11 Kevéssé ismert tények az eredeti rajzfilm "szépség és a fenevad"
Paige O'Hara: improvizáció, amely majdnem bejutott a rajzfilmbe
Paige O'Hara hangzott Belle-nek, és a rajzfilm készítésének folyamán nagyon ragaszkodott a Szörnyeteghez, szörnyeteg formában. A jelenet felvételénél, amelyben emberré változik, nem tudta visszatartani magát, és magához vonalt egy sort. "Nagyon szeretem a Szörnyeteget, ezért rögtönzöttem, azt mondtam:" Tudsz-e szakállt nőni? "- és ez a kifejezés szinte a rajzfilmben volt - mondta. - Az animációs rajzfilm Glen Keene azonban nagyon büszke volt a hercegére, és megértem, miért. Azt hiszem, ez a legszebb herceg a "Disney" történetében. " Ha már láttad a remake-et, akkor észrevette volna, hogy a Disney ezt a replikát Belle-nek adta, amelyet Emma Watson készített.
Ez nem az egyetlen sikeres improvizáció a rajzfilmben
Amikor a Beast megkéri Cogsworthot és Lumiere-t egy különleges dologról, amit Belle számára adhat, Cogsworth így válaszol: "Vannak normál dolgok - virágok, cukorkák, ígéretek, hogy nem fogsz végrehajtani." Joke Cogsworth nem szerepelt a forgatókönyvben. Ez a sor David Ogden Stiers hangja színészének improvizációjából állt, de a film rendezői annyira tetszettek, hogy elhatározták, hogy elhagyják.
A "Beauty and the Beast" dalt Angela Lansbury először rögzítette
Angela Lansbury nemcsak a híres dalt rögzítette először, hanem azt is rögzítette, miután nem tudott elaludni egész éjjel, mert a bomba felbukkanása veszélyt jelent a repülőgépen, amelyen New Yorkba utazik. Lansbury meglepte a közönség jubileumi bemutatóján jelen lévőket a dal élő előadásával, arra kényszerítve mindenkit, hogy könnyes legyen.
10 napi szokás, amely hihetetlen akaraterőséget ad
11 jel, hogy egy gyám angyal meglátogatott
5 ember, akivel nem tud kommunikálni
Elgondolkodott már arról, hogy mi van az ólomüveg ablakban?
Belle az első Disney hercegnő, aki húszéves
"Nagyon büszke vagyok arra, hogy részt vettem egy olyan hősnő létrehozásában, aki igazán forradalmi lett" - mondta O'Hara. "Ő volt az egyetlen Disney hercegnő, akinek húsz esztendeje volt." Az összes többi hercegnő csak tizenéves volt. O'Hara megjegyezte, hogy egyedülálló a gesztenye haj és a barna szeme a karakter, valamint a karakter és szeretet az olvasás és mindenféle kalandok.
Kezdetben azt feltételezték, hogy a Chipnek csak egy replika lesz
Amikor a fiatal Bradley Pierce-t választották Chip hangjára, nem pedig a kifejlesztett pohár évekig, csak egyetlen megjegyzése volt. A fiú annyira lenyűgözte az alkotókat, hogy kiterjesztették szerepének szerepét. És most mindenki boldog, hogy a Chip olyan kedvence lett az egész hősnek, bár a kora közötti különbség Madame Potts-nal egy kicsit meglepő.