25 A Cvetaeva kikötő legjobb idézetei
Marina Tsvetaeva - a huszadik század legnagyobb orosz költője tragikus sorsgal. Hihetetlenül tehetséges, már 6 éve kezdett verseket írni, és nem csak oroszul, hanem franciául és németül is! A költemények 18 éves korában megjelent költeményei azonnal felhívták a figyelmet a híres költők figyelmére.
Ő adta a világ szép költészetét. Őszinte, közvetlen és piercing ...
Az élet nem kímélték Marina Tsvetaeva ... Férje lőtték gyanúja politikai kémkedés, 3 éves gyermek éhen halt egy árvaházban, és egy második lánya üldözték 15 éve. Egyedül maradt a fiával, ő próbált munkát találni, de még Litfond elutasította ezt a kérelmet, megállapítva, hogy Tsvetaeva lehet egy német kém.
Összegyűjtöttünk 25 szép idézetet a gyönyörű nőből, akik tragikus sorsának mélységét és bölcsességét tárják fel:
- "Egész nyáron szeretni foglak" - sokkal meggyőzőbbnek tűnik, mint "az egész életem" és - ami a legfontosabb - sokkal tovább!
- Ha most lépett be, és azt mondta: „Én így sokáig, örökre” - vagy „Azt hiszem, van több, mint én nem szeretem” - Én nem úgy tűnik, hogy úgy érzi, valami új: minden alkalommal, amikor elhagyják, minden órában ha nem vagy - nem vagy örökre ott, és nem szeretsz engem.
- Beleszeretett csak valaki más, bennszülött szeretete.
- A találkozás a szeretethez szükséges, a többit pedig könyvek.
- A kreativitás egy közös ok, magányos.
- A világban korlátozott számú lélek és korlátlan számú test van.
- Szeretni látni egy olyan embert, ahogyan Isten arra törekedett, hogy a szülei a szülei számára legyenek, és nem is valósuljanak meg.
- Ha szeretem az embert, azt akarom, hogy jobb legyen tőlem - legalább a gombon levágva. A varrott gombtól az egész lelkembe.
- A siker az.
- Mit tudhatsz rólam, mivel nem aludtál velem és nem isztam?
- Nincs második a földön.
- Nem akarok nézőpontot látni. Látni akarok.
- Figyeljen és emlékezzen rá: bárki, aki más rosszkedvére nevet, bolond vagy gazember; leggyakrabban mindkettő.
- Az egyetlen dolog, amit az emberek nem bocsátanak meg, az, hogy végül is nélkülözted őket.
- A szobrász az agyagtól függ. A művész festékekből. Zenész a húrból. A művész, a zenész megállíthatja a kezét. A költőnek csak a szíve van.
- "Kemény - beleszeretett". Szeretem ezt a kifejezést, épp ellenkezőleg.
- Kedvenc dolgok: zene, természet, költészet, magány. Szerette az egyszerű és üres helyeket, amelyeket senki sem szeret. Szeretem a fizikát, a titokzatos vonzási és visszatoloncolási törvényeket, a szerelemhez és a gyűlölethez hasonlóan.
- Az egyik dologban igazi nő vagyok: mindenki és mindenki megítélem magam, minden szájamba helyeztem a száját, a beszédemet, az érzéseimet a mellkasban. Ezért mindent az első percemben: kedves, nagylelkű, nagylelkű, álmatlan és őrült.
- Mennyire jobban látom az embert, ha nem vele!
- Senki sem akarja - senki sem érti egy dolgot: egyedül vagyok. Ismerős és barátok - Moszkva egésze, de senki sem nekem - nem, nélkülem! - Meg fog halni.
- A férfiak nem használják a fájdalmat, mint az állatok. Amikor fáj, azonnal olyan szemmel vannak, hogy bármit is tehetnek, csak le kell állítani.
- Akár együtt álmodni, akár együtt aludni, hanem sírni mindig egyedül.
- Ó, Istenem, azt mondják, hogy nincs lélek! És mi az, ami most fáj? - Nem fog, nem a fej, nem a kéz, nem a mellkas - nem, a mellkas, mellkas, ahol lélegezni - én mélyen lélegezni: nem fáj, de fáj minden alkalommal, miközben nyafogás, elviselhetetlen!
- Emberileg, néha szeretünk tíz, szeretetteljesen sok embert. Az embertelen - mindig egy.
- Olyan szerény, gyilkos, egyszerű dolgot akarok: hogy amikor bemegyek, az ember örül.
Kattintson a "Tetszik" gombra, és csak a legjobb hozzászólásokat kapja a Facebookon ↓
Ossza meg a Facebook-on