati jelentőség és a teológiai érdekek között aranyos értéket talált.

6. Nem szeretik eléggé

Az egyházak barátságosnak tűnhetnek, de ha mélyebben ássz, kiderül, hogy nincs szeretet a vallási udvaron. Kezdetben vonzzák az embereket, és barátságosnak tűnnek, de csak az újonnan érkezők számára szükségesek megérteni, és tudatában lesznek a közösségben szisztematikus kapcsolatokban rejlő politikáknak és problémáknak. Keresők és az új hívők inkább egy szerető templom, csak megállás hogy látogassa meg a templom általános vagy ami még rosszabb, marad, és ugyanaz lesz, mint a többi, e templomot.

7. Nem imádkoznak eléggé

És bár a listámon ez az utolsó, valójában ez lesz az első. Miért? Pál Timótiának azt mondja, hogy útmutatást adjon az általuk alapított egyházak vezetéséhez és megszervezéséhez, elsősorban imák imádkozásához. Azt mondja, hogy a fiatal pártfogoltja: „Tehát, először is, arra kérem imák, könyörgéssel, imák, hálaadás minden emberért, a királyok és mindazoknak, akik a hatóság, hogy mi vezethet egy békés, nyugodt élet minden kegyesség és a becsületesség. Mert ez jó és elfogadható a Szabadítónk számára, aki azt kívánja, hogy minden ember megmentsék és elérjék az igazság tudását. "

Az együtt imádkozó egyházak együtt nőnek. Lelkileg és mennyiségileg nőnek (új átalakulók)! Miért? Mert ők az isteni bölcsességgel és erővel tele vannak az egyház fejlődésének legújabb módszerei és taktikái helyett. Ez ad nekik egy szent impulzust, amely az emberek szívében kigyullad, amikor imádkoznak a be nem látogatott emberek életében és társadalmában. Ezek imák teszik szoba szívükben nagyobb együttérzést, és egy helyet az életükben a nagyobb evangélikus közösség, és hamarosan a saját egyházak nem több helyet, mert az új hívők növekedni mélysége és szélessége az Isten ereje.

Ez a hét pont az észrevételeimből származik. Ismétlem, nem tudományosak, de kizárólag a megfigyelésen alapulnak.

Kapcsolódó cikkek