1. fejezet - hagyja, hogy ne térjen vissza

Először egy kicsit magadról. A nevem Alexander Ivanovich Tomilin. 1979-ben született Tula városban. Apám nagyon ígéretes zongoristának és több nemzetközi versenyzőnek volt a díja. Abszurd baleset következtében azonban bal kezét feltörte, és arra kényszerült, hogy a moszkvai Gnesins Zeneművészeti Főiskolán tanár munkájára váltson. Törésében az apám találkozott anyámmal, aki sebészként dolgozott az "első városi klinikai kórházban". NI Pirogov ". A fiatal páciens és a szép orvos erőszakos románc volt, és hat hónappal az elszánt esküvő után megjelent Sasha Tomilin.

"Gyarapodással és arccal jöttem ki, köszönöm anya és apja" - úgy tűnik, írta Vysotsky? Így örököltem apám növekedéséből és egészségéből, anyám arisztokratikus jellegéből és excentrikus karakteréből.

A szerencsétlen körülmények akarata által teremtett fiatal család az általánosan elfogadott szabályokkal ellentétben létezett, és gyakran a józan ész, mivel az apa és az anya macskának és kutyának élt, és rendszeresen kísérleteket tett. Nyilvánvalóan a szüleim ilyen szerelmi szerencsejátékokat játszottak, mert amikor megszületett a hivatalos válás, váratlanul követte a fegyverszünetet, amelyet egy másik viharos nászút követett. Apám egyfajta kreatív és sérülékeny ember volt, anyámnak van egy vasja, de nagyon gyors volt, és teljesen ellentétes volt. Az anya pragmatizmusa és apám haragja állandóan konfliktusba ütközött, és gyermekkorom óta folyamatosan botrányos helyzetben éltem. Amikor három éves volt, akinek az ősei ismét úgy döntött, a válásba, és fuzionált Tula, hogy a szülők az apja, ahol laktam, amíg a kilencedik évfolyam, ritkán kölcsönhatásban szüleivel, akik nem voltak az ő utódai.

A nagymamám koreográfusként dolgozott a tula-tánc és tánc együttesében, és folyamatosan úton volt, így az oktatásom terhessége teljesen a nagyapám vállára esett. Tomilin Anatolij Vladimirovics - ez volt a nagyapám nevét, ő volt az igazi csomó és minden kereskedelem mestere. Lehet, hogy nem vagyok teljesen elfogulatlan, de Leskov meséjének Lefty nem illette bele a gyertyába, mert a nagyapja egyszerűen egy repülőgépről készíthet egy rendes székletből. A nagyapa hetente három napot töltött a "Pionírok palotájában" különböző technikai körökben, és szabadidejében részmunkaidőben dolgozott a "Tula Állami Mûvészeti Múzeumban". Azonban mind a tehetséges emberek a hirtelen fordulat, és a nagyapám volt egy furcsa hobbi - ez történt a régi hangszerek népi együttesek és helyreállították a különböző háztartási eszközök a múzeum számára.

A nagyapák és a nagymamák folyamatosan dolgoztak és törődtek, és a szeretett unokájához idő kellett. Sajnos, de az óvoda a város másik végén helyezkedett el, mielőtt legalább egy órára el kellett volna érnie a kerékpárt, és hamarosan az oktatási problémák ilyen megoldását el kellett hagyni. Pénzügyi szempontból a nagyapja családját jóindulatúnak ítélték, ezért az unokája úgy döntött, hogy egy dadát bérel. Azonban a nővér egy hét múlva távozott Sasha Tomilinnak, és egy másik alkalmas jelöltet sem találtak erre a pozícióra. Ennek a körülménynek köszönhetően mindig a nagylányomban voltam az Úttörők palotájában vagy a nagymamámnál a Tula-tánc próbákon. Furcsa, amilyennek tűnhet, az unokájának oktatása nem volt különösen nehézkes, és nem volt hajlandó keresni a dadát.

A nagyapám és a nagymamáj ellentétes véleménye volt az unokájuk jövőjéről, és folyamatosan küzdöttek ártatlan lelkemért. A nagymama megpróbálta unokájához csatolni a zenét, és azt álmodta, hogy az apja nyomdokaiba küldi, és a nagyapám úgy gondolta, hogy egy férfi komoly üzleti tevékenységet folytat és technikai képzést kaphat. Bár örökölt az apa kaptam egy abszolút hallása, és talán azért, mert én egy jó zenész, de Sasha Tomilin nem megy esténként Tweedle, amikor barátai csinálnak sokkal érdekesebb dolgokat. Ezért a nagyapám hátán mögé rejtőztem, és hajlandó voltam elmenni a zeneiskolába, sőt exponenciális flogging is szenvedett.

Rendszeres képzés műszaki körökben „Pioneer Palace” került sor az éber felügyelete nagyapja és kilencedik évfolyam Sasha Tomilin tehet a kezüket, sőt „funkció kopasz”. Nem volt nehéz számomra, hogy egy szabványos modellt készítsek egy repülőgépről vagy egy vitorlás hajó másolatáról, és forgó- és marógépen dolgoztam, egy igazi profi szinten tanultam.

Saját kiemelkedő tehetsége hamarosan értékelik a mentorom és tanár, amikor a nagyapja véletlenül találhatók a munkapad is nagy példány „revolver”, amelynek én szerencsére nem volt ideje, hogy erőteljesebben eszterga ujjú éles lőszer. Nagyapa korbácsolt engem, „szürke kecske”, egy olyan területen, amit abbahagyta veszélyes hülyeség, de vészhelyzetben családi tanács úgy döntött, hogy küldjön kóbor a vnuchika viszont a teljes oktatási szülők Moszkvában.

A sorozás toboroz Sasha Tomilin nagyon „szerencsés”, és ő kapta, hogy szolgálja a 76. gárda Kiev Vörös Zászló Airborne Assault Division állomásozó Pszkov. Mivel azonban a befejezetlen egészségügyi oktatás, azt hamarosan egy őrmester és egy beteghordó zászlóalj, de egyszerű, hétköznapi hadsereg nem adja át. Volt hullám öklével, harci le támadások "nagyapáink és mossa éjjel fogkefe-k, de törj én nem hagyjuk, és a szolgáltatás-ját idővel.

Körülbelül egy év után a hívás, a zászlóalj küldték Csecsenföldön, ahol ittam lendületes teljes mértékben. Természetesen Alexander Tomilin nem nagyhangú a különleges erők, tönkretéve egy csapat fegyveresek, de fut a hegyek és a bejárási tűz alá, húzza a sebesülteket a csatamezőn, én már többször is. Az ő hasznosítja, azt is kapott egy érmet „bátorság”, jóllehet ráijeszt a emlékezetes csatában, amíg a csuklás, és a vér és hullák számomra, akkor egy pár évig álmodtam éjjel.

Cégünk a retro autók restaurálásával foglalkozott, és a gazdag ügyfélkör számára készítettem "eredeti" alkatrészeket, amelyeket évtizedek óta nem gyártottak. A kezem a megfelelő helyről nőtt fel, így ha jó géppark volt, sikerült megoldani a leginkább rejtélyes problémákat. Fokozatosan a technikai kérdések fő szakértőjeként, a retro technika helyreállításának osztályává lettem. Ez a munka nagyon jól táplálkozott, ráadásul nagyon szerettem az autóipar ritkaságaival foglalkozni.

Egy kék szemű istennő volt ebben a társaságban - Oksana Zagoruychenko, amelyben Andrej és én beleszerettünk a fülekbe. Andrew meghódította Oksana-t, pénzügyi lehetőségeit felhasználva, de ahol a hősies ejtőernyős és a csecsen háború hőse volt. Az üdülési romantika "Pyrrhic győzelmemmel" zárult, így hamarosan megkaptam Oksana-tól a hírt, hogy terhes, és tisztességes férfinak kellett házasodnom. Ha a végéig igazságos lenne, akkor az elhamarkodott házasság nem terhet jelentett nekem, mert tényleg beleszerettem egy ukrán szépségbe.

A motorok elkezdtek zümmögni, és Boeing a kifutópályára vonulni kezdett, majd telefonáltam a feleségemnek, ami repült. Azonban amikor a gépünk magasságot ért el, az alváz nem visszahúzódott, és régóta keringettünk a repülőtér fölé, égetve az üzemanyagot. Sürgősségi leszállás után a következő napra elhalasztották a járatot, és én, miután vágtam egy pohár konyakot a stressz enyhítésére, hazatértem.

Annak érdekében, hogy ne ébressem fel szeretett feleségemet, kinyitottam az ajtót a kulcsaimmal, és azonnal egy anekdota lettem - "a férjem visszatért egy üzleti útból". Általában megtaláltam Andrei legjobb barátját az ágyában szeretett feleségével Oksanával.

Először a "felügyelő" csendes jelenete volt, majd egy botrány kezdődött. Így "szó szerint" mondtam a feleségemnek sok mocskot, aztán Oksana a tűzhelyen kijelentette, hogy Pavel nem a fiam, hanem Andrei fia. Nem hittem a felesége szavaiban, de azt mondta, hogy ő és Andrey már genetikai vizsgálatot végeztek, és kivettek egy papírt a szekrényből. Talán mindez békében véget ért, de Andrei felállt Oksanára, amikor megütöttem, és kurvának hívtam. Miután ez a fordulat végül elmentem a tetőre, és úgy csapott felesége homlokára csapott, és amikor Andrew jött rám, majd elmenekült vele, mint „Isten teknős”.

Amikor a gonosz fátyol esett le a szememről, magam mentőként hívtam, és elsőként segítettek a sérülteknek. Andrejnek volt egy törött gerincje, és megbénult, és szeretett feleségem négy frontfogat kirobbantottam, és két ponton törtem fel az állámat. Amikor Andreit és Oksannát kórházba vitték, a legközelebbi sátorba vodkába mentem, és a konyhában ültem, bánatot töltöttem, amíg meg nem érkezett a rendőrség. Így hirtelen összeomlott Sasha Tomilin boldog családi élete.

Hat és fél évet adtak nekem, közülük négyet szolgáltattam, és szabadon engedtem az UDO-n. A bénult Andrei két évvel az öngyilkosság után vetette magát az ablakból, és Oksana eladta a moszkvai lakásunkat, és visszatért szüleihez Ukrajnában.

A börtön és a zóna, amit tényleg nem emlékszem, mert mind a négy év összeolvadt a memóriámba egy fekete sötét helyen. A paszta sorozata, mintha napok fénymásolatával, az elmém és a szürke börtön szokása alatt maradt volna, nem maradt az emlékezetemben. Valószínűleg a test védekező reakciója volt a sors kegyetlen fenyegetésében, és nem őrült meg, a külső világból egyfajta héjban zártam le. Mindezek az évek Alexander Tomilin zek volt a tábori famegmunkáló üzem gépparkjának javításával, és gyakorlatilag nem figyelt rá, hogy mi történik körülötte. Természetesen a tábor testvérek megpróbálták ellenőrizni a tetvek új szitálását, de harcoltam a gonosztól, és egyedül hagytak. Nem volt mit venni tőlem, és drágább volt kapcsolatba lépni a beteg emberrel az egész fejjel ejtőernyővel. Nyilvánvaló, hogy az őrült fogoly, lelkiismeretesen, és ami a legfontosabb, csendben végezte munkáját, kedvelte a táborokat, és váratlanul szégyelltem az amnesztiára.

A kiadásom után visszatért Tula-ba, mert a moszkvai lakást eladták, és Tula-ban a nagyapám házában maradtam. Az öregek nem viselték a rémálmát, ami történt a fiukkal, majd a szeretett unokájukkal, így csak hat hónappal a szabadon engedésem után haltak meg egymás után.

A szabadsághoz jöttem, meglátogattam az ősi sírokat, és megpróbáltam megélni, de valahogy nem kérdeztem. Megpróbáltam megtalálni a normális munkát, ami véget ért a kudarcban, és szó szerint a fillérekért, egy villanyszerelőt kaptam egy félig romos tudományos kutatóintézetben, és lemostam. A ház után a munka után messze volt, és részeg állapotban szinte lehetetlen, ezért gyakran maradtam az éjszakában a munkahelyen. Az időbeosztás eltolódott, ezért a villanyszerelő kocsiságát a partnerem elfoglalta, és a padon alvás a boltban nem volt a legjobb megoldás. A kutatóintézet kísérleti épületének alagsorában lévő boldogságomnak egy régi bombatámház volt, ahol felkészítettem magam egy gyorsítótárat, amelyben telepedtem.

A szabadság nem hozott nekem örömöt vagy boldogságot, és Alexander Tomilin egy ferde síkon gördült fel, ami az ivás és a távollét elbocsátásának határán állt. A börtönben elhelyezett jelzéssel az életben nem könnyű, és ha elvesztettem a munkámat, valószínűleg beteg voltam, vagy visszamentem a zónába.

A nyolc méteres sarkon, amelyben reménytelenül volt az elhagyott órákban, elválasztott egy vékony rétegelt lemezt a központi bunkerről. A bunker falát tapéta alatt csempézett, így a külső fal nem különbözött a monolit falaktól. Azok a személyek, akik a gyorsítótár létezéséről tudtak, hosszú időn át abbahagyták a kutatóintézetet, és egyszerűen elfelejtették.

Az új tulajdonosok csak egy hetet töltöttek ki a szemét bunkerjében, de nem javítottak ki a megtakarításokból, így nem találtak menedéket. A szomszédok három kocsit hoztak az alagsorba felszereléssel és pótalkatrészekkel, majd összegyűjtötték egy bunkerben egy titokzatos egységet, a szomszédságot, amely teljesen megtörte a szokásos napi szokásaimat. Az idegen fajta telepítése megszakította az elektromos áramot, aminek következtében az automatikus védelmet folyamatosan kiütötte a kapcsolószekrényben, és a biztosítékbetétek égtek, ráadásul a készülék kivette a zajt.

Az állandó áramkimaradások további munkával és idegekkel terheltek, de miután a balesetek bűnözőivel magas hangon beszéltem, sikerült egy tisztességes anyagi kompenzációra jutni. A fizetéshez való tartozás biztosan felmelegítette a lelkemet, de a délutáni alvásom zavarban volt, ezért a rácsos ágyban csendesen kemaritként kénytelenek voltak meghallgatni a rétegelt fal mögötti heves vitát.

Két meglehetősen furcsa fiatal kutatót egy zavaros gazdaság vezetett, aki feltalált valamit ott, és most megpróbált pénzt keresni. A pásztázott fickók neve Pasha és Vitya, és nyilvánvalóan nem voltak ebből a világból. A srácok gyakorlatilag nem figyelték meg a megjelenésüket, és a hajléktalanok csak szemüvegben különböztek, mert a munkájukon kívül semmit sem érdekeltek.

Az első kísérletek teljesen megerősítették a feltalálók számításait, de a munkafolyamatban nagyon kellemetlen árnyalatokat fedeztek fel. "Az ördög kis dolgokban rejlik" - mondja az emberek bölcsessége, és így történt ezúttal. Egy homályos oknál fogva a múlt portál csak egy kilométeres magasságban nyílt meg a föld felett, és a felszínéhez viszonyítva százhúsz kilométer / óra sebességgel mozog. Ugyanakkor a portál fokozatosan eltávolodott a Földről és elment a térbe, ezért viszonylag biztonságos múltjáról csak pár percre nyílt meg.

E körülmény miatt kiderült, hogy gyakorlatilag lehetetlen visszatérni a múltból a mi korunkban, mivel az új portál egy másik földrajzi ponton nyílt meg, amelyet előre lehetett kiszámítani. Elvileg sok lehetőség állt e probléma megoldására, de hirtelen világossá vált, hogy a portál nyitott világa valószínűleg nem a mi történelmi múltunk. Pasha és Vitya erről tanúskodtak, legutóbb a radioaktív rudakat az intertemporális portálon keresztül dobták ki, melynek célja, hogy a jövőbeli gyorsítótáblákként szolgáljon a képekkel. A rudakat olyan helyen helyezték el, ahol megbízhatóan meghatározott koordináták voltak, de a múltból nem állt egyetlen előfeltétel. A srácok szó szerint fésültték a területet, ahol a világítótornyok álltak volna, de a legérzékenyebb berendezés nem talált nyomot a sugárzásról. Pasha és Vitya valójában letelepedett a bunkerben, megpróbált megoldást találni a problémák megoldására, de csak gondoskodott arról, hogy az idő múlásával egy úton haladjon.

A fiatal feltalálók mérföldkőnek bizonyultak, de nem volt túl boldog. A projekt büntetőjogi szponzora többször meglátogatta a bombatámházat, amelynek arckifejezése rögtön meggyőzött arról, hogy a gyerekeket könnyedén az aszfaltba sodorhatják az általuk elköltött öt zöld citromra. Jaj, hogy az üzletemberek már tudták, mire készülnek, de a pénzt elköltötték, és sehol sem volt visszavonulni.

A következő látogatás során a banditák felvetették a gyerekeket a pultra, és erőszakkal fenyegetették őket, hogy átírják rájuk az összes ingatlant és lakást. Nyilvánvalóan a helyzet a szélsőségig fokozódott, mert a srácok úgy döntöttek, hogy menekülnek a portálon a múltba. A feltalálók, akiket a banditák fenyegetése fenyegetett, elkezdtek menekülni, és ehhez még két leszálló ejtőernyőt is hoztak a bunkerbe, de nem sikerült menekülniük.

Amikor az "időutazók" ismét megvitatták a menekülési tervet, a bunkerben hirtelen megjelentek a banditák, amelyeket a pakhan vezetett, akik valahol megtudták, hogy eldöntötték, hogy dobják a nagymamára. Pashát és Vityát először súlyosan megverték, és amikor bevallották, hogy a kísérletek nem hoznak pénzt, a fiúk lőttek közvetlenül a "munkaidő" géphez.

A cache-ben ültem, mint egy egér a szakadékban, és attól tartott, hogy még tüsszent is, jól tudva, hogy nagyon életveszélyes helyzetben vagyok. Ha a banditák megtudják, hogy bűneiknek van tanúja, akkor senki sem fog fiasco-t adni a volt fogoly életében, így nem volt más választásom, mint Tula-nak.

Miközben a visszavonulás módjait vizsgáltam, a paraszt elrendelte a banditáknak, hogy benzin dobozokat vegyenek be a bunkerbe, és mindent égjenek a pokolba. Ez az eseménysor előre meghatároztatta a jövő sorsát, bár nem is érintkeztem ezzel a leosztással oldalról, de épp akkor történt, ha sikertelen időben jártam. Nem akartam életben égetni, ezért lassan elkezdtem a pajzs felé menni, hogy elmeneküljek az alagsorból, de késő voltam. A menedék kijáratát egy másik banditák őrzik, és tétováztam. Szükségem volt azonnal áttörésre, de miközben gondolkodtam, a banditák a kijárat előtt már megvilágították a benzint a előcsarnokban, és egyszerűen nem volt menekvés.

A tűz visszatért a pajzsba, és vissza kellett mennem a gyorsítótárba. Itt kiütötte a rétegelt falat és felmászott a központi bunkerbe, ahol az időgép volt. Kísérteties esélyem volt kijutni az alagsorból egy vészkijáraton keresztül, de az alagút ajtóját elektromos hegesztéssel lezárták, és világossá vált, hogy a csapda becsapódott.

Visszatértem a bunkerbe, ahol már a bejárati ajtó is égett, és a fulladt füsttől a szemöldök a torkomban volt, és a szemem öntözött. Ezen a ponton az "időgép" hirtelen elkezdett dolgozni, és egy portlet ablakot nyitott a telep kerek dobogóján. Ez volt az egyetlen módja az üdvösségnek, és egy közeli ejtőernyőre rohantam.

Két évig tartó szolgálatnál csak ötször sikerült ugrani egy ejtőernyővel, de az oktatók által megtanult képzettség nem okozott csalódást, és egy perc alatt Tomilin őrmester a kapu szélén állt ejtőernyővel a hátán. A tűz bármikor megzavarná a berendezés áramellátását, így lehetetlenné tenné a késleltetést, és habozás nélkül belevetettem a villogó portletbe.

A gyulladt agy, mint egy stopperóra, számolt az időnek, és az ötödik másodpercben maga a kéz szakította meg a gyűrűt. Mindent megtettem, ami lógott tőlem, és most csak Istennek imádkozhattam az ejtőernyőt.

Kapcsolódó cikkek