25 A Cvetaeva kikötő legjobb idézetei

Marina Tsvetaeva - a huszadik század legnagyobb orosz költője tragikus sorsgal. Hihetetlenül tehetséges, már 6 éve kezdett verseket írni, és nem csak oroszul, hanem franciául és németül is! A költemények 18 éves korában megjelent költeményei azonnal felhívták a figyelmet a híres költők figyelmére.

Ő adta a világ szép költészetét. Őszinte, közvetlen és piercing ...

Az élet nem kímélték Marina Tsvetaeva ... Férje lőtték gyanúja politikai kémkedés, 3 éves gyermek éhen halt egy árvaházban, és egy második lánya üldözték 15 éve. Egyedül maradt a fiával, ő próbált munkát találni, de még Litfond elutasította ezt a kérelmet, megállapítva, hogy Tsvetaeva lehet egy német kém.

Összegyűjtöttünk 25 szép idézetet a gyönyörű nőből, akik tragikus sorsának mélységét és bölcsességét tárják fel:

1. "Egész nyáron szeretni foglak" - sokkal meggyőzőbbnek tűnik, mint "az egész életem" és - ami a legfontosabb - sokkal tovább!
  2. Ha most lépett be, és azt mondta: „Én így sokáig, örökre” - vagy „Azt hiszem, van több, mint én nem szeretem” - Én nem úgy tűnik, hogy úgy érzi, valami új: minden alkalommal, amikor elhagyják, minden órában ha nem vagy - nem vagy örökre ott, és nem szeretsz engem.
  3. Beleszeretett csak valaki más, bennszülött szeretete.
  4. A találkozás a szeretethez szükséges, a többit pedig könyvek.
  5. A kreativitás egy közös ok, magányos.
  6. A világban korlátozott számú lélek és korlátlan számú test van.
  7. Szeretni látni egy olyan embert, ahogyan Isten arra törekedett, hogy a szülei a szülei számára legyenek, és nem is valósuljanak meg.
  8. Ha szeretem az embert, azt akarom, hogy jobb legyen tőlem - legalább a gombon levágva. A varrott gombtól az egész lelkembe.
  9. A siker az.
  10. Mit tudhatsz rólam, mivel nem aludtál velem és nem isztam?
  11. Nincs második a földön.
  12. Nem akarok nézőpontot látni. Látni akarok.
  13. Figyeljen és emlékezzen rá: bárki, aki más rosszkedvére nevet, bolond vagy gazember; leggyakrabban mindkettő.
  14. Az egyetlen dolog, amit az emberek nem bocsátanak meg, az, hogy végül is nélkülözted őket.
  15. A szobrász az agyagtól függ. A művész festékekből. Zenész a húrból. A művész, a zenész megállíthatja a kezét. A költőnek csak a szíve van.
  16. "Kemény - beleszeretett". Szeretem ezt a kifejezést, épp ellenkezőleg.
  17. Kedvenc dolgok: zene, természet, költészet, magány. Szerette az egyszerű és üres helyeket, amelyeket senki sem szeret. Szeretem a fizikát, a titokzatos vonzási és visszatoloncolási törvényeket, a szerelemhez és a gyűlölethez hasonlóan.
  18. Az egyik dologban igazi nő vagyok: mindenki és mindenki megítélem magam, minden szájamba helyeztem a száját, a beszédemet, az érzéseimet a mellkasban. Ezért mindent az első percemben: kedves, nagylelkű, nagylelkű, álmatlan és őrült.
  19. Mennyire jobban látom az embert, ha nem vele!
  20. Senki sem akarja - senki sem érti egy dolgot: egyedül vagyok. Ismerős és barátok - Moszkva egésze, de senki sem nekem - nem, nélkülem! - Meg fog halni.
  21. A férfiak nem használják a fájdalmat, mint az állatok. Amikor fáj, azonnal olyan szemmel vannak, hogy bármit is tehetnek, csak le kell állítani.
  22. Akár együtt álmodni, akár együtt aludni, hanem sírni mindig egyedül.
  23. Ó, Istenem, azt mondják, hogy nincs lélek! És mi az, ami most fáj? - Nem fog, nem a fej, nem a kéz, nem a mellkas - nem, a mellkas, mellkas, ahol lélegezni - én mélyen lélegezni: nem fáj, de fáj minden alkalommal, miközben nyafogás, elviselhetetlen!
  24. Emberileg, néha szeretünk tíz, szeretetteljesen sok embert. Az embertelen - mindig egy.
  25. Olyan szerény, gyilkos, egyszerű dolgot akarok: hogy amikor bemegyek, az ember örül.

Kattintson a "Tetszik" gombra, és csak a legjobb hozzászólásokat kapja a Facebookon ↓

Ossza meg a Facebook-on

Kapcsolódó cikkek