7. fejezet - Önvallás és szeretet

7. fejezet - Önvallás és szeretet

Nászút után néhány ember, egy másik hét után, vagy egy boldog kapcsolatok napja, belép egy időszakba a családban, amikor a házastársak hozzájárulása megszűnik. Hirtelen felfedezték, hogy a másik rosszat csinál, és gyakran nem így van. Ehhez módosítást, kifogást, majd rugalmatlanságot kell megkövetelni, hogy az egyik képviselete átalakuljon a másik cselekvésébe és ábrázolásába. Sok különbség van a szokásokban, nézetekben, ízekben. Azóta ez a kapcsolat a légkör-szféra megkezdi a házastársak egy váratlan tulajdonságát - az önmeghatározást. Az ötletek legcsekélyebb eltérése az akut vágy hulláma, hogy magára ragaszkodjon, saját magáért. Ezekben a pillanatokban nem áll az igazság.
Valóban, mit kell keresni, amikor egyértelműen látható? Természetesen nem más, mint én.
Visszautasításuk a nézeteiket és szokásaikat egyáltalán nem könnyű. Könnyebb, ha a másik elfogadja és követi őket. Van rá szükség: "Valóban nehéz megtenni az általam javasoltat." És valóban nehéz neki. És akkor, hogy a választás: vagy kijavítani a másik végtelenül, vagy lemondani, ami ismerős nekem, mert én élek ugyanabban a családban, és ugyanaz a jobb kezét, és a többi - lehetetlen vezetni a bal oldalon.
A figyelmes házastársak hamarosan felfedezik, hogy minden ellentmondás oka az önmegerősítés és az önuralom eltitkolása. Ez az alapja az esetleges súlyosbodásnak, amely az egyet nem értés hátterében áll. Maguk a különbségek természetesek, mivel a házastársak éltek és különböző körülmények között nőttek fel. A konfliktus, az intransigencia és a makacs cselekvés, amellyel saját pozícióit érvényesíteni lehet, nem jogszerű.
Hogyan távolíthatja el ezt a nyilatkozatot? Hogyan térjünk vissza a családhoz a másik megerősítéséhez, a szeretetteljes segítség légköréhez?
A kezdeti válasz röviden: meg kell valósítanod az önvallást, és ezért meg kell látnod azokat a belső okokat, amelyek ennek a léleknek a mozgását eredményezik.

- Ki élesíti a kést? Hadd mutassam meg.
- Tudom nélküled.
- Nos, nem annyira az emberek.
- Az emberek más. Megtettük.
- Hülyeség, ez azt jelenti,
- Azt mondod, okosabb vagy?

A munka módja

Fogadja el a helyzetet. Ez azt jelenti, hogy nem próbálta megújítani. Éppen ellenkezőleg, átadni a logikának és a cselekvésnek, melyeket az események határozzák meg.
A másik azt javasolja, hogy az éjjeliszekrény új helyre legyenek rendezve. Van egy kifogásom. De a saját magaddal való munkavégzéshez szükség van: a helyzet elfogadásához. Egyetértek és átrendeztem az éjjeliszekrényt egy másik helyre.
Az ilyen módszer javaslata felháborító lehet. Valójában az emberi méltóság és a józan ész szempontjából ez a viselkedés megalázónak tűnik. Azonban, ha a B tuatsiyu meg igazán fair, ez nem furcsa néz felháborodást feletti gov, összekapcsolt kapcsolatokat a szeretet egy ilyen jelentéktelen ügyben?
Valójában a nászút ideje alatt minden egyes javaslat vagy kérés találkozott örömteli támogatással és azonnali végrehajtással. És ebben a viselkedésben boldogságot láttak.
Szerelem - sokszor mélyebb és sokoldalú jelenség. Nem rendelkezik a rózsaszín káprázással, ami a szerelmes szerelemre jellemző. Valóban és valóban látja a helyzetet, vagyis ismeri a másik viselkedésének belső okait, és mindig meg van erősítve a hatalom mozgásában. A szerelem vitathatja. Csak a kifogása alapvetően különbözik a szellemben, tartalmában és formájától, mint egy felháborodott vagy sérült személy kifogása.
Ha egy ember elfoglalja méltóságának védelmét, ugyanakkor szerethet-e másikat? Vajon a védekezés és a másik állításának ellenkezője? És akkor a józan ész szempontjából a születési harag, nem egy megnyilvánulása ugyanazon önmegerősítő, ratuyuschego a sérthetetlenségét az emberi, ami tulajdonképpen az első, az emberi méltóság a család?
Az emberi méltóság valóban sérthetetlen. De ha a családban megkezdik ezt a mentelmi jogot, akkor olyan cselekvés fog születni, amely méltóságának megóvása során visszaél a másik méltóságával. Ennek bizonyítására nincs szükség messze. A bizonyítékok sokat fognak találkozni minden családban.
Az emberi méltóság tiszteletben tartása a házassági kapcsolatokban a szeretet. A méltóság tisztelete, a többi erõk iránti szeretet, hogy ne ellenkezzen vele, hanem tegyen, ahogy kéri. Ha ez a cselekvés tudatosan rossz, akkor nem lesz egy hét, mivel megtalálható önmagában.
De mielőtt eljutna egy személy segítségére, hogy megnézze a helyzetet, meg kell tanulnia elfogadni minden olyan helyzetet, amelyet a másik a családban kér. Ez egy nehéz feladat. Talán a legnehezebb minden más módon. De a helyzetnek az a víziója, amely a javasolt módszernek legalább hat hónapig tartó, merev betartása után következik, nem hasonlítható semmilyen más eredményhez.
Ha látni szeretné a valóságot, látni fogja a helyzetet, mint valójában, megakadályozza az ember saját elképzeléseit a másikról. Ő inkább az ő feltevéseiben, a számításaiban és magyarázatokban, hogy mi történik, mint a másikba rohan. Nem látja és nem hallja motivációját, érveit, vágyait és hangulatát. Különösen a proto-vopostavlenii ha a vélemény a házastársak eltérő, az objektivitás észlelés másik csökken a minimális és meredeken emelkedik összpontosított beadványában, és következésképpen annak obyas-nenii másik viselkedését, akkor természetesen az ártalmatlan szavak mások hallani, mintha szándékos elpusztítását akciók, amelyek megerősítik a kapcsolatok kedvességét, lásd a rejtett szándékot, ravaszságot és valami piszkos trükket.
Nem lehet megszabadulni önmagától az önmegtartóztatás negatív megnyilvánulásaitól a reverz viselkedést igénylő konkrét cselekvésen kívül.
Ez a munka módjának első mélysége - a helyzet elfogadása. A második és a harmadik megnyílik a munkatapasztalat előrehaladtával.
Csodálatos felfedezések fordulnak elő a gyermekekkel való kapcsolatokban. Ebben az esetben a helyzet elfogadása azt jelenti, hogy úgy hagyja el, ahogy van, anélkül, hogy saját módján próbálná újrafeldolgozni. Ezután jön a képesség, hogy meglássák, mi történik a gyermekkel, aki természeténél fogva, belső törekvéseken keresztül, hogyan érzékeli a felnőttek cselekedeteit és hogyan látja a cselekedeteit. A Rebbe-nok önmagában nem hordoz magában tudatos gonoszt. Ha a szülei a viselkedésében gonoszt látnak, akkor meg kell érteni, hogy hol van a lelkünk abban a prizmában, amely öntudatlanul felborítja a gyermek cselekedeteinek gonosz érzékelését. E megértés után tapasztalt ismeretekkel rendelkezik a gyermekek tevékenységével kapcsolatos helyes hozzáállásról.
A helyzet elfogadása azt jelenti, hogy megállítsuk a harcot. Az idő múlásával jön a képesség, hogy mindig a megfelelő döntést hozza. Kijönésként jön, az emberi "I" legbelsőbb mélyén fekszik, ahol az élettapasztalat legfontosabb felfedezései koncentrálódnak. Az eljövendő helyzet víziója, ha elfogadják, mindig kapcsolódik a belső csendhez. A kereslet csendes, az önvallás hallgat, az együttlét csendben van. Ebben a csendben születik meg az, amit az emberek bölcsességnek neveznek.

A "Hatszázas" könyvből. Petra Seregina

A kapcsolatainkról

A szomszédaink viszonyát hozzánk az Isten Providence szervezi a legkisebb részletességgel. Miért morogunk és megbántani fogjuk?
Hisszük, hogy az Úr minden sebesült és bölcs. Kegyelmével és bölcsességével mindannyiunk számára életreteszet ad, azaz az élet helyzete, összhangban a karakter és a jellemzők, mint a legrövidebb és legegyszerűbb módja a megváltás.
Azok, akik szeretnek és utálnak bennünket, az Isten Providence vezérli a közös jóságunkért - a spirituális jólét.
Isten legfőbb szerelme a szeretetünk szeretete révén vonz bennünket az imitációhoz és a szeretet alapvető tudásához. És azokon a cselekedeteken keresztül, akik gyűlöltek minket, az Úr a legmagasabb tökéletességgel hozza meg szeretetünket önfeláldozással, szeretettel az ellenségekre.
Boldogok azok (emberileg), akiket szerettek és szeretnek, akik szeretik őket. De azok, akik szeretik ellenségeiket, megáldottak, mert bennük Isten szeretete teljesült (a parancsolat teljesítése révén).
Bennük Isten Országa. Ezért az Úr maga Podvigopolozhnik fröccsenő adta a sebét, és pofák zausheniya, tanít minket ugyanazt a dolgot: Ha valaki megüti egy ád - fizetni támadás alatt és a másik.
Így vezeti az életünket körülményeink keresztezésével. Örömmel kell hordoznunk ezt a keresztet, ha igaz szerencsés gyermekek akarunk lenni, és örököseink.
Bővebben a szív életéről. Mellesleg a miénk és a szívünk egy eseményt vagy körülményt vesz fel, meg kell ítélnünk a szívünk állapotát. Jó, ha ezek a tartós élmények megerõsítenek bennünket a hitben és a jámborságban, és a gonoszságban, ha megsemmisítik szívünk békés megszervezését és összetévesztik.
Ha dicséret után meghallgatjuk a hízelgő hangot, és emlékezünk egy olyan emberre, aki hízelgő dicsérő szavakat hozott, ez azt jelenti, hogy a szív betegséggel jár. Ugyanaz a betegség akkor fordul elő, ha sokáig szomorúak vagyunk, ha megrontanak minket és rágalmaznak minket.
Ha ideges vagyunk, mert nem töltöttük el a kívánságainkat, akkor szándékosan beteg vagyunk, talán az önelégültséggel (szeretettel).
Így, ahogyan a külső körülmények erős és tartós érzéssel szegték meg elmét és szívünket, megtanuljuk szenvedélyeinket, csatolásainkat stb.
Csak azt lehet elfogadhatónak tekinteni, ami nem jelent akadályt az imádsághoz, nem akadály a köztünk és Isten között, akivel imádkozunk. Meg kell jegyezni a felfedezett szenvedélyeket, és azonnali küzdelmet kell tartani velük, fel kell számolni őket. Így minden bajunk és képzeletbeli "ellenségünk" nagyban segíti az önismeret kérdését.

Gyakorlatok az introspekcióhoz

16. gyakorlat

Olvastam a jegyzeteket (naplólapok, vázlat, történet, versek).
1. kérdés: hol folyik a csendes öröm? Nárcizmus?
Kérdés: Ha hosszú ideig szeretnék ebben az állapotban lenni, azt akarom, hogy a nyilvántartásom ne érje véget, akkor miért?

17. gyakorlat

Olvastam a szeretetről, a családhoz való hozzáállásról - arról, hogy mit kell és lehet.
1. kérdés: Mikor olvastam, emlékszem a kapcsolatomra egy időben?
2. kérdés. Emlékszem arra, hogy összehasonlítom a szerelem ideális állapotával - a másik felé való viszonyával vagy a velem szemben tanúsított hozzáállással? Mi a fókuszom - egy másik akcióira, az érzésre: így kell cselekednie, vagy a cselekvésén, azon a látomáson, hogy nem vagyok más?
3. kérdés: Ha az első bennem dolgozik, értem, mi az? Van önszánság érzése önmagáért? Megértem ennek következményeit a kapcsolatainkban? Van akut vágy, hogy a másik cselekményei megfelelnek az ideális képemnek? Van-e vágy, hogy átadja neki, hogy beágyazja benne a szerelem helyes állapotát? Megértem ennek a vágynak a következményeit?
4. kérdés: Ha megértem, miért nem fordulok magamhoz a rossz államok tudatossága, rossz cselekvései? Nem olvas az embereknek, hogy megváltoztassák magukat, és ne alakítsanak át másokat saját képükre?
Kérdés 5. Lehetséges-e segíteni mások megváltoztatását anélkül, hogy mindenekelőtt változtatni kellene? És az igazi segítség abban áll, hogy megváltoztassuk a másikat?
Kérdés: Lehetséges-e megváltoztatni magad, ha van egy követelésem, hogy a másik megfeleljen az elvárásaimnak?
7. kérdés. Miért nem igyekszem szeretni őt, de szeretetet kérni tőle?
8. kérdés: Olvassa el ezeket a kérdéseket, mechanikusan olvassa le, vagy álljon le, nézzen utána és igazán válaszoljon rájuk. Ha nem csinálok semmit, akkor miért olvastam el mindezt?

18. gyakorlat

A másik olyan dolgot tesz, amit nem szeret. Látom benne egy ignoramust, vagy egy bolond embert, vagy zavaros vagy lusta vagy gyenge akaratú vagy szeszélyes vagy. Nem csak látni, de minden magukat tapasztalt érzés, ami történik velem bosszús-Niemi, bosszúság keverve irónia, vagy megvetik a hozzáállás, vagy nem tetszik, vagy undort vagy undor - bizonyos esetekben, egy vékony, alig észrevehető, mások - egyértelműen és erős, ami a másik mély elutasítását eredményezte magától. Ezzel párhuzamosan, Menno - a csalódottság érzése és a harag magára, vagy a sorsukat: „Ezzel a négy Lovek még mindig él, és minden nap látni érzés az, hogy-chuvst oldali, és továbbra is mellette?! .. " És azonnali önsajnálat, piercing, fájdalmasan összenyomva a lelket.
1. kérdés: A negatív, nagyon negatív, a másikban nagyon erős, belső hangsúlyt fektetünk, az óvatos készenlét arra, hogy azonnal elkapjuk, elkapjuk a negatív megnyilvánulást. Tudom-e erről a hangulatot egy másik gonoszságáról?
Kérdés: Miért vált ez a mozgalom a kapcsolatomnak a másikhoz fűződő központi mozgalma?
3. kérdés Miért keletkezik a lélek mélyén - irritáció, nyugtalanság, kellemetlen érzelem esetén - különleges édesség érzése minden egyes alkalommal, amikor elkapom a tökéletlenségét? Ez a győzelem, nem kedvelte, néha fájdalmat érzett tőle, és szánta őt - mi az?
Kérdés 4. Miért nem létezik olyan törekvés, ami a másikban világos?
5. kérdés: Ha szeretem a másikat, megbocsátok neki a gonoszságáért? Ez a megbocsátás nem a szerelem egyik tulajdonsága?
Kérdés: Miért nem keresem ezt a tulajdonságot magamban? Miért adok magamnak az ellenkező álláspontot?
7. kérdés. Mondja meg valaki másnak, hogy rossz - ez a segítség? Nem segít abban, hogy elfogadja a másikat, mint ő, és segítsen neki a szerelmével? Lehetséges-e szeretet nélkül ezt a munkát végezni?
Kérdés: Lehet-e segítséget megbocsátani anélkül?
9. kérdés: Ha nem bocsátok meg, miért nem szenvedek Istennel szemben? Miért nem szomorú vagyok Istenért? Miért nincs bűnbánat?

Kapcsolódó cikkek