10. fejezet allergia a sütemények - áfonya toshnilovka

ALLERGY FOR PIES

Másnap ebéd közben emlékeztettem a Szörnyet oldalra. Megálltunk egy asztalnál desszertekkel. Körülnézett az ebédlőben, ahol sokan már összegyűltek.

Az asztalnál, ahol a Lovely Home otthonában ülnek, még mindig senki sem volt. Nincs Sherman Oaks jele.

- Nos, fenevad? Kész vagy? - suttogtam, és megragadtam a Szörnyeteget, hogy hatalmas fülei vonzzák a figyelmét. - Nem felejtette el, hogy mit kell mondania?

- Ne aggódj, BB.

- Rendben, tesó. Ne feledje: ne kezdjen semmit mondani addig, amíg Sherman valahol ott van. Pontosan tudja, mit kell tennie?

- Ha-ha-ha! Egy kis előadást szervezünk - morogta a Szörnyeteg.

Megsimogattam a nyakát:

- Pontosan. Egy kis képviselet. Szerinted túl nagy nyomást gyakorolok rá?

Így van. A Szörnyeteg minden reggel próbálkozott. De hirtelen el fog felejteni, mit tegyen? Vagy az áfonyás pite fog enni?

- Ez Sherman - sziszegtem. - Készülj fel, fenevad!

Újra morgott.

Sherman Oakes felvette a tálcát, és állt a sorban. Ettől a távolságból biztosan meghallgat minket. Úgy döntöttem, elindítom a műsorunkat.

Egy kis áfonyás pite-t kaptam az asztaltól desszertekkel, átadtam a Szörnyetegnek.

- Várj, barátom - feleltem hangosan, hogy Sherman biztosan hallhasson minket. - Szereti a pitét.

- Ó! Nem! - kiáltotta a Szörnyeteg, és egy darab tortát húz magáról. - Nem ez! Ne engedd meg enni, Bernie. Allergiás vagyok az áfonyás pitékre.

Úgy tettem, mintha meglepett lennék:

- Mi van. Allergiás az áfonyás pitékre?

- Igen. Az allergia - bólintott a Szörnyeteg.

- Gyere, te. Próbálja ki, tetszeni fog neked, "nem mentem vissza.

- Nem, nem fog. Ha legalább egy morzsát eszem, akkor ki fogom mutatni az összes belet.

- Szükséges. Szimpatikusan ráztam a fejem. - Sajnálom.

Megfordultam, láttam, hogy Sherman jön hozzánk. Volt egy boldog mosoly az arcán.

- Nos, Bernie, jó - jelentette be. - Talán egyetértek abban, hogy részt veszek a tortagyártásban. Hagyja, hogy a fenevad a te oldaladon legyen. A fenevad Wes Apdud ellen van. És válnak az áfonyás pitékké.

- De ... de ... - elhallgattam, és a kezemet az arcomra összeszedtem.

- Ha nyernek ... - Sherman megragadta a fejét. - Hadd gondolkozzak ... régóta szükségem van egy rabszolgára. Pontosan! Ha megnyernek, akkor egy hónapja leszel rabszolga. És ha nyersz, adok neked egy órát.

- Nem, nem fog működni! Tiltakoztam. - Ez nem igazságos. Hallottál minket, és tudod, hogy a Szörnyeteg allergiás az áfonyás pitékre. Ki kell választanom egy másik fickót, Sherman. Várjon egy kicsit. Találok valakit a versenyre.

Sherman megrázta a fejét. Az arca mosolya még szélesebbé vált.

- Nem! A Szörnyetegnek részt kell vennie a versenyben "- mondta. - Szörnyeteg, és senki más. A fenevad Wes Apdud ellen van. És csak áfonyás piték vannak.

- De biztos vagyok benne, hogy elveszítem. Nagyon elveszítem, "motyogta. - Talán tetszik a cseresznye? Vagy a banán krémet?

- Nem, csak az áfonyát! - Vágja le Shermant. - Hát, egyetértesz? Kinyújtotta a kezét.

Kinyújtottam az enyémet, de azonnal leengedtem. Ismét kinyújtotta és újra elhúzta. Végül megrázta a kezét.

- Nyerni fogsz - mondtam az ellenségnek. - Ne nézz, hogy győzelem a fülednek.

A fehér hajú Sherman elvetette a haját a homlokáról, és nevetett.

- Tudja, hogy általában rabszolgákat rendelek, Bernie? - kérdezte szarkasztikusan. - Megparancsolom, hogy vigyék a hátukra Mrs. Gnus órájára.

"N-de az osztály az ötödik emeleten van!" - Dadogtam, mondtam. - És hát hátramarad, Sherman. A lépcső olyan meredek ...

- Akkor jobb, ha most elkezdesz lengetni az izmaidat - mosolygott az ellenségem.

Élesen fordult, és elindult, mindenfelé nevetve.

Amikor Sherman eltűnt a kilátásból, megnéztem a fenevadat:

- Jól van. Megfogtuk a csapdát. Hé, hol van a pite?

A tálcán semmi nyom nem volt.

A fenevad simogatta a gyomrát. Az arcán volt áfonya foltja.

- Jól van - feleltem újra. "A győzelem garantált számunkra." Az órám! Azonban még mindig van egy kis robbanás ... Hol kap annyi tortát?