7 Kérdés a Kölni Egyetemen, kar, oktatás, karrier
A Kölni Egyetemen 1388-ban nyílt meg. Egy évvel később megkapta az első 700 hallgatót.
Az egyetem azonban 1798-ban a franciaországi esküdtség megtagadása miatt zárva volt. Csak 1919-ben Köln polgármestere nyitotta meg újra.
Már 10 éve kezdődött el a fő egyetemi épület építése a Nagy téren. Most a Kölni Egyetem határozottan a németországi legnagyobb egyetemek közül a legmagasabb három országban van, és Európa jövőbeli tanárai számára a legnagyobb központnak számít.
A kölni egyetem népszerűsége
Két egyetemi tanár nyerte meg a Nobel-díjat, és a listán a híres alumni felsorolt író Anna Seghers, a görög elnök Karolos Papoulias, űrhajós Reinhold Ewald, elnök-vezérigazgatója a Volvo, Stefan Jacoby cég.
Az egyetem büszkesége a közgazdaságtudományi és társadalomtudományi kar, amely Európa legjobb egyetemeinek öt legmagasabb rangsorában szerepel.
Közgazdaságtudományi Kar. Ezenkívül tagja az Európai Menedzsment CEMS Uniónak és az EQUIS akkreditált üzleti iskoláknak az Európai Kezelési Menedzsment Alapítvány (EFMD) szerint.
A külföldi hallgatók nemzetközi oktatási programjaira a Kölni Egyetem díjat kapott a német külügyminisztériumtól.
Az egyetem folyamatosan együttműködik több száz külföldi egyetemmel és több tucat kutatóközponttal szerte a világon.
VolSU, Irodalmi Intézet. Gorky M. és a Szentpétervári Állami Egyetem Vezető Doktori Iskola együttműködtek a Kölni Egyetemmel és rendszeresen küldenek Németországba a legjobb diákok képzésére és továbbképzésére.
Úgy döntött, hogy Németországban felsőfokú képzésben részesül? Itt találhatók Berlin legnépszerűbb egyetemeinek listája.
Belépés a Kölni Egyetemen
Minden külföldi pályázónak be kell nyújtania az alábbi tanúsítványok valamelyikét a képzés iránti kérelem benyújtásakor:
A befogadási kérelmek benyújtása évente kétszer történik:
Tanulmány a Kölni Egyetemen
Ma a Kölni Egyetemnek mintegy 45 000 diákja van. Az egyetemi hallgatók összetétele nagyon nemzetközi, a külföldi diákok aránya 10%.
A részlegek és a karok többsége a város délnyugati részén található. Egy főiskolai végzettség esetében a diáknak 3-4 évig kell tanulnia, a kiválasztott szakmától függően.
A mesterfokozat megszerzéséhez a hallgatókat az egyetemen 1-2 évig kell kiképzni.
Kölni Egyetem karai
- Üzleti adminisztráció;
- Számvitel és adózás;
- Vállalati fejlődés;
- Pénzügyi;
- Egészséggazdaságtan;
- marketing;
- média
- kezelése;
- Ellátási lánc menedzsment;
- Információs rendszerek;
- gazdaságban;
- Mikroökonómia, intézmények és piacok;
- Makrogazdasági, gazdasági és pénzügyi politikák;
- Statisztika és ökonometria.
Jogi Kar
A Jogtudományi Kar a tanácsadói szolgáltatásokkal kiegészíti a klasszikus tantervet, és a szakmai irányítás központjában kutatást végez.
1925-ben egy egyedülálló légi és térjogi intézetet nyitottak meg a karon.
A következő specializációkat a környezetvédelmi jogszabályok, a köz-, a polgári és a büntetőjog területei szerint csoportosítják.
Orvostudományi Kar
A karon egy egyetemi klinika van Kölnben. amely témákat és támogatást nyújt a disszertációkhoz, a munkahelyi tanulmányok és a klinikai gyakorlat során. A Kölni Genetikai Iskola az egész világról szóló kutatásáról ismeretes.
Művészeti és Bölcsészettudományi Kar
- Ókori történelem;
- Klasszikus filológia;
- Régészeti;
- judaizmus;
- filozófia;
- Iszlám tanulmányok;
- Középkori latin;
- irodalom;
- art;
- Latin-Amerika, Afrika és Ázsia kultúrája és mások.
Matematikai és Természettudományi Kar
Ha szeretne pihenni és nem pazarolja az utazási dokumentumok elkészítését, akkor a vízummentes Ciprus várja Önt. Milyen más országokban látogathatok vízum nélkül, lásd következő cikkünket.
Olvassa el ezt a cikket. hogyan kell a vízumot a Cseh Köztársaságnak meghívóban megfelelően kiadni?
Tudja meg, miért az Egyesült Királyságban a felsőoktatási rendszer az egyik legjobbnak számít, és az egész világon értékelik.
Bölcsészettudományi Kar
Tandíj a Kölni Egyetemen
Továbbá a német nyelvtanfolyamra 500 eurót fizetnek a külföldi diákok számára.
Bizonyos fizetett kurzusok kivételével a Kölni Egyetemen végzett képzés ingyenes.
Mire számíthatnak a hallgatók a diploma megszerzése után?
A kölni egyetem folyamatos továbbképzésének lehetőségei
Az egyetem mesterképzése a következő karokon lehetséges:
A doktori tanulmányokat minden karon biztosítják, német és angol nyelven.
További oktatási programok nyári iskolák és nyelvtanfolyamok 27 nyelven.
Lehetőségek a kölni egyetem diplomások számára
Az egyetem hivatalos honlapján (www.uni-koeln.de) van egy munkaterv a hallgatóknak és diplomásoknak, ahol az egyetem és más munkáltatók üres álláshelyeit rendszeresen kiküldik.
Az egyetemen is van egy szakmai irányító központ.
A Kölni Egyetemen a helyi és nemzetközi hallgatók tekintélyesnek tartják a képzést.
Az egyetem világszerte elismerést és partnerséget biztosít az oktatási intézményekkel, klinikákkal és kutatóközpontokkal Európában, Amerikában és Afrikában.
Olvassa el:
- 10 kérdés jelentőséggel bír a németországi utazáshoz Németország - egy európai ország (Oroszország után) a lakosság szempontjából. Ez a szövetségi állam 16 független országból áll, állami közigazgatás formájában pedig parlamenti köztársaság. Általános [...]
- 6 kérdéseket kivándorlás Új-Zéland Új-Zéland, vagy ahogy ők hívják az állam, az ország maori, található a dél-nyugati Csendes-óceán okeana.Odnoy a fő jellemzői az ország földrajzi izolirovannost.Vmeste ezzel az új [...]